ßen en çok neyi merak ediyorum biliyomusun kardeşim acaßa cevaßı kendinde varmı ? Varsa ve derdime dermansa ne mutlu banaİbrahim Gökay TATAR' Alıntı:bilmeceyi çözen var mı? balık yağı diye düşündüm ama mamaya katılan değil yazısını gördüm![]()
ßen en çok neyi merak ediyorum biliyomusun kardeşim acaßa cevaßı kendinde varmı ? Varsa ve derdime dermansa ne mutlu banaİbrahim Gökay TATAR' Alıntı:bilmeceyi çözen var mı? balık yağı diye düşündüm ama mamaya katılan değil yazısını gördüm![]()
tuncay seninle konuştuktan sonra azmine hayran kaldım tebrikler....eğer bu olayı atlatabilirsen ki umarım atlatırsınTuncay YAKIŞIKLIER' Alıntı:ARKADAŞLAR BİRÇOK GÖRÜŞMELERDE BULUNDUM BİR ÇOK FİKİR TOPLADIM BİR ÇOK İLAÇ İSMİ ALDIM HERKEZE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM ÖNCELİKLE.
HERKEZ BİR FİKİR SUNDU ŞİMDİ BU FİKİRLERDEN ORTAK ÖNERİLERİ UYGULAYIP SONUCU SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM SİZLERLE ŞUNU BUNU YAPIN DEMEYECEĞİM HERKEZ FARKLI BİR ŞEY SÖYLER AMA ŞUNA EMİN OLUN Kİ BEN BU İŞE ÇAREYİ BULURSAM UYGULAMALARIM İLE İLGİLİ SİZİNLE BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE OLACAĞIM AMA ANLADIM Kİ BENDE 1 HASTALIK YOK BİR KAÇ HASTALIK VAR BUNLARDAN EN ÖNEMLİSİ ŞU... İÇ PARAZİT (EN ÖNEMLİSİ )VE DIŞ PARAZİT ÇÜRÜME DİYORLAR KANAT TELEKLERİNDE ÇÜRÜME OLMAKTA KAN EMİCİ PARAZİTLERDEN KAYNAKLANIYOR DİYOR BİR ÇOK ÜSTADIMIZ VE BUNUN İÇİN TEDAVİYE BAŞLAMAKTAYIM SORUN BUYSA DÜZELECEKTİR VE SİZE BİLGİSİNİ VERECEĞİM...
+1Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:Boşuna çabalarsınız. Tek yapabileceğiniz, problemli yavrular veren çiftlerde eş değişikliğine gitmektir. French molta benzemiyor diyorsunuz, yanılıyorsunuz.
Kardeş frenç molt değil bu bendeki ßen 27 yaşındayım bu işe ilk başlama yaşım 11 dayım da üretici idi şimdi bıraktı pek çok hastalık gördüm bunuda daha önceleri gördüm ama bu başlığı açmamın sebebi <<< ARTIK GÖRMEYELİM ÇÖZÜM BULALIM SON VERELİM KESİN ÇARE NEDİR ÖĞRENELİM>>> istedim ben bu hastalığı hep gerilettim ama bitiremedim şimdi yine var inatla araştırıcam bu sorunu bitti diyene kadar 150 kafeste 1 tane bile tüyü kararıp dökülen yavru görmeyinceye kadar peşini bırakmayacağım bu arada üretim hanemi bu gün itibarı ile 2 kg lık opigal5 ,,3 kg'lık kireç ile kireçledim dış parazit diye birşey kalmadı olmazda vilmectin zaten kullanıyorum iç parazitinde olabileceğini düşünmüyorum ayrıca mantar ilaçları kullanmaktayım aminoasit eksikliği b12 eksikliği olabileceğini de düşünmüyorum sorun başka yerde beyler her 3 üreticinin 2 sinde var ise bu sorunun kaynağı başka bişe bence ... ßu arada ışığıda açık bırakmaya ßaşladım geceli gündüzlü yavrulara sürekli yem verilebilmesi için.. Şu anda çıkmaya hazır 300 üzerinde yumurtam 70 üzerinde yeni palazlanmış yavru var ßakalım nolucak sonuç opigal5 li üretimhane kireçlemesi ve haftada 5 gün açık bırakılan lamßa soruna son noktayı koyabilecekmi..........Murat SERT.' Alıntı:bu sorunu bende yaşadım ve bir çiftimde bazı yavrularda hala yaşıyorum.bendekilerde tam olarak frenc molt gibi değil arkadaşın bahsettiği şekilde tüy çıkıyor ve düşüyor.bu şekilde olan yavrunun tekini arkadaşıma verdim evde besledi ve kafese ballı çubuk yemlerden astığını söyledi ve şimdi hiçbir sorunda yok.kendi gözümlede gördüm.frenç molt olan yavruda var elimde onlardan tamamen farklı.onlarda hiç tüy yok desem yeri var.2 tane var ikiside bir kafeste iyileşirlermi diye bekliyorum.nasip işte can çıkmadımı umut kesilmezmiş.
kardes hepsi tamam ama lamba olmamıs.. ne hastalık oluyorsa olsun hayvanların gece karanlık veya los ısıkta dinlenmesi lazım.. aksam 21 e kadar ısıgın acık kalması yeterlidir..Tuncay YAKIŞIKLIER' Alıntı:Kardeş frenç molt değil bu bendeki ßen 27 yaşındayım bu işe ilk başlama yaşım 11 dayım da üretici idi şimdi bıraktı pek çok hastalık gördüm bunuda daha önceleri gördüm ama bu başlığı açmamın sebebi <<< ARTIK GÖRMEYELİM ÇÖZÜM BULALIM SON VERELİM KESİN ÇARE NEDİR ÖĞRENELİM>>> istedim ben bu hastalığı hep gerilettim ama bitiremedim şimdi yine var inatla araştırıcam bu sorunu bitti diyene kadar 150 kafeste 1 tane bile tüyü kararıp dökülen yavru görmeyinceye kadar peşini bırakmayacağım bu arada üretim hanemi bu gün itibarı ile 2 kg lık opigal5 ,,3 kg'lık kireç ile kireçledim dış parazit diye birşey kalmadı olmazda vilmectin zaten kullanıyorum iç parazitinde olabileceğini düşünmüyorum ayrıca mantar ilaçları kullanmaktayım aminoasit eksikliği b12 eksikliği olabileceğini de düşünmüyorum sorun başka yerde beyler her 3 üreticinin 2 sinde var ise bu sorunun kaynağı başka bişe bence ... ßu arada ışığıda açık bırakmaya ßaşladım geceli gündüzlü yavrulara sürekli yem verilebilmesi için.. Şu anda çıkmaya hazır 300 üzerinde yumurtam 70 üzerinde yeni palazlanmış yavru var ßakalım nolucak sonuç opigal5 li üretimhane kireçlemesi ve haftada 5 gün açık bırakılan lamßa soruna son noktayı koyabilecekmi..........
BEHZAT KARDEŞ YILMAZ ABİNİN BİR BİLMECESİ VARDI KONUYU AÇTIĞIMDA VE YILMAZ ABİ TEL. İLE ULAŞTI BANA YAKLAŞIK 1 SAAT BOYUNCA SOHBET ETTİK ONUNLA VE ßAHSETTİĞİ YAĞ KUŞTA İHTİYAÇ FAZLAASI DEPOLANAN YAĞ İMİŞ ÜRETİMHANENDE EN AZ 4 YADA 5 GÜN IŞIĞI AÇIK BIRAK DEDİ BENDEDE VARDI BU SORUN BÖYLE YAPTIM DİYO İHTİYAÇ FAZLASI YEM ALABİLDİĞİNDEN KUŞLAR YAĞ DEPOLAMASI YAPIOLAR BU YAĞI DAHA SONRADA ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜYORLAR DİYO BENDE DENEMEKTE FAYDA VAR DEYİP YAPMAYA KARAR VERDİM AMA KUŞLARI TAKİPTEYİM EĞER Kİ AŞIRI STRES DURUMLARI HİSSEDERSEM HAKLISINIZ VE IŞIK İŞİNE SON VERİCEM AMA Kİ ŞU ANDA YETİŞEN YAVRULARDA YA SORUNSUZ OLURSA ? İHTİMAL YOK MU SİZCE? HERKEZ TARAFINDAN BİLİNİRKİ ARTIK GECELER UZUN GÜNDÜZLER KISA KASIM ARALIK OCAK AYLARI ÖZELLİKLE... TÜM GECE OLMAZSA BİLE GECE 2 YE KADAR AYARLI OLUCAK SONRA OTOMATİKMAN YAVAŞ YAVAŞ KARARTICAK ORTAMI...Behsat TİĞİZ' Alıntı:kardes hepsi tamam ama lamba olmamıs.. ne hastalık oluyorsa olsun hayvanların gece karanlık veya los ısıkta dinlenmesi lazım.. aksam 21 e kadar ısıgın acık kalması yeterlidir..
sorunun zaten yem yiyebilmeyle ilgisi yok.. ısıgı acık bırakıp anaclarını bi süre sonra strese sokarsın.. ve hızlı tüye girerler buda yavru beslerken zayıflıga neden olur zayıflıkta düşük bünyeyle hastalığa...
ÜSTAD ÖLÜM YOK KANATLARI KARARIP DÜŞEN YAVRULARDA AKSİNE DÜZELME VAR DÖKÜLEN KANAT VE KUYRUKLAR YERİNE GELMEKTE SİZLERE RESİMİ ÇEKİP GETİRİCEM 1 TANESİ EKSİKSİZ OLARAK DİZMEK ÜZERE UZAMAKTA ŞU ANDA YENİ ÇIKANLAR FRENC MOLT DEĞİL DEMİŞTİM BAZI ÜSTADLAR YANILIYORSUN DEMİŞTİ YENİ ÇIKAN KANAT VE KUYRUKLAR GAYET SAĞLIKLI AMA HEPSİ DEĞİL %40 ORANI 10 YAVRUDA 4 TANESİ DİĞERLERİ GELİYOR AMA HEPSİ DEĞİL ARADA 2 YADA 3 TEL EKSİK OLARAK NEM NORMAL .. NEM ÖLÇER VAROrhan KÜPELİ' Alıntı:kardesım kırec konusunda sana katılıyorum perıyodık olarak yapılmalşı bence
senın asıl sorununla alakalı uretımhanenın nem durumu nedır nem olcer ıle olctunmu uretımhaneyı bırde eksık tuylu yavru olan yuvalarında yavru olmesıde basladımı
Behsat TİĞİZ' Alıntı:kardes hepsi tamam ama lamba olmamıs.. ne hastalık oluyorsa olsun hayvanların gece karanlık veya los ısıkta dinlenmesi lazım.. aksam 21 e kadar ısıgın acık kalması yeterlidir..
sorunun zaten yem yiyebilmeyle ilgisi yok.. ısıgı acık bırakıp anaclarını bi süre sonra strese sokarsın.. ve hızlı tüye girerler buda yavru beslerken zayıflıga neden olur zayıflıkta düşük bünyeyle hastalığa...
AĞBİ EMİN OL ADIM ADIM TAKİP EDECEĞİM KUŞLARI GELİŞMELERİN HEPSİNİ SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM DENEMELERDEKİ TÜM SONUÇLARI HER ÜSTADIMIZ FARKLI ŞEYLER SÖYLEDİ 150 KAFES VAR ATIYORUM YILMAZ ABİNİN SÖYLEDİĞİNİ ÜRETİMHANEMİN AYRI BİR BÖLMESİNDE 10 KAFES İLE DENİYORUM BEHZATIN SÖYLEDİĞİ İLAÇLARI ALDIM 10 KAFES İLE O İLAÇLARI DENİYORUM KEMAL AKBULUT VE BİR KAÇ KİŞİ AMİNO ASİT B12 GİBİ EKSİKLİKLERDEN SÖZ EDİLDİ BUNLARIDA DİĞER 10 KAFESTE DENEMEKTEYİM BAKALIM HANGİ GRUPTAKİ 10 KAFES YAVRULARDA HİÇ TÜY PROBLEMİ OLMADAN YAVRU VERİCEKYılmaz KURŞUN' Alıntı:Tuncay Kardeşim bu konu gelecek yılda güncellenecek. Dönem dönem sonuçları site üyelerimizle paylaşırsan camiaya büyük fayda sağlamış olursun.
Her üreticininde her üretimhaneninde kendine gore dogruları elbette vardır.. ama şu vardı.. her canlı doğada olsun baska yerde olsun.. geceleri karanlık veya loş ışık altında uykuya ihtiyac duyar.. yavruların daha iyi beslenmesi icin yaz kıs ışıklandırma saatleri artırılabilir ama 24 saatt ısıklı ortamda kusları dinlendirmeden yavru alınmasına ben karsıyım.. 1 senedir sorun yasamadım diyorsunuz. 1 sene sorunsuz olabilir ama ilerki zamanlarda anaclarınızda illaki problemlere yol acıcaktır..ki insallah ben yanılırımda kuslarınızda hicbir problem cıkmaz..Yılmaz KURŞUN' Alıntı:Tuncay Kardeşim bu konu gelecek yılda güncellenecek. Dönem dönem sonuçları site üyelerimizle paylaşırsan camiaya büyük fayda sağlamış olursun.
Behsat bey; Ben bir yılı geçmiş kuşlarıma 24 saat ışık veriyorum. Yukarıda saydıklarınızın hiç biriyle karşılaşmadım; Yetmez mi 385 gün ?
(Aydınlatma sistemiz uygun değilse yapmayınız.)
Her üretimhanenin doğruları vardır. O gidişat değişirse tahmin edilememiş başka sorunlarla karşılaşılabilinir.
Her üretimhanenin doğruları vardır. Herkesin herkese saygısı olmalıdır. "Ben bunu yapıyorum, sende yap" zihniyetinde olunmamalıdır. Dilerseniz dürüstçe aşağıdaki soruları cevaplayalım.
Bir çiftten ortalama kaç yavru alıyorsunuz ?
Üretimdeki en yaşlı dişilerininiz kaç yaşında ? Bu dişiler bu kadar zamanda kaç kuluçka tamamlayabildi ?
Yumurta sayınız ve boş yumurta sayınızın oranı nedir ?
Yumurta sayınız ve bağımsızlığını kazanmış yavru sayınızın oranı nedir ?
Daha üretilecek çok MuhabbetKuşu var; Herkese iyi geceler..
arkadaşlar kireçleme yaparken kireci toz halde üfleterekmi yoksa ıslatıp fırça yada spreylemi yapıyorsunuz ve kullandığınız kireç bildiğimiz toz kireçmi?öğrenmek istiyorum.benimde öğrenip yapmam gerekiyor.Orhan KÜPELİ' Alıntı:kardesım kırec konusunda sana katılıyorum perıyodık olarak yapılmalşı bence
senın asıl sorununla alakalı uretımhanenın nem durumu nedır nem olcer ıle olctunmu uretımhaneyı bırde eksık tuylu yavru olan yuvalarında yavru olmesıde basladımı