yukselbulut
Üyemiz
Tüm üretici arkadaşlara selamlar.Sezona girdiğimiz için tüm eşleri ayırmıştım.Büyük kendi yaptığım bir salmam var.En:75,Boy:130,Yükseklik:2.20 Ya arkadaş böyle bir salmada kuşlar nasıl yağlanır demeyin vallahi yağlandı.Haftada yada 15 günde bir mama veriyorum.Senelerdir aynı yemi kullanıyordum yalnız son 2,5 ay içerisinde farklı marka yem kullandım.E,S,A,B,D tüm vitaminler ve minareller,probiyotik,kalsiyumunu herşeylerini eksiksik veriyorum ama görki kuşlar deli gibi yağlanmışlar.İşin kötü tarafı belki kuluçkada geçer yağlanma dediğim,daha önceden yavrularını aldığım anaç kuşlarımın poposunda yağ bezesi oluştu.Tekrardan salmaya attım.Show ve Çekoslavak ırkı beslemekteyim.Son zamanlarda özellikle showlarda aşırı yağlanma yüzünden uçamama olayını farkettim.DAha önceden tecrübe etmiş arkadaşlarımız,dostlarımız elbetteki vardır.Yemdenmi kaynaklanıyor,salmadanmı kaynaklanıyor,yada daha ufak bir salmamı gerekli bir türlü çözemedim işi.Bir yardım ederseniz gerçekten çok sevinirim.Teşekkür ederim.