Dişi Muhabbetimin Kanadında UR!!

akal

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
KALKIŞIM
Öncelikle genel bilgileri vereyim;
Kuşumuzun ismi ÇİKO. Çiko yaklaşık bir seneden beri bizimle birlikte. Çift olarak bakıyorum. Çikoyu aldığımda henüz yavruydu tam ne kadarlıktı bilmiyorum yaklaşık 3 aylık diyebilirim. Alındığında sol kanadında ufak bir sorun vardı, sadece sol kanadı diğer kanadından biraz daha yukarıda duruyordu. Aşağıdaki resimde sağlıklıyken çektiğim normal görünüşü var.
Çiko'nun sağlıklı hali

Şimdi sorunumuzdan bahsedeyim;
Şimdi yaklaşık bir haftadır yine sol kanadı bu sefer sarkmaya ve hafif açılmaya başladı, çikonun görüntüsü aşağıdaki gibi oldu.
Çiko'nun kanadında ur çıktıktan sonra

Kanadındaki sorunu fark edip baktığımda "normalde kuşlarımı gerekmedikçe avuçlamam" aşağıdaki resimlerdeki gibi kanadın iç tarafında bir ur olduğunu gördüm. 1. resimde tüylerden pek görülmüyor ancak 2. resimde tüyleri kaldırınca ortaya çıkıyor, 3. resimde urun kanadın dış kısmından görüntüsü pek net çıkmadı ama dışına kadar belli oluyor;

Urun kanadın içinden görüntüsü-1-

Urun kanadın içinden görüntüsü-2-

Urun kanadın dışından görüntüsü

Urdan Sonra; herhangi bir halsizlik, yem yememe, su içmeme gibi bir sıkıntısı yok. pek acı çekiyor gibide gözükmüyor, elime alıp ura bakarkende öyle acı çektiğini hissetmedim. ancak urun olduğu bu kanatta hafif bir titreme meydana gelmeye başladı. Eskisine nazaran son bir haftada biraz daha az ötüyor. Yani genel olarak öyle belirgin bir hastalık belirtisi göstermiyor.

Bu urdan kurtulmanın bir yolu var mı diye sizlere sormak istedim. Eğer yardımcı olabilecek olan arkadaşlarımız varsa çok sevinirim.

Bu kadar anlatacağına bir veterinere git diyen arkadaşlar olursada, Trabzon'da yaşıyorum ve çevremde kanatlılardan anlayan veteriner yok, varsa da ben bulamadım. Bu nedenle sizlerin deneyimlerinize ihtiyacım var.

Şimdiden ilgilenen herkese TEŞEKKÜR EDİYORUM...

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Daha çok ur değilde, güvercinciler bunu kanat patlatma olarak tanımlarlar... Merhem v.s. sürülerek geçirilmeye çalışılır fakat 10 kuştan yaklaşık 8'inde kalıcı olur. Kanat çırptıkça acı çeker. Eğer ur ise biraz daha büyüyecektir ve belirginleşecektir. İşte o zaman bir formül araştırıp bulabiliriz. Daha önce bağlama yöntemiyle 2 kuşu kurtardık ama bağlama yöntemi için bu oldukça ufak

emrah05

Üyemiz
Adı
EMRAH
Soyadı
UZUN
KUŞUN KANADINDAKİ EĞER URSA  ABİLERİMİZ ELBET BİR ÇÖZÜM BULACAKTIR İNŞALLAH FORUMDA URLA İLGİLİ BİR ÇOK ŞEY PAYLAŞILDI HASTALIKLAR VE TEDAVİLERİ BÖLÜMÜNEDE BİR BAK MESELA BENİM BİLDİĞİM UR İÇİN SİRKE RUHU ENJEKTE EDİLİYO BÖLÜM BÖLÜM URLU OLAN YERE

akal

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
KALKIŞIM
cevaplar için teşekkürler arkadaşlar, yardımlarınızı hala bekliyorum. bir gelişme olursa bende sizinle buradan paylaşırım. çeşitli şeyler okudum ancak emin olamadığım için başlık açtım. yani bir can sonuçta gereksiz yere eziyet etmek istemiyorum.

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
geçmiş olsun kuşu fazla hareket etdirmeyin kafesinde sabit kalsın dışarı çıkarmayın istirahat etsin yoksa canı çok yanar

akal

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
KALKIŞIM
Hasan BAYTEMÜR' Alıntı:
geçmiş olsun kuşu fazla hareket etdirmeyin kafesinde sabit kalsın dışarı çıkarmayın istirahat etsin yoksa canı çok yanar
zaten kendisi kafesten çok fazla çıkan bir kuş değil. yinede önerinizi dikkate alacağım teşekkürler.
tedavi için sirke ruhundan başka öneri var mı? yoksa onu deneyeceğim.

guraykaya80

Üyemiz
Adı
güray
Soyadı
kaya
bilgili arkadaslar ve abiler gereken cevabı vereceklerdir. az biraz sabır. hayırlı olur inşallah

akal

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
KALKIŞIM
Vedat ŞEN' Alıntı:
Bene iyie araştırıp sonra harekete geçin
bende öyle düşünüyorum o nedenle sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Konu hakkında baya araştırma yaptım.. Fakat urun niteliği hakkında bilgi edinmeden müdahele edilmesi sakıncalı bulunuyor.. Ayrıca yağ bezesi olma ihtimali yüksekmiş.. Güvercinlerde daha çok rastlanıyormuş vs. vs.

shakespeare

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
ÇALIŞKAN
Paylaşımınızı görünce benim cennet papağınımın neden öldüğünü anlamış oldum.Bu durumu bende yasadım ve 2 hafta içinde sanırsam hayvan telef oldu. icon_wall

akal

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
KALKIŞIM
Mert YAĞCI' Alıntı:
teşekkürler arkadaşım.

Vedat ŞEN' Alıntı:
Konu hakkında baya araştırma yaptım.. Fakat urun niteliği hakkında bilgi edinmeden müdahele edilmesi sakıncalı bulunuyor.. Ayrıca yağ bezesi olma ihtimali yüksekmiş.. Güvercinlerde daha çok rastlanıyormuş vs. vs.
evet benim araştırmalarımda da hep güvercin bilgileri çıkıyor. bahsedilen ilaçlar var ancak emin olamıyorum. Muhabbet kuşunda karşılaşan var mı diye araştırıyorum. bi sonuç bulamadım :(

Engin ÇALIŞKAN' Alıntı:
Paylaşımınızı görünce benim cennet papağınımın neden öldüğünü anlamış oldum.Bu durumu bende yasadım ve 2 hafta içinde sanırsam hayvan telef oldu. icon_wall
deme öyle arkadaşım yaa.. umarım bişey olmaz.

akal

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
KALKIŞIM
yaptığım araştırmalarda 2 çözüm yolundan bahsedilmiş;

1. Bir hafta ur üzerine sirke ruhu sürülmesi. Bir hafta sonunda ur kuruyup düşebilirmiş ya da kolayca alınabilirmiş.

2. Dekort ile Streptomisin isimli iki ilaç karıştırılıp iğne ile urun üzerine 4-5 gün enjekte ediliyormuş. Bu yöntem hep güvercinler için bahsedilmiş, onun için dozajını vs ayarlayamayacağımı düşünüyorum. bu durumda bu kadar bilgi ile riskli.

İlk olarak sirke ruhunu bir hafta deneyeceğim. gelişmeleri ilerleyen günlerde bildiririm.

akal

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
KALKIŞIM
Ahmet KAL' Alıntı:
yaptığım araştırmalarda 2 çözüm yolundan bahsedilmiş;

1. Bir hafta ur üzerine sirke ruhu sürülmesi. Bir hafta sonunda ur kuruyup düşebilirmiş ya da kolayca alınabilirmiş.

2. Dekort ile Streptomisin isimli iki ilaç karıştırılıp iğne ile urun üzerine 4-5 gün enjekte ediliyormuş. Bu yöntem hep güvercinler için bahsedilmiş, onun için dozajını vs ayarlayamayacağımı düşünüyorum. bu durumda bu kadar bilgi ile riskli.

İlk olarak sirke ruhunu bir hafta deneyeceğim. gelişmeleri ilerleyen günlerde bildiririm.
maalesef bir gelişme olmadı ur daha da büyüdü ve çift taraflı artık kanamaya başladı.. veterinere gittik yapacak bişeyinin olmadığını büyük hayvan hastanelerinde ancak urun alınabileceğini söyledi o da mümkün değil.. sizin başka bir öneriniz olabilir mi?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Allah yardım etsin İnşallah sorun çözülür. Bilen birileri çıkacaktır.

simoki

Yeni Üyemiz
Adı
muhammet
Soyadı
aydın
  arkadaşım aynısı bende de oldu birkaç yerde bulduğum şiringa ile iğne  yapmaktı. (ilaç aklımda değil) maalesef kuşu kaybettik bildiğim tek şey ur ilerledikçe kuş çok kötü oluyor. inşallah bi çare bulursun  :(