DEĞERLİ USTALAR BAKABİLİRMİ ? (ACİL)..

deniz

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
SEMA
Hayırlı akşamlar bir hobiciyim ve bu konuda çok teferruatlı bilgiye sahip değilim bir takım daha önce yavru buyutmuş yani damızlık ve tecrubeli hint bülbüllerimim 7 SUBAT 2013 günü yuvalarında ilk yumurtalarını gördümm ve gün aşırı birer yumurta bırakacaklarını düşünerek hiçbirşekilde kafese mudahale etmedim bugun yarın artık yumurtalara yatacaklarını beklerken 11 SUBAT 2013 bugun kafesin içinde bir yumurta gördüm kırılmamıştı plastık bi kaşıkla yumurtayı alarak yuvalığa geri koydum  birden hayal kırıklığı yuvalıkta düşenden hariç bir yumurta daha var ben 4 / 5 yumurta olacağını beklerken .. confusedtw
Şimdi usatalara sorularım ...
1:Kafese hiç mudahale etmediğim halde yumurtayı neden atmış olabilirler?

2:İLK yumurta ve bugunun tarihi arasında 5 gün var neden sadece 2 yumurta var ?

3:Yuvaya mudahale edip düşün yumurtayı koyduğum için strese girip tekradan ıkısınıde atarlarmııı

Çözemediğim birsey var ama neeeee  :( :( :(

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
2 gün arayla yumurtlamış olabilirler ikisini de atacaklarını sanmam

deniz

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
SEMA
Yardım lütfennn konu hakkında bana yardımcıolabilicek yokmu forumda  :(

deniz

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
SEMA
Bugun bi olaya şahit oldum ve önceki yumurta kaybınında bundan olduğu kanısına vardım. Kuş yuvalıktan çıktı göğsundeki tüylere yapışmış yumurta sallanıyordu gagasıyla tüyü kopartır yumurtayı düşürdü ve kırdı  isteyerek atmadıklarına tanık oldum üzülsemmi yumurtanın gittiğine sevinsemmi dişinin atmadığa hayırlısı allahtan artık ....
BU ARADA YUVADA İKİ YUMURTA VAR DEMİŞTİM AMA FARKETTİMKİ USTU ÖRTÜLMÜŞ BİRKAÇ YUMURTA VAR  squint bye

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
o yumurta çatlayıp içindeki sıvı kuşun gögsüne yapıştığı için dişi yuvadan çıkarken oda beraberinde çıkıp düşmüştür öle durumlar olabiliyor inşallah düzgün bir şekilde yavrularını çıkarıp büyütür

deniz

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
SEMA
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
o yumurta çatlayıp içindeki sıvı kuşun gögsüne yapıştığı için dişi yuvadan çıkarken oda beraberinde çıkıp düşmüştür öle durumlar olabiliyor inşallah düzgün bir şekilde yavrularını çıkarıp büyütür
İŞALLAHH...

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
+1