daha iyi forolarla kuşum. tekrardan soruyorum, cinsiyetini, yaşını.

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Deniz CİVİL' Alıntı:
sadece oturuyor. yem yemek dışında hareket etmiyor. netten kuş sesi acıyorum o zamn otüyor. kafesten çıkmaya calışıyor. sese gitmeye calişıyor. sesi kapatınca oylece kalıyor. oyun oynama, ses çıkarma, v.b hareketleri yok.benden çok korkmuyor. avucuma almadıkca kaçmıyor. parmağımda oturuyor. ama onunla konuşunca  arkasını dönüyor. yüzüme bakmıyor. su an mesela kurbanlık koyun gibi bakıyor oylece. üzülüyorum.
Mecbur kalmadıkça kuşu avucunuza almayın. Sadece parmağınızı kullanın tünek gibi.

masalprensesi78

Üyemiz
Adı
TUBA
Soyadı
ÖZBAY
Çok şeker bir erkek bu. 3-4 aylık olması hiç sorun değil. Benimki de öyleydi yeterki ilginizi ihmal etmeyin. Önce size güvenmeli.  Onunla aynı hizada oturup sürekli konuşun, ıslık çalın parmak egzersizi yaptırın tünekten tüneğe geçişlerde parmağınızı uzatın anlasın ki yardım eli bu :) ama benim kanaatimce kesinlikle odaya salmayın henüz yeni, yakalanmayacagı gibi duvarlara çarpabiliyor. :(

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yusuf EREN.' Alıntı:
Ben karısmam ama siz kusunuzu en yakın zamanda değistirin daha ne güzel cok mazlum bebekler war onlardan alın  :) :) :)
çok yalnış bir düşünce bu hayvanınki can değil mi gerçekten şu kuşları beğenmeyip hemen değiştirin diyenler hoş değil  icon_naughty

denizcivil

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
civil
Tuba ÖZBAY' Alıntı:
Çok şeker bir erkek bu. 3-4 aylık olması hiç sorun değil. Benimki de öyleydi yeterki ilginizi ihmal etmeyin. Önce size güvenmeli.  Onunla aynı hizada oturup sürekli konuşun, ıslık çalın parmak egzersizi yaptırın tünekten tüneğe geçişlerde parmağınızı uzatın anlasın ki yardım eli bu :) ama benim kanaatimce kesinlikle odaya salmayın henüz yeni, yakalanmayacagı gibi duvarlara çarpabiliyor. :(
kaçmıyor ki benden uçup uçup sora giriyor kafese. sorun onun etrafındaki hiç bir şeyle ilgilenmemesi, neşesizce oturup durması. kafese elimi sokunca gagalamaya bile kalkışmıyor. kaçmıyor. demin onu tv nin uzerine bıraktım oturdu durdu. ben aldım gene. ordan kafesine gitmeye uğraşmadı :(( bile

muharrem avci

Üyemiz
Adı
muharrem
Soyadı
avcı
Yusuf EREN.' Alıntı:
Ben karısmam ama siz kusunuzu en yakın zamanda değistirin daha ne güzel cok mazlum bebekler war onlardan alın  :) :) :)
yusuf  bey sız boylemı yapıyorsunuz bılmıyorum ama arkadasa tavsıye ettıgınız sey dogru da degıl etıkte degıl canlı beslıoruz arkadaslar oyla hopbıdık yer degısırmı kusta oyuncakmı bu
denız kusunuz erkek ve tahmınen  3-4 aylık var tahmınım de yanılırsamda7-8 aylık bıle olsa kusunuzu alıstırabılırsınız bu sızın elınızde ılgılenın yeterkı durgunlugu ıse yer degısıklıgınden kaynaklı olabılır kı bence oyle boy hızzasında bır yerde tutun kusunuzu ve sureklı ılgılenın
olası bı ıhtımal ıcın kusunuzun dıskısı nasıl bılgı verebılırsenız sevınırım

masalprensesi78

Üyemiz
Adı
TUBA
Soyadı
ÖZBAY
Deniz CİVİL' Alıntı:
kaçmıyor ki benden uçup uçup sora giriyor kafese. sorun onun etrafındaki hiç bir şeyle ilgilenmemesi, neşesizce oturup durması. kafese elimi sokunca gagalamaya bile kalkışmıyor. kaçmıyor. demin onu tv nin uzerine bıraktım oturdu durdu. ben aldım gene. ordan kafesine gitmeye uğraşmadı :(( bile
Merak etmeyin alisir en azindan eli gorunce yabanilesmiyor. Bnim oglus hala el gordun mu dunyasi karariyor sanki.:) tatli tatli konusun. Mesela boyle yapa yapa bizim Kaymakla aramizda bir dil bile gelisti. onu cok rahat anliyorum o da beni. Her sey zamanla olur inanin..

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Genelde yalnız kalıyorsa oyuncak alın ayna diyeceğim çok seviyorlar ama. Aynada size alışma sürecine negatif etki yaparmı? yarar zarar ilişkisini değerlendirin.
Birde ben kendim için söylüyorum. Kuş ne kadar yabani bile olsa ben ele alıp seviyorum. Kazağınızın üzerine kuşu koyun. Bir elinizle kuşu sırtından sevin sonra diğer elinizle kuş kaçmadan gene sevin. Bunu yaparken kuş kazağınızda yürüyebilir. Yürürken bir yandan elle sevin. sonra tekrar tekrar kazağınızın ucuna koyun seve seve boyuna kadar kuş yürüyor tekrar alın tekrar aşağı kazağın üzerine koyun tekrar yürüye yürüye yukarı çıkar. Bunu yaparken sürekli kafada ya sağ eliniz olsun ya sol eliniz. Sürekli omuza, boğaza doğru çıkar ama her çıkışta hırçınlığı azalıyor. Asla ısırdımı ay filan deyip geri çekmeyin elinizi. Tırnağınızı hedef gösterin daha az et kapabiliyor.
Öyle öyle alıştırıyorum ben. Ama Herkez kendine göre bir alıştırma yapabilir bilmiyorum. Bu böyle demiyorum. Ama ben bu yöntemle daha kısa zamanda alışıyor diyorum.
Kolay gelsin Mubişiniz gerçekten sevimli bence sadece canı sıkılıyor yerini yadırgamış arkadaş yok o değişiklik geçici bir sarsılma yapmıştır, zaman ilerledikçe alışır. Birde yem kabını geceden çıkarıp sabah kendi elinizle verin. Sabah çok aç oluyorlar oda yanaştırır kuşu. Ama gn boyuda yemsiz bırakmayın sabah elle yemledikten yarım saat sonra misalen yem kabını geri koyun.

Hayırlı alıştırmalar.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
kuşunuz yavru daha alışır sıkmayın tatlı canınızı .kuşlar ilk geldiklerinde yer değişikliği yüzünden öyle olur .sizin davranışlarınıza tepki veriyor mu? tekrar söylüyorum o kuş en fazla 3,5 aylık merak etmeyin alışır