dişi erkeğe vermiş sopayı :(

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
Bütün üretici dostlara selamlar. Benim ilk yavrusunu 10.11.2011 de aldığım gayet sağlıklı olduğunu düşündüğüm bir çift kuşum var. şu anda toplam 5 yavruları var. (maaşallah) bu güne kadar dişide erkekte gayet uyunlu bir şekilde anlaşıp yavrularını beslemekteydi taakii bu akşama kadar.
Akşam kafese baktığımda erkek kuş bir kenara tünemiş kafası burnun üstleri hafif kanlı sinmiş vaziyette duruyordu acaba hastamı diye yaklaşıp kovaladım yuvalığa girdi ve o anda yuvalığa kıyamet koptu. yuvalığın kapağını açtığımda ne göreyim
bizim dişi canavar almış erkeğini altına kafasına kafasına veriyor gagayı valla zor aldım elinden erkeği. şu anda erkeği başka kafese ayırdım ama yavrulara dişi tek başına bakabilir mi bilmiyorum.
bu kavganın sebebi nedir bu akşama kadar LEYLA ile MECNUN ken neden bir anda düşman kesildiler yada dişi bu kadar sitresli acısını erkeğınden çıkarıyor. bulundukları otam gayet uygun olumsuz bir durum söz konusu değil
üretici dostlarımın tecrübelerine ve tavsiyelerine ihtiyacım var şimdiden teşekkürler saygılar UĞUR A.

_BURAK_

Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
UYGUR
Valla bende de aynı dert var. İlk eşe attığımda dişi erkiğin canına okuyordu. Birkaç ay ayırdım hatta dişiye başka erkek getirdim olmadı. Yeni erkek biraz küçüktü, onuda dövdü. Dişinin yumurta zamanı geldi eski erkeği yanına attım ne göreyim sizin dediğiniz gibi LEYLA ile MECNUN ne kadar sevindim anlatamam. Neyse bunlar 6 yumurta yaptı. Sevinçten uçuyorum. Sonraları erkek agresifleşti. Bir küsüp bir barışıyorlar. Sonra nihayet ilk yavrum dün akşam çıktı. İnş bir sıkıntı olmaz derken bu akşam eve gelince ne göreyim dişi yavruyu beslememiş ve yavru yaşamamış. Aklıma gelen erkek hem dişiyi beslemediği gibi hemde dişiyi sürekli dövmeye çalıştığı için dişi tam beslenememiş. Bende bugün erkeği ayırdım. Şuan 3 yumurta kaldı hepsi dolu. İnş bunlar çıkar ve anne yavrulara bakar. Bir çözüm bulursanız bende faydalanmak isterim.

Saygılar,[/size]

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Bir kafeste anlaşmazlık sebebi varsa hangisinin ölüp, hangisinin kalacağına dişi karar veriyor (istisnalar hariç). Onların dünyasında kılıç dişilerin elinde.
    Erkek yavruları beslemiyor olabilir; Dişi bu durumda erkekle bir daha çiftleşmek istemeyecektir. Erkek kuş çiftleşme istediğinde ısrarcı oluyor olabilir; fakat muhakkak bir sebebi vardır.
  Yavruyu yahut eşini öldürmeden önce davranışlarını gözlemleyerek anlayabiliriz; sanıyorum sizde bu süreçte farkettiniz.

Gelecek kuluçkaları için bu ikiliye başka eşler seçtirerek devam etmenizi öneririm.
  Erkek kuşunuz yavru besleyebilecek durumda ise; Size bir kafes ve bir yuvalık daha gerekecek. Yavruların bir kısmını erkeğin olduğu kafesteki yuvalığa bırakanız, besleyecektir.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Dişilere aşırı baskı yaparsa erkekler sonu ağır olur onun için  bu türden çiftleri  kontrol etmek en sağlıklısı  fire vermeden ayırmak..

Alıntı

Yılmaz KURŞUN
Gelecek kuluçkaları için bu ikiliye başka eşler seçtirerek devam etmenizi öneririm.

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
herkese teşekkürler tavsiyelerinize uyacağım.

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
arkadaşlar benimde vardı böyle bir çiftim. 2-3 batın yaptı sonra nirbirlerini neredeyse öldürecek duruma geldiler.erkeği başka dişi ile eşleştirdim yavrularını alıyorum.dişiyide salmaya atıp dinlendirmeye aldım.oradan beğendiği erkekle eşleştiricam.dişi çok üretken vermekte istemiyorum 8 den aşağı yumurta yapmıyor..

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
bazı dişi muhabbet kuşları yavruları olduğu zaman dişiler erkekten yavruları kıskanıyor aynı durum bendede oldu erkek muhabbet kuşları  yuvalığa girip sürekli yavrularla ilgilendiğinden oluyor bu kavgalar dişide yavruları kıskanınca  dişiler daha baskın olduğu için erkek dayağı yiyor dişi yavruları tek başınada büyüte bilir bende tek başına 5 yavru büyüten  kuşum vardı yinede kuştan kuşa değişir

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
bu hareketi yapan 2 çiftim var....ve ben dişiyi salmaya alıp yavrulara erkeğin bakmasını sağlıyorum.tek erkek tek dişiden daha iyi yavru bakıyor...en azından bendekiler böyle

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
1. Eşlerden birinin yavrulara zarar vermesi: Bu durum için çeşitli örnekler vermek mümkündür. Dişi tekrar yumurtlamak isterse yavrulardan genellikle en küçük olanına zarar verebilir. Dişi muhabbet kuşu, diğer yavrular zaten büyümüş ve yuvadan atlamak üzere oldukları için en küçük yavruya zarar verir. Erkek muhabbet kuşu da yavruları kıskanıp dişinin kendisiyle ilgilenmesine isterse yavrulara zarar verebilir. Ayrıca dişi muhabbet kuşlarının stres sebebiyle yavrulara zarar vermesi söz konusudur. Örneğin kuluçka süresince ve yavruların yumurtadan çıktığı andan itibaren iyi beslenemeyen bir dişi stres olup yavruların kafasını gagalayabilir veya tüylerini yolabilir. Bu durumda eslerden hangisinin yavrulara zarar verdiğini bulup onu ayırmak gerekir, kafeste yavrularla tek kalan anne veya babanın da yavruları beslediğinden emin olmanız gerekir. Yavrularla yalnız kalan muhabbet kuşu çok büyük olasılıkla yavruları besler ve büyütür. Zaman zaman ayırdığınız kuşu kafese geri koyup bir sure izleyebilirsiniz. Yavrulara hala zarar veriyorsa yine ayırmanız gerekir.

2. Eşlerden birinin ölmesi: Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra eşlerden biri ölürse yavruların yaşama olasılığı da azalır. Eğer yavru şayisi fazlaysa bu durum yalnız kalan muhabbet kuşu için fazlasıyla yıpratıcı olur. Bu durumda yavruların yasama şansını arttırmak için yapılması gereken en doğru şey kuluçkada olan yavrulu baksa çiftleriniz varsa yavruları onların altına koymaktır. Böyle bir imkânınız yoksa ve yalnız kalan muhabbet kuşu yavrulara bakmaya devem ediyorsa sorun biraz olsun asılır. Bu aşamada siz de zaman zaman yavruları şırınga yardımı ile elle besleyebilir ve yalnız kalan muhabbet kuşuna yardımcı olabilirsiniz. Eslerden biri öldüğünde kalan muhabbet kuşu yavrulara bakmayı tamamen reddedilir. Bu durumda yavruları başka çiftlerin altına koyma sansınız yoksa sizin insan ustu bir caba göstermeniz gerekir. Yavrular çok küçükse beslenmeleri ve sıcak tutulmaları çok zor olduğu için yavruları yaşatmak neredeyse imkânsızdır.

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Yavruların yuvalıktan erken atlamaları veya atılmaları: Yavruların yuvalıktan atlamaları 4-5 haftalık oldukları doneme denk gelir. Bazen 3 haftalık yavruların da yuvalıktan atladıkları veya anne-babaları tarafından atıldıkları olur. Bu durumda yapılacak en doğru davranış yavruyu yuvalığa geri koymaktır. Esler yavruyu tekrar tekrar yuvalıktan atmaya devam ediyor ve yavruya zarar da veriyorlarsa yavruyu başka bir kafese almak gerekebilir. Bu durumda yavrunun yem yediğinden emin olunmalı yemiyorsa da tekrar anne-babası ile ayni kafese konmalıdır.

Kuluçka sırasında eşlerin kavga etmesi: Bazen kuluçka sırasında eşler birbirleriyle şiddetli biçimde kavga edebilirler. Örneğin erkek muhabbet kuşu tekrar çiftleşmek ister fakat dişi yavrularla ilgilenmeyi seçerse dişi ve erkek birbiriyle kavga edebilir. Erkek muhabbet kuşları bazen eşlerinin yuvalıktan çıkmasından rahatsız olup onları yuvalığın içine girmeleri için zorlayabilirler.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
DİŞİ YAVRULARA TEK BAŞINA BAKACAKTIR
FAKAT EŞLERİ AYIRMANIZI TAVSİYE EDERİM

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
tavsiyeleriniz ve edindiğiniz tecrübeleri paylaştığınız için öncelikle teşekkür etmek isterim.
şu anda erkek kuşu salmaya ayırdım biraz keyifsiz gaga üzerindeki yarasına zeytinyağlı kudret narı sürdüm iyi geldi iyileşme yönünde ilerleme var. anne kuş iki gündür yavruları besliyor yaptığım kontrolde en kücük yavru dahil hepsinin kursağı dolu idi şu an için sorun yok gibi gözüküyor umarım bütün yavruları (5 tane) yuvadan uçurur bu dişi...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Uğur bey, 5 yavru Anne kuş için fazla olabilir (Tabii yavruların gelişimlerinin kaçıncı gününde oldukları da önemli). Küçüklerden bir yahut ikisini eleyebilir; Besin ve ışık yetersizse en büyük yavru muhtemel ilk kurban olabilir (vurarak öldürebilir).
  Bir kısmını nakledebileceğiniz uygun kuluçkalar yoksa, Işık süresini uzatmanızı, besini daima ihtiyaçtan fazla sunmanızı öneririm.
  Dilerim tüm yavrular bağımsızlığını kazanabilsin.

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
yavruların en küçüğü 2 haftalık en büyüğü 23 günlük iki gündür yakıdan takip ediyorum ama bir sorun yok gibi. ayrıca ışık sabah 7 den akşam 9 a kadar açık dün akşam bütün yavruları tek tek kontrol ettim kursakları doluydu. inşallah bakar yavrulara eğer dişi problem yaparsa erkekle 2 yavruyu ayrı bir kafese ayırmayıda düşünüyorum ama şimdilik beklemedeyim.

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Geçmiş olsun. insallah en kısa zamanda erkek mubiş sağlığına kavuşur. Yavrular analı babalı büyürler.  squint
Espiri bi yana şiddetli geçimsizlik kuşlarda hasara yol açması kötü, sonuçta o kadar beslediğiniz kuşlar bir anlaşmazlık sonucunda strese, tüye giriyo, eş ayrımı yapıyosunuz verimli takım bozuluyo.  :(

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
Teşekkür ederim ilerleyen gülerde olan biteni paylasacağım sizlerle