dikey yuvalık-yatay yuvalık

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
arkadaşlar, yeni bir çift aldım, yuvalık takacam, erkek ile dişi henüz birbirlerine alışkın değiller. Elimde bir dikey bir yatay yuvalık var, dikey yuvalığın iç hacmi 14x14x19 cm ve kavaktan yapılmış galiba. Diğeri yatay şekilde yapılmış ama iç hacmi küçük biraz 10x11x19 ve çamdan yapılmış.
İlk yuvalık dikey olduğu için dişi yuvaya girerken yavruları ezme ihtimali varmış, diğer yuva da küçük geldi bana siz ne dersiniz...
Yatay yuva ( iç ölçüleri 10x11x18 cm ve çam)

Dikey yuva (iç hacmi 14x14x19 cm ve kavak ağacından yapılma)

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
yeni kuşlarım, ilk kez yerli kuş alıyorum, boyut olarak küçücük oluyorlarmış :)
ilk resim petshoptaki kafesteyken

kendi kafesimdeki resimleri (kafes boyutları 60x40x30)

Bu da kuşlar ortama alıştıktan sonra takmayı düşündüğüm yuva

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Kafesteki 4 tünek de çok fazla 2 ye indirirsen kuşların hareket edecek yerleri olur.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Kerim YAPAR' Alıntı:
Kafesteki 4 tünek de çok fazla 2 ye indirirsen kuşların hareket edecek yerleri olur.
60 cm uzunluğundaki kafese 2 tünek az olur, iki tünek arası mesafe çok olur diye düşünmüştüm ama forumda araştırırken de iki tüneğin merdiven şeklinde takılması gerektiğini okudum, siz ne dersiniz, tünekleri karşılıklımı takayım yoksa merdiven şeklinde mi?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
önerilerinizi dikkate alarak küçük olan kabuklu çam yuvayı değiştirmeye karar verdim,
diğer çiftimin yuvasını yeni kuşlarıma takacam, eski çiftime ise kuşları ilk aldığımda kuluçkaya yattıkları yuvadan takacam...
Yeni çiftlerim için şu yuvayı kullanacam...(en:14, yükseklik: 15, boy:19 cm)

diğer çiftimin dişisi kuluçkaya yattığı yuvayı çok seviyor, vaktinin çoğunu ilk yuvasında geçiriyordu fakat yuva çok eskiydi, bende değiştirmiştim, o yuvanın ön kısmını çıkarıp yeni aldığım aşağıdaki yuvaya takacam...(en:14, yükseklik: 13, boy:18 cm)

bu yuvanın ön kısmındaki kontrplağı çıkarıp kuşların ilk yuvasının ön kısmını takacam...