Aslan ÖZTÜRK
Uzman Üyemiz
-Temiz ve gün ışığı olan bir yerde bizi besle.
- Ben daha çok ufağım.Gelişmem 8-10 ayı bulur acele etme.
-Tüy yapım her kuşla uymaz bana uygun olanı bul.Bilmiyorsan ustalara danış sana anlatırlar.Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
-Eşimi seçmem için bana izin ver.Bu şekilde daha güzel.
-Eşe atmadan önce beni çok güzel besle ki sağlıklı ve çok yavrum olsun.
-Kafesimi ve yuvamı beni koymadan önce ilaçla ki bir de bitle pireyle uğraşmayayım.
-Zaman zaman kefesimi,tüneğimi,yemliklerimi temizle,Yoksa sen aynı çarşafta 1 ay mı yatıyorsun?
-Kafese koyar koymaz yumurtlamam.Bu benim doğama aykırı.
-Yumurtlama zamanı çok kalsiyum kaybederim lütfen dikkatli ol.
-Yumurtadayken veya yavrularım varken beni zırt pırt rahatsız etme.Sana gücüm yetmeyebilir fakat hırsımı yavru veya yumurtadan alırım görürsün.
-Yumurtada veya yavrularım varsa beni kuvvetli mamalarla besleme sonra erkekle baş edemiyorum.
-Erkek de bu sefer ya benden yada yavrulardan hırsını alıyor.
-Yavrularım varken gün aşırı yeşillik ver ki bağırsakları rahatlasın ve erkek de biraz laf dinlesin.
-Bilal abimin sattığı probiotik mamalardan al ki yavrularımız sağlıklı büyüsün.
-Derneğe üye olup bilezik al ve yavrularıma bilezik tak.Bu sayede kümeste kayıt tut.Sonra bu hangisinin yavrusuydu diye başını kaşıyıp düşünme.
-Bebekler yuvadan atlamadan önce takibe al.Bazen kızıp onları dövebilirim.Gagamın ayarı olmadığından bazen ölüyorlar.
-Bebekleri benden ayırınca iyi gözlemle bazısı yem kıramaz sa ölür dikkat et.Sonra benim yanıma koyunca dedim ya asabiyim belki bende beslemem.
-Ben ve eşim çok yorulduk.Bizi bir müddet dinlendir ki eski gücümüze kavuşalım.
- Ben daha çok ufağım.Gelişmem 8-10 ayı bulur acele etme.
-Tüy yapım her kuşla uymaz bana uygun olanı bul.Bilmiyorsan ustalara danış sana anlatırlar.Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
-Eşimi seçmem için bana izin ver.Bu şekilde daha güzel.
-Eşe atmadan önce beni çok güzel besle ki sağlıklı ve çok yavrum olsun.
-Kafesimi ve yuvamı beni koymadan önce ilaçla ki bir de bitle pireyle uğraşmayayım.
-Zaman zaman kefesimi,tüneğimi,yemliklerimi temizle,Yoksa sen aynı çarşafta 1 ay mı yatıyorsun?
-Kafese koyar koymaz yumurtlamam.Bu benim doğama aykırı.
-Yumurtlama zamanı çok kalsiyum kaybederim lütfen dikkatli ol.
-Yumurtadayken veya yavrularım varken beni zırt pırt rahatsız etme.Sana gücüm yetmeyebilir fakat hırsımı yavru veya yumurtadan alırım görürsün.
-Yumurtada veya yavrularım varsa beni kuvvetli mamalarla besleme sonra erkekle baş edemiyorum.
-Erkek de bu sefer ya benden yada yavrulardan hırsını alıyor.
-Yavrularım varken gün aşırı yeşillik ver ki bağırsakları rahatlasın ve erkek de biraz laf dinlesin.
-Bilal abimin sattığı probiotik mamalardan al ki yavrularımız sağlıklı büyüsün.
-Derneğe üye olup bilezik al ve yavrularıma bilezik tak.Bu sayede kümeste kayıt tut.Sonra bu hangisinin yavrusuydu diye başını kaşıyıp düşünme.
-Bebekler yuvadan atlamadan önce takibe al.Bazen kızıp onları dövebilirim.Gagamın ayarı olmadığından bazen ölüyorlar.
-Bebekleri benden ayırınca iyi gözlemle bazısı yem kıramaz sa ölür dikkat et.Sonra benim yanıma koyunca dedim ya asabiyim belki bende beslemem.
-Ben ve eşim çok yorulduk.Bizi bir müddet dinlendir ki eski gücümüze kavuşalım.