D VITAMINI MAKALE K AKBULUT

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Fact Sheets ara 1000'ler
BahçeHayvanlarYaşam
Anahtar Kelimeler
Arama ipuçları
Alt kategoriler

Buraya tıklayın Bonus Burke'ün Backyard dergisi broşürler, rekabet şartları ve koşulları, fotoğraf galerileri ve mevcut sayısında yer hikayeleri weblinks için.
REKLAM.

REKLAM.

D Vitamini: A Sick Budgie Atılım
Pet Yol Testleri> Kuşlar

Dünyanın en popüler evcil hayvan Avustralya muhabbet kuşu olduğunu. Daha başka bir hayvan daha esaret tuttu ama ne yazık ki ölürler sonunda hasta ve olabilir.

Güneş ışığı ile D3 vitamini bu sorunları ortadan kaldırır olduğunu göstermiştir büyük bir atılım olmuştur.

Bu devrimler hakkında Don Burke'ün makale aşağıdaki gibidir:

SICK Budgie ÇIKIŞ

Uzun yıllar boyunca muhabbet kuşu yetiştiricileri korkunç hastalık problemleri yaşamıştı. Birçok yetiştirici neredeyse onların bütün sürünün tahrip hastalık salgınları karşılaştı. Birçok kez, hatta 'Budgerriar World', sen damızlık umutsuz ve değerli küçük kuşlar üreme devam isteksiz duymak. Hastalıkların ve sorunların listesi gerçekten korkunç:

Tüy yetişkin kuşlar kaybı (uçamayan ve kuyruksuz mucizeler) ve Fransız tüy dökümü neden Viral hastalıklar.
Bir zayıflatıcı hastalığı olanlar megabakteri denir ama şimdi kuş gastrik maya olan.
Kronik burun akıntısı ve hapşırma
Sürekli enfekte gözler
Rampant infertilite
Coccidiosis
Bunun üzerine, birçok kuş sadece iyi görünmek asla. Birçok kuşhane kattaki bütün gün oturup. Liste uzayıp gidiyor.

Sen antibiyotik ve genel kuş ilaçların küçük bir yardım olduğunu birçok mükemmel yetiştiricilerden gelen duymak. Birçok veteriner için kuş alarak zaman ve para kaybı olduğunu söylüyorlar.

Ben ihaleleri, ve Avustralya vatandaşları gibi gösterir suçlu kısmen olduğunu daha önce yazdım. Ülkenin her yerinden birçok yetiştirici (ve dünya) adlı Intimately karıştırma kuşlar inanılmaz hızlı bir oranda hastalıklar yayılır. Baş muhabbet kuşları ve bağışıklık sistemleri için Belki de çok hızlı.

Bununla birlikte, hastalık oranı mantıksız görünüyor. Ben damızlık başladığımda 1950 hastalıklarda muhabbet bu ölçekte bir sorun asla. Açıkça bir şey ciddi yanlış - bazı yeni bir şey oldu. Onlar da morbidite bir yarık içine düşmesiyle Zaman ve tekrar benim kuşlar baktım. Benim ortalama az birine yuva başına beş civciv düştü.

Ama ben kuş odalar ve büyük kuş kafesleri harika bir dizi vardı. İnsanlar Budgie Hilton diyoruz. Kuşhaneler Süper temiz (eskisi gibi değil kirli) ve hastalığın yayılmasını önlemek için çok kuruydu. Genel bakım titiz ve besleme was excellent.

Ancak yine de ölmüş veya çoğaltmak için başarısız oldu. Neyi yanlış yapmıştı? Hastalıklar da eggbinding üretilen ve ben epeyce tavuk kaybetti. Ben birçok kuş fazla kilolu olduğu gerçeğine dayandırırlar. Oysa ben Macar darı ve su sadece temel diyet besledik bile bunları kilo alamadım.

Şimdiye kadar birçok evet, ben (veya vardı) böyle bir sorun var, diyerek edilmelidir. Peki, yaklaşık bir yıl önce ben D3 vitamini bazı olağanüstü yeni bir araştırma okudum. Hep D3 kemikler ve yumurta Kalsiyum emilimi yardımcı oldu ve biraz başka yaptığını kabul etmişti.

