Dilekçelerimizi gönderdik hayırlısı olur inşallah

orka84

Uzman Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Özyayla
Benimde bir bilgim yok ne amaçla gönderildi başkanım.

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Federasyonumuz tarım bakanlığından belli sayıda kuş üreten
(mesela 50 takım veye 100 takıma kadar) olan üretimhanelere hobicilik belgesi çıkarmaya çalışıyor
burda durumu daha açık anlatmışsınızdır belki ama tarım bakanlığındakilere iyi anlatmak lazımdı 50 takımlık bir kümes için en az 250-300 kuş izni almak gerekir çünkü dinlenmedekiler yavrular üreticinin kendine damızlık için ayırdığı yavrular hasta kuşlar vssss 50 takım izin alındımı 100 kuşla iş bitmiyor inş. herşey düşünülür ve güzel sonuçlar çıkar

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Mehmet bey 50 takım misal olarak söylenmiş bence  ayrıca takım olarak üreme konumunda 50 takım yani bağımsız olarak üreme modunda olmayanlar bu şartlar içine girmez izinli sayılır diye düşünüyorum ,takım halinde duran 50 takım anlamındadır 50 takım değil 20 takım bile olsa bu güzel bir haber hiç izin olmamasındansa izin olması güzel değilmi

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Cihan AYTAN' Alıntı:
Mehmet bey 50 takım misal olarak söylenmiş bence  ayrıca takım olarak üreme konumunda 50 takım yani bağımsız olarak üreme modunda olmayanlar bu şartlar içine girmez izinli sayılır diye düşünüyorum ,takım halinde duran 50 takım anlamındadır 50 takım değil 20 takım bile olsa bu güzel bir haber hiç izin olmamasındansa izin olması güzel değilmi
şuan benim bildiğim anne baba ve yavrular la 50 yi geçmeyecek adette kuş bakan hobi olarak besleyen kişi kabul ediliyordu bu sayı evde besleyenler için tamam uygun olabilirde depo dükkan vsss kiralayıp hobi olarak üretim yapmak isteyenler için çok düşük bir rakam ama asıl iş hiç izin olmamasından az sayıdaki kuşa bile izin çıkmadı daha iyi mantığından ziyade ülkemizde  hobi olarak üretim yapan kişilerin çıkarları nasıl en iyi şekilde korunabilir mantığı ile bir şeyler yapılabilirse daha iyi olur 10 takım kuştan ilk ağızda her birinden 3 yavru alınsa işte tek ağızda 50  kuş oldu 2. ağız için hemen eşleri ayırmak gerekir şuanki sayıya göre başlamadan biten aşk gibi ;D

vedat Aydın

Yeni Üyemiz
Adı
vedat
Soyadı
AYDIN
İnşallah dernegimiz adına güzel bir sonuç çıkar umarım.Ayrıca başkanım sizide calışmalarınızdan dolayı kutluyorum.Allah başımızdan eksik etmesin sizi.