DAMIZLIK KUŞLARIMIZIN BİZDEN İSTEDİKLERİ!!!

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
-Temiz ve gün ışığı olan bir yerde bizi besle.
- Ben daha çok ufağım.Gelişmem 8-10 ayı bulur acele etme.
-Tüy yapım her kuşla uymaz bana uygun olanı bul.Bilmiyorsan ustalara danış sana anlatırlar.Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
-Eşimi seçmem için bana izin ver.Bu şekilde daha güzel.
-Eşe atmadan önce beni çok güzel besle ki sağlıklı ve çok yavrum olsun.
-Kafesimi ve yuvamı beni koymadan önce ilaçla ki bir de bitle pireyle uğraşmayayım.
-Zaman zaman kefesimi,tüneğimi,yemliklerimi temizle,Yoksa sen aynı çarşafta 1 ay mı yatıyorsun?
-Kafese koyar koymaz yumurtlamam.Bu benim doğama aykırı.
-Yumurtlama zamanı çok kalsiyum kaybederim lütfen dikkatli ol.
-Yumurtadayken veya yavrularım varken beni zırt pırt rahatsız etme.Sana gücüm yetmeyebilir fakat hırsımı yavru veya yumurtadan alırım görürsün.
-Yumurtada veya yavrularım varsa beni kuvvetli mamalarla besleme sonra erkekle baş edemiyorum.
-Erkek de bu sefer ya benden yada yavrulardan hırsını alıyor.
-Yavrularım varken gün aşırı yeşillik ver ki bağırsakları rahatlasın ve erkek de biraz laf dinlesin.
-Bilal abimin sattığı probiotik mamalardan al ki yavrularımız sağlıklı büyüsün.
-Derneğe üye olup bilezik al ve yavrularıma bilezik tak.Bu sayede kümeste kayıt tut.Sonra bu hangisinin yavrusuydu diye başını kaşıyıp düşünme.
-Bebekler yuvadan atlamadan önce takibe al.Bazen kızıp onları dövebilirim.Gagamın ayarı olmadığından bazen ölüyorlar.
-Bebekleri benden ayırınca iyi gözlemle bazısı yem kıramaz sa ölür dikkat et.Sonra benim yanıma koyunca dedim ya asabiyim belki bende beslemem.
-Ben ve eşim çok yorulduk.Bizi bir müddet dinlendir ki eski gücümüze kavuşalım.

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
vay babooooooooo bu iş ne kadar zormuş ronaldoyu kafese koysak bu kadar ıstek olmaz  smileki smileki

bu kusların duygularını dıle getıren arkadasıma sonsuz tesekkur ederım

Eyyup27

Üyemiz
Adı
Eyyup
Soyadı
Kartal
Bu forumda bulundugum süreçteki en güzel okudugum şeydi emegine eline koluna saglık agabeyy

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Eyyup KARTAL' Alıntı:
Bu forumda bulundugum süreçteki en güzel okudugum şeydi emegine eline koluna saglık agabeyy
Gerçekten çok güzel bir paylaşım. Formda bunun gibi daha birçok yazı var.