achellias
Takipçi Üyemiz
1 hafta önce sağdaki erkeği getirdim ve kafesi ortadan telle ayırıp bir tarafa dişiyi diğer tarafa da erkeği koydum.
1 haftadır da dişiye nijer tohumu veriyorum(bugün nijeri kestim)
Ortadaki teli dün aldım ve kafes düzenini yeniden ayarladım.(tünekleri vs)
Şuan kafeste 3 tünek var, bu şekilde --> (_ - _)
Neyse fazla uzattım soruma geleyim...
Dünkü birleşmeden sonra dişi kuş erkek kuşa biraz değişik seslerle ''bu kafes benim kafesim sen geldiğin yere geri dön'' gibi şeyler söylüyordu, ilaveten tünekten kovma durumu da vardı...
Bugün baktım dişi kuş erkeğe sanki kur yapıyormuş gibi hareketler sergiliyordu.
Sanki damızlık erkeğimin dişisine çıkardığı sesler gibi sesler çıkarıp,onun yaptığı gibi kur hareketleri sergiliyordu.
Dişi erkeğin gagasının dibine kadar gelip kendini geriyor, gagasını erkeğin gagasına sürtüp, öpüyor ve ağzına kusmaya çalışıyor sanki.
Erkek de biraz korkar durumda aynı şekilde karşılık veriyor.
Ama hâlen az da olsa dişide tünek kıskanma durumu var, erkeği bazen tünekten kovuyor, ama erkek tünekten indiği gibi geri aynı tüneğe çıkıyor...
Dişinin bu hareketleri yapması neyin göstergesi olabilir??? icon_think
Erkeğe kur mu yapıyor, yoksa bir kavganın vs başlangıcı mı??
1 haftadır da dişiye nijer tohumu veriyorum(bugün nijeri kestim)
Ortadaki teli dün aldım ve kafes düzenini yeniden ayarladım.(tünekleri vs)
Şuan kafeste 3 tünek var, bu şekilde --> (_ - _)
Neyse fazla uzattım soruma geleyim...
Dünkü birleşmeden sonra dişi kuş erkek kuşa biraz değişik seslerle ''bu kafes benim kafesim sen geldiğin yere geri dön'' gibi şeyler söylüyordu, ilaveten tünekten kovma durumu da vardı...
Bugün baktım dişi kuş erkeğe sanki kur yapıyormuş gibi hareketler sergiliyordu.
Sanki damızlık erkeğimin dişisine çıkardığı sesler gibi sesler çıkarıp,onun yaptığı gibi kur hareketleri sergiliyordu.
Dişi erkeğin gagasının dibine kadar gelip kendini geriyor, gagasını erkeğin gagasına sürtüp, öpüyor ve ağzına kusmaya çalışıyor sanki.
Erkek de biraz korkar durumda aynı şekilde karşılık veriyor.
Ama hâlen az da olsa dişide tünek kıskanma durumu var, erkeği bazen tünekten kovuyor, ama erkek tünekten indiği gibi geri aynı tüneğe çıkıyor...
Dişinin bu hareketleri yapması neyin göstergesi olabilir??? icon_think
Erkeğe kur mu yapıyor, yoksa bir kavganın vs başlangıcı mı??