dişi kuşumdaki şişlik (resimli)

mesut KORKMAZ

Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
korkmaz
sevgili üretici abilerim. kuşlarımdan bir takımındaki dişide sıkıntı var. yaklaşık bir yıldır bendeler petshoptan almıştım. ilk kuluçkadan sonra dişi 4-5 kuluçka geçirdi ama yumurtalar hep boştu. ve yumurtaları kısa süre sonra kendi kırdı. bu arada kuşun göğüs kafesinin altında şişlik oluştu. yağlanmıştı diye erkeğinden ayırıp salmaya aldım ama burada da sürekli yuvalıkta durdu doğru düzgün uçmadı. hatta kızgınlık yumurtası yaptı. ordan da ayırdım tek kafese aldım. şişlik halen var ve bugün yine yumurtladı. ne yapmamı önerirsiniz ki kuş düzelsin ve yavru alayım?

http://i.hizliresim.com/pRXVNz.jpg

http://i.hizliresim.com/WVgR8q.jpg

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
hocam üstadlar daha iyi bilir ama yumurta ters dönmüş gibi.

mesut KORKMAZ

Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
korkmaz
yok kardeş yumurta ters dönmedi.maşallah acayip yumurtluyor ama dölsüz kızgınlık. o şişliğin olduğu yer yumuşakbi şişlik. peçete ile silince yağ gibi bişi oluyor peçetede

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Muhabetlerde sık görülen ve döllenmeyi engelleyen lipoma yağı uruna benziyor.Sık yumurtlayan kuşlara musallat olur özellikle dişilerde çıkar.Birkaç yıl  önce başıma gelmişti.Ameliyet edip alabilirler diye vete götrdüğümde veteriner dyanamaz ölür dedi.Burda bazı arkadaşlar iğneyle yapılan bir tedaviden bahsetmişlerdi.Ancak iğneleri bulamamıştım tedaviyi kuşu derhal üretimden çekip güzelce besleyip salmaya almada sağladım ve kuşu emekli ettim.

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
[quote author=Onur ÇÖKELEKOĞLU

Merhabalar,  fotoğraftaki şekilde aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum dişi kuşumda,  6-7 kuluçka dönemi geçirdi, yumurtaların hepsi boş çıktı,  son iki yumurtası içinde kırıldı,  dün bu şişliği fark ettim,  aynen bu yerde ve bu şekilde,  bugün zeytinyağı sürdüm ovalafım fakat sanırım dokununca acıyor.  Ne yapmalıyım?  Vitaform kullansam? Ölür mü bu halde? 

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Muhabetlerde sık görülen ve döllenmeyi engelleyen lipoma yağı uruna benziyor.Sık yumurtlayan kuşlara musallat olur özellikle dişilerde çıkar.Birkaç yıl  önce başıma gelmişti.Ameliyet edip alabilirler diye vete götrdüğümde veteriner dyanamaz ölür dedi.Burda bazı arkadaşlar iğneyle yapılan bir tedaviden bahsetmişlerdi.Ancak iğneleri bulamamıştım tedaviyi kuşu derhal üretimden çekip güzelce besleyip salmaya almada sağladım ve kuşu emekli ettim.
adaşıma katılıyorum o yağ bezesi üremeyi engelliyor bu ur gibi birsey benim japon baligimda da olmustu arkadas almisti bunlara veteriner mudahale edemiyor muhabbetlerin damari vucudu bu tur operasyon icin cok kucuk denilen gibi uretimden cekip mutlu bir sekilde yasayacagi bir ortam hazirlayin