Insanlar üzerinde yapılan kapsamlı yeni bir araştırma kendi âyetlerini ve muhabbet etmek olası alaka kesicidir. Vitamin D3 yapı kemikleri çok daha fazlasını yapar, güçlü bir antikanser ajan olduğunu ve bağışıklık sistemini düzenler. Çeşitli bulaşıcı hastalıklar, kanserler (örneğin meme ve prostat gibi) ve otoimmün koşulları: İnsanlarda Düşük Vitamin D3 seviyeleri pek çok ciddi hastalıklar ile bağlantılı olmuştur. Çocukların% 57 ile Multipl Skleroz geliştirme şansını azaltabilir olarak Özdeş ikiz çalışmaları, artmış güneş maruziyeti gösterdi. Aynı otoimmün diyabet, Crohn Hastalığı ve tüberküloz için geçerlidir.

Yeni araştırmalar, insanlarda da, D3 vitamini eksikliği kadınlar ve kalitesiz sperm ve erkeklerde düşük doğurganlık infertilite ile bağlantılı olmuştur, onaylamıştır. Bu biz muhabbet kuşları gördüğümüz tam olarak ne olduğunu.

Biz bunu kendimiz yapmak beri D3 vitamini hiç aslında bir vitamin değildir (kuşlar gibi) ve daha bir hormon gibi davranıyor: bu çeşitli fonksiyonları kontrol eden bir haberci kimyasaldır. Biliyorsunuz insan vücudunda 1000'i aşkın genler kontrol eder.

İnsanlarda, ultraviyole B ışığı (Normal güneş parçası olan) cildinizi yağ yapar ve sonra yeniden emilir Vitamin D3, dönüştürür. Budgies yağı preening sırasında kuyruk dibinde gagala bezi alınır ve her tüyleri üzerine yayılmıştır. Bu güneş ışığı tarafından D3 vitamini dönüştü ve kuşlar daha preening sırasında daha sonra tüketmek edilir. Bu muhabbet sağlığı için önemlidir.

Ultraviyole B ışığı (UVB) cam veya şeffaf plastik veya fiberglas yolculuk değildir: Burada olsa ovmak. Genel Sunlight geçer, ancak UVB ışığı. Az veya hiç UVB ışınlarını muhabbet kuşları kendilerini ulaşır yana Yani günümüzün modern kuş kafesleri ve kuş odaları kuşlar için ölüm tuzakları vardır.

Bu daha da kötüleşiyor. Hatta "tam spektrumlu" floresan ışıkları UVB ışık eksikliği. Bunlar UV ışığı yanlış tür üretmek, bu UVA olduğunu. Bazı gıdaların morina karaciğer yağı gibi D3 vitamini içerir, ancak bu yardım çok az mu bir dağınık ve tehlikeli bir ekidir. Güvenli yumurtlama ve diğer kalsiyum konularda yardımcı, ama çok daha fazla olabilir.

Bu yüzden bazı deneyler denemek için on iki ay önce karar verdi. Benim kuşlar ne yazık ki cam veya şeffaf fiberglas çatıları ve pencereleri ile tamamen kapalı kuş kafesleri içinde ıslah olmaktan çıkmıştı.

Ben cam pencere ve kapılar her kaldırıldı. Ben de açık fiberglas çatı tüm kaldırıldı.
Ben UVB emisyonları (Ben yokken hadi zamanlanmış) adil bir miktar vardı tam spektrum ışık sürüngen sürümlerinin yüklü.
Ben D3 vitamini yüksek olduğu ve hangi kuşların su ilave edilebilir, yeni bir katkı yaratmak üzere Avustralya'da yerel bir kuş ilaç şirketi (Vetafarm) yaklaştı. Bu, ben Vetafarm Avian veteriner Dr Tony Gestier minnettarım.
Bir yıl sonra artık var. Sonuç muhteşem. Ben tüm fiddly gıda takviyeleri ve tüm kuş ilaçlar bitmiştir olmasına rağmen, benim kuş sağlığına geri atladı var. Eggbinding sıfıra artık aşağı. Çoğu çift yuva başına yaklaşık dört civciv var. Civcivler ebeveynlerinden daha büyük, genellikle büyüktür. Bazı çift yuva başına yedi bebekler var.

Bazıları daha önce infertil kuşlar şimdi tekrar bereketli. Bazı aciz kuşlar yuva beş bebekler doğurmak yönetiyorsunuz. Birçok yaşlı kuşlar (4 yıldır) sağlıklıdır ama bebekler yumurtadan değil. Ama en azından yumurtalarını bıraktığı yer.

Ben hiç hasta kuşlar var ve sadece son altı ay içinde iki hasta kuşlarla (350 üzerinden) oldu: hem kurtarıldı ve bebekler var. Çeşitli (altı yaşında) yaşlılıktan öldü.

Kötü yanı ben onları ek beslemeye başladıktan sonra altı ay boyunca hiçbir şey olmadı, oldu. İşe başlamak için yedi ay sürdü. Benim en iyi kuşların çoğu yardım ötesinde görünüyor, ancak genç olanlar birleşiyor edilir.

Benim kuşhaneler şimdi onları yağmur olsun. Onlar biraz (- ama benim üreme başarıları o kocaman gibi onlar açık bir çatı önce kullanılır) kokusu. Kuş kafesleri çok rüzgarlı ve benim kuşlar ıslanır. Ve ben daha az bakım olabilir. Yine bebekler var ve hiçbir hasta kuşlar. Ben normaller kadar büyük bebeklerin büyük clearwing oylandı.

Benim araştırma Sidney, Avustralya'da yapıldı. Vitamin takviyesi suyuna eklenir - Hemen Vetafarm Soluvite D Damızlık olarak yayınlandı. Iki önceki seviyeleri - Vitamin D3 2.500.000 IU içerir. Onların su her zaman koymak.

Kullandığım ışıkları Sylvania Reptistar denir. Bunlar UVB çıkışı sürdürmek için her altı ayda bir değiştirilmesi gerekiyor.

: Ben şu yem
-% 95 Macar darı ve% 5 düz kanarya Tohum
Diğer - koçanı, silverbeet ve havuç günlük taze mısır
Shellgrit ve cuttlebone
Nothing else

Özet
Şimdi yıldır bizim üreme sakat olan muhabbet kuşu hastalıkları da Vitamin D3 bir eksikliği neden UVB ışınlarını dışarıda kötü tasarlanmış kuşhaneler neden olmuş gibi görünüyor. Bu şiddetli ve sürekli hastalık sorunlarına yol açar kuşların bağışıklık sistemini zayıflatır. Viral tüy hastalıklar denetlenmeyen, kuş gastrik maya (kuşların Tummies normal) vahşi gider gidin ve yavaş yavaş kuşlar ve diğer pek çok yaygın hastalıklar elden çıkmak öldürür. Doğurganlık plummets ve genel muhabbet kuşu dinçlik daraltır. D3 vitamini önemli artışlar ortaya konulurken, sorunları çekilmeye başlar. Gelişmeler yavaş, ama belki bir ya da iki nesil genç kuşaklara yeniden tam sağlıklı olacaktır. Hatta enfekte gözleri büyük ölçüde temizlenmiş ve onlar için kullanılan gibi bir bebek bu sorun var. Ben herhangi bir tür tüy kaybı yeni bir olgu var. Birkaç eski uçamayan kuşlar (ama çok değil) tekrar uçabilir. Açıkçası doğrudan güneş ışığına açık olan muhabbet kuşu kuş kafesleri veya kuş odalar çok sağlıklı bir kuş üretecek.

Ayrıca kuşlara beslenen yaşlı vitamin takviyeleri sadece yeterli Vitamin D3 yanına içermediğini bariz görünüyor. Umarım, yeni bir çok daha iyidir.

44 - Vitamin D3 ile ilgili daha fazla okumak isteyenler için, Scientific American, sayfa 36 2007 sayısında Kasım check out. Makalenin tamamını okumak için www.sciam.com ve hücre savunması ve güneş vitamini aramak için gidin.

Telif CTC Productions 2009

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
paylaşım için teşekkürler abi.ben kendimce geçen hafta D3 vitaminine başlamıştım