Dişi erkeğe kur mu yapıyor, yoksa başka bişey mi?

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
1 hafta önce sağdaki erkeği getirdim ve kafesi ortadan telle ayırıp bir tarafa dişiyi diğer tarafa da erkeği koydum.
1 haftadır da dişiye nijer tohumu veriyorum(bugün nijeri kestim)
Ortadaki teli dün aldım ve kafes düzenini yeniden ayarladım.(tünekleri vs)
Şuan kafeste 3 tünek var, bu şekilde --> (_ - _)
Neyse fazla uzattım soruma geleyim... :)

Dünkü birleşmeden sonra dişi kuş erkek kuşa biraz değişik seslerle ''bu kafes benim kafesim sen geldiğin yere geri dön'' gibi şeyler söylüyordu, ilaveten tünekten kovma durumu da vardı... :mad:

Bugün baktım dişi kuş erkeğe sanki kur yapıyormuş gibi hareketler sergiliyordu.
Sanki damızlık erkeğimin dişisine çıkardığı sesler gibi sesler çıkarıp,onun yaptığı gibi kur hareketleri sergiliyordu.

Dişi erkeğin gagasının dibine kadar gelip kendini geriyor, gagasını erkeğin gagasına sürtüp, öpüyor ve ağzına kusmaya çalışıyor sanki.
Erkek de biraz korkar durumda aynı şekilde karşılık veriyor.
Ama hâlen az da olsa dişide tünek kıskanma durumu var, erkeği bazen tünekten kovuyor, ama erkek tünekten indiği gibi geri aynı tüneğe çıkıyor...

Dişinin bu hareketleri yapması neyin göstergesi olabilir??? icon_think
Erkeğe kur mu yapıyor, yoksa bir kavganın vs başlangıcı mı??

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Erkeğe kur yapıyor ve elinden kafesin kontrolünü bırakmıyor. Erkeğin dişinin üstünde bir etkisi ve dominantlığı olmadığı için böyle hareketler gelişiyor. Kuşların çift olarak bakılacağı ve yuvalığın olduğu bölüme ilk önce erkeği atıp 1 hafta sonra yanına dişiyi atmanız bu baskının ibresini erkeğin lehine doğru döndürecektir. Tünek kavgaları da çıkmayacaktır.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
yazılarını  okumasını  ve takip etmesini sevdiğim ikinci kişisin efeciğim birince  zaten belli  Günay abi  sende veliahtısın :):)
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Erkeğe kur yapıyor ve elinden kafesin kontrolünü bırakmıyor. Erkeğin dişinin üstünde bir etkisi ve dominantlığı olmadığı için böyle hareketler gelişiyor. Kuşların çift olarak bakılacağı ve yuvalığın olduğu bölüme ilk önce erkeği atıp 1 hafta sonra yanına dişiyi atmanız bu baskının ibresini erkeğin lehine doğru döndürecektir. Tünek kavgaları da çıkmayacaktır.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Karahan UZUN.' Alıntı:
yazılarını  okumasını  ve takip etmesini sevdiğim ikinci kişisin efeciğim birince  zaten belli  Günay abi  sende veliahtısın :):)
Abi Günay abinin, senin veya bir başkasının şu an için %0.1 bile olamam Allah nasip ederde muhabbet kuşu beslemeye devam edersem tecrübelerimle İnşallah sizlere de erişebilirim. Ama Günay abi konusunda gerçekten çok haklısın. İnşallah bize yardımlarının ardı arkası kesilmez.

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Efekan kardeş cevap için öncelikle teşekkür ediyorum, aydınlatıcı oldu, ayrıca dikkatimi de çekti herkesin sıkıntılarına elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorsun, ne kadar tecrübelisin bilmiyorum ama ben bunun içinde ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum ;)

''Şimdi ben 2 gün önce ortadaki teli kaldırmıştım, ama kafese hiç yuva takmadım...''

Yuva konusunda önerebileceğiniz bir şeyler var mıdır?
Ne zaman takmalıyım yada takmalımıyım?Takarsam kavga dövüş olur mu yoksa faydası mı olur? icon_think

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yardımcı olmak bu forumda yapılması gereken. Beni ileti meraklısı sananlar da vardır. Ben kendi amacımı biliyorum.
Abi kuşlar daha yeni birleşmiş olduğundan dolayı biraz beklemeni tavsiye ederim. 1 ay sonra falan takman daha yararlı olacaktır.

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Zaten önemli olan iletilerin çokluğu değil, verilen bilgilerin doğruluğudur.
Senin de doğru olanı yaptığını düşünüyorum kardeşim...Başkalarına bakma sen.

Pekala 1 ay bekleyelim, o zaman zarfında büyük ihtimalle evde olamayacağım ama kardeşimden günlük gerekli olan istihbaratı alırım zaten  :D

Tekrar teşekkür ederim... ;)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi eğer eş tutma belirtileri görürseniz 1 ay beklemenize gerek kalmaz. Daha kısa sürede takabilirsiniz. Belirtiler baş gösterirse takarsınız yuvayı.