Dişi Muhabbetin Yumurtlaması

Deep83

Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
PİRE
Öncelikle cahilliğimi maruz görün. Geçen hafta erkek kuşuma damızlık dişi ararken yuvalıkta yarı tüylenmiş yavrusuyla bir dişi buldum. Düzenli olarak yem ve mama takviyesi yaparak 1 haftayı sorunsuz geçirdik bir kaç kezde erkek kuşumla tanıştırdım. Ortamda salarak tanışmalarını sağlamaya çalıştım.

Bu gün eve geldiğimde yuvalıkta bir yumurta vardı. Çiftleşecek kadar tanışma faslını uzun tuttuklarını sanmıyorum , çünkü pek yalnız bırakmadım. Sonuçta yumurtanın döl tutma olasılığı sıfır sanırım. Daha önceki çiftleşmelerinden sanırım döl tutmazlar bu zamana kadar. :)

Uzun lafın kısası dişi tek başına olduğundan yavruyla ilgiyi acaba kesermi ? Yumurtayı yavruluktan almalımıyım ? Nasıl bir yol izleyeceğim konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

Saygılar.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Salih bey, 4 kez okudum fakat anlayamadım.. Dilerim diğer arkadaşlar anlayıp cevap yazacaklardır..

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Ben anladığım kadarı ile cevap vereyim. Keşke almadan önce siteyi okusaydınızda yumurtalı/yavrulu kuş almanın dez avantajlarını görseydiniz. Neyse almışsınız. yuvayı, yavruyu ve yumurtayı çıkarmayın. Yumurtanında çıkma ihtimali çok yüksek. Uçurmayı bu aralar bırakın yavru çıkıncaya kadar. Fazla rahatsız etmezseniz yavruya ve yumurtaya bakma ihtimali de yükselir. Umarım yumurta ve yavru telef olmaz. Yumurta mamasına devam edin.

Deep83

Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
PİRE
Kusuruma bakmayın derdimi anlatamadım sanırım .

Sorun şudur . 1 adet ortalama 45 günlük yavrusu olan  dişi kuşum var. Bu kuş çiftleşme olmadan çünkü yanında erkek yok , bu gün 1 adet yumurta yapmış. Yumurta çiftleşme olmadığından yüksek ihtimalle döllenmedi. Endişem dişi yavruyu beslemeyi keser mi ? Yumurtayı yuvalıktan almalımıyım ? Tavsiyeniz nedir ? Yardımlarınızı beklemekteyim.

Umarım derdimi şimdi anlata bilmişimdir . Yorumlarınız için teşekkürler.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