Dinlendirme Hakkında Kafama Takılanlar ?

Cruelm

Takipçi Üyemiz
Adı
Melihşah
Soyadı
GÜNDOĞMUŞ
Öncelikle herkeze hayırlı üretimler, havaların ısınmasıyle birlikte ikinci ağız yavruları büyüten kuşları dinlendirmeye alacam ama 50 çift kuş var salmam olmadığı için salmaya atma gibi bi şansım yok, kuşlar boxda hadi yuvalıkları kapattım diyelim bu sefer kuşlar kafes içerisinde eşleşmezlermi dişi gene yorulmayacakmı ? Salma alsam dişileri bi yere erkekleri bi yere atsam bu sefer tekrar eşleri nasıl bulacam ? İşin içinden bir türlü çıkamadım konu hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim,

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Salmada dinlendirme her zmana daha sağlıklı ve iyidir.Dişi yatmaktan tutulan kanatları ve ayakları açar yağları erir.Dişileri ve erkeklaeri ayrı salmaya alın,birleştiklerinde eşler birbirini bulur.Kafes ve boxta beraberken inatla yere yumurtlama ve yine yağlanma dişide lipom uru  riski vardır.Üretimde çift sayısına göre büyük salma şart ve yıl içinde maximum 5 ağız yavru alınabilir.

Cruelm

Takipçi Üyemiz
Adı
Melihşah
Soyadı
GÜNDOĞMUŞ
ben iki ağız alıp 2 ay dinlendirip daha sonra tekrar eşe atmayı planlıyorum, şu an ikinci ağızları büyütüyolar bundan sonra dinlendirecem çünkü kuşlar yorulmaya başladı her ağızda 4-5 yavru büyüttüklerini varsayarsak baya yıpranıyolar. Salmada dinlendirmede halen kafam yatmadı bu işi yapan başka üreticiler yokmu farklı fikirler verecek olan  ?

Ecirna21

Uzman Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
ZekeriyaOĞLU
Melihşah GÜNDOĞMUŞ' Alıntı:
ben iki ağız alıp 2 ay dinlendirip daha sonra tekrar eşe atmayı planlıyorum, şu an ikinci ağızları büyütüyolar bundan sonra dinlendirecem çünkü kuşlar yorulmaya başladı her ağızda 4-5 yavru büyüttüklerini varsayarsak baya yıpranıyolar. Salmada dinlendirmede halen kafam yatmadı bu işi yapan başka üreticiler yokmu farklı fikirler verecek olan  ?
Dişi ve erkekleri ayıracaksınız ve not ediceksiniz kim hangisiyle eş daha sonra eşe attığınızda belli olucak

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Ben disi erkek karisik salmaya atiyorum 1-2aay arasi salmada baktikdan sonra tekrar esiyor um eşleri dinlenme ye atinca ayni eşi aramam kafama göre eslerim tekrardan

Orhan ERGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
ORHAN
Soyadı
ERGİN
yanyana resimlerini çek,
dinlendirmeden sonra tekrar aynı çiftleri bulabilirsin...
50 çifti aynı anda salmaya atmayacağınızı farzediyorum...

ki olsa bile birbirine tıpatıp benzemezler,
elbet ayırtedebilirsiniz...

bjk70

Uzman Üyemiz
Adı
Erkan
Salma en iyi dinlendirme şekli

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bay18

Uzman Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
celikel
Salmada dinlenmedikden kuş dinlenmiş olmaz bence kuş sitresini atmalı uçmalı tabanda kumda eşinmeli banyoluda tahatca tüy temizliğini yapmalı ve kuş eski formuna geldiğini gördüğünüzde tekrar atabilirsiniz sonra yuvalığın girişini kapatmanız bişey ifade etmek bazı kuşlar yer seçmezler tabana yine yumurtlar o da bir sıkıntı fotoğraf çekerek eşleri denk gelebilir ve denk gelmeyen olursa zaten kızgın kuş hemen eş olur zaten

a.kalkan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali osman
Soyadı
Kalkan
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
renkli ve numarali sonradan takılabilen bilezikler var takip salmaya atarsanız eşleri bulmanız zorlaşmayacaktir
Çok teşekkür bende nasıl ayrım yaparım diye düşünüyor idim
renkli ve numaralı bilezikleri nerden bulabilirim acaba Behzat bey

a.kalkan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali osman
Soyadı
Kalkan
Ben yavruları erkek dişi salmada büyütüyorum inanın 4 aylık Kuşlarım kızıştılar hiç tereddüt etmeyin derim Behzat beyin dediği gibi numaralı ve renkli bilezik varsa daha da kolay olur sıkıntı olmaz.