öncelikle 50 takım kus az bir kus değildir.. eger üretimhanenizi büyütmek istiyorsanız acelece davranmayın.. yoksa hüsrana uğrayabilirsiniz.. damlaya damlaya göl olur.!!
OKTAY BEY SİZ ALMAK İSTEDİGİNİZ RENKLİ OLARAKSA BENIM ICIN FARK ETMEZ ZATEN URETIMI BIRAKTIGIM ICIN TOPLU ALIM YAPCAKSANIZ SEÇTIKLERINIZIDE VEREBILIRIM SİZE BENİM İÇİN HİC BİR FARKI OLMAZ.YETERKI SİZ ALMAYA KARAR VERİN
Behsat kardeşim kısa ve öz söylemiş ama tam söylemiş. Önemli olan takım sayısının çok olması değil bu takımların sağlıklı olması ve de verimli olması. Öncelikle kümesteki kuşların sağlığı çok önemli eğer kuşlar sağlıklı olmazsa yumurtadan çıkan yavrular sırayla ölmeye ve iki ayın sonunda ağız başına 1 veya iki yavru almaya başlarsınız. Anaç kuşlarınız sağlıklı görünebilir bu da sizi yanıltır aslında ama iş yavrular ölmeye başladığında veya az sayıda yavru almaya başladığınızda gerçek ortaya çıkar. Bu yüzden kuş almak değil sağlıklı kuş almak önemli.Mesela Günay Dönmez bir ağızda 7 yavru alıyor neden çünkü adam kümeste hastalık namına bir gram bişey bırakmadığı için....
tabiki hepsinin çift olmaz biliyorum ama kısmet diyorum yaklaşık 5 yıldır yaptığım denemeler sonucu bu riski göze alıyorum şuan olan 50 çiftimide aynı şekilde yaptım 50 çifte şuan 35 inde yumurta var yavruları çıkaran bile oldu.200 tane alıp aynı şekil eşleştireceğim hedefim 1000 çift