Dişi Kuşumu Değiştirsemmi acaba . bi yardım üstadlar ,

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
arkadaşlar 2 ay önce erkek kuşuma dişi aldım. erkek her fırsatta çiftleşmek istiyor ama dişi izin vermiyor bende sinirlendim.biliyorum bu işlerde sabır önemli ama ben forumlardaki yazıları görünce imreniyorum , adam kuşları petshoptan alır almaz aynı kafese atıyor 2 dakika içerisinde çiftleşiyorlar , her neyse . yarın yada ondan sonraki gün gidip dişi kuşumu değiştirmeyi düşünüyorum . aklıma takılan birşey var . değiştirmeye gidince erkek kuşumu pet shoptaki salma kafesemi atmalıyım yeni eş seçmesi için yoksa  yeni dişi alıp eve mi götürsem. bu arada dişiyi almadan önce kuşum aynaya alışmıştı. kuşum mavi renk sizce dişi alışımda mavi renk dişimi alsam yada salma kafeste kendisi mi seçse ?  icon_think dişi kızışmamış biliyorum ama yeni alıcağım dişiyi kızışmış almak  istiyorum. birde kuşlar eş tuttu ara sıra kavga ediyorlar bazen erkek dişinin yanaklarını kaşıyor , değiştirireceğim zaman erkek kuşa eşini kendisi seçme fırrsatı tanısam eski dişisini unuturmu yada hastalık vs olurmu    icon_think

Dişi : 8 aylık
Erkek : 10 aylık

AtilaB

Yeni Üyemiz
Adı
Atilla Bora
Soyadı
Semerci
merhaba bende bi zamanlar muhabbet baktım ben kuşumu tek aldım besledim konuşturdum ,sonra petshoptan kuş getirdim anlaşmadılar , değiştirdim gene anlaşmadılar değiştireyim derken muhabbetim öldü , yani sana önerim kuşunun eşini seçmesi

moordek

Takipçi Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
Özdemir
dostum öncelikle sabır herşeyin ilacıdır..2 ay oldu demişsin..çok normal dişin daha kızgın değil..kızışması için bişeyler yapmayı denedinmi ? eğer illede dişi değiştirmeyi düşünüyorsan ...erkeği petshoptaki 5-6 dişinin yanına at o zaman sonuç alırsın..dişinin kızgınından :) seç sen sabrediceğe benzemiyorsun..

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Barış ÖZDEMİR' Alıntı:
dostum öncelikle sabır herşeyin ilacıdır..2 ay oldu demişsin..çok normal dişin daha kızgın değil..kızışması için bişeyler yapmayı denedinmi ? eğer illede dişi değiştirmeyi düşünüyorsan ...erkeği petshoptaki 5-6 dişinin yanına at o zaman sonuç alırsın..dişinin kızgınından :) seç sen sabrediceğe benzemiyorsun..
öyle görünüyor    ;D

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Esini kendisinin secmesi sansini verin biraz sabirla bu isi cozersiniz :)

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Peki Sizce Petshopcu alırmı kuşu geri 2 aydır bende . eş tutmadılar yada kavga ediyolarmı desem  :)

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Berkan ŞENOL' Alıntı:
arkadaşlar 2 ay önce erkek kuşuma dişi aldım.  icon_think

Dişi : 8 aylık
Erkek : 10 aylık

Dişi kuş sanki daha ufak gibi duruyor. Aldığınız kişi mi 6 aylık olduğunu söyledi. Biraz daha sabır derim ben. Dişi kuş hazır değil bence

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Bülent BAĞ' Alıntı:
Dişi kuş sanki daha ufak gibi duruyor. Aldığınız kişi mi 6 aylık olduğunu söyledi. Biraz daha sabır derim ben. Dişi kuş hazır değil bence
evet aldıgım kişi 6 aylık oldugunu söyledi abi dedim bu çiftleşirmi dedim birde kuşu ben seçtim seçerken malın iyisini biliyosun haaa dedi . :D neyse yarın gidip erkek  muhabbetimin eşini kendisi seçme imkanını vereyim hepinize çok teşekkürler.  :)

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Serkan KUCCUK' Alıntı:
dişi kuşunuz daha hazır degıl resimlerde gorunun o .
Bırazcık sabırlı olmanız gerekmektedir.
Evet dişiniz güzel biraz bakım ve sabır.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
güzel uygun ölçülerde bir yuvalık takarsan fena olmaz yemine hafif nijer kat yaglandıracak yiyeceklerden kaçın haşlanmış yumurtanın sarısını çok az ve beyazını kabugunu olacak şekilde haftada bir kez 4/1 olarak ver ve acele etme kusların guzel bı 2-3 ay daha bekle tam eke değil dişi kuşun.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Serkan KUCCUK' Alıntı:
dişi kuşunuz daha hazır degıl resimlerde gorunun o .
Bırazcık sabırlı olmanız gerekmektedir.
kuş değiştirmek genelde çözüm olmamakta , siz kızıştırıcı yemler verip saabırla bekleyeceksiniz

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Berkan ŞENOL' Alıntı:
sabır  kalmadı  ;D  tamam teşekkür ederim herkese  sabırlı olucam  :)

HİÇTE SABIRLI FELAN DEĞİLSİN  icon_snooty
aynı fotoyu yaklaşık olarak bir hafta-10 gün içerisinde yeniden yayınlamış ve yine benzer başlıklı konu açmıştın.
o zamanda ben ve diğer forum üyeleri elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışmış, neler yapman gerektiği konusunda fikirlerimizi sunmuştuk...

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Mert AYDIN' Alıntı:
aynı fotoyu yaklaşık olarak bir hafta-10 gün içerisinde yeniden yayınlamış ve yine benzer başlıklı konu açmıştın.
o zamanda ben ve diğer forum üyeleri elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışmış, neler yapman gerektiği konusunda fikirlerimizi sunmuştuk...
Mert AYDIN' Alıntı:
Burası Platform Değilmi mert arkadaşım . herkes kafasına takılan yada merak ettikleri konuları konu açarak meraklarını gideriyor. benim bir önceki açtığım konu kuşların neden çiftleşmediği idi. bu konuda kuşu geri vereyimmi diğe birde siz buradan kimseyi yargılayamassınız ister yanıt yazarsınız ister yazmassınız. tamam.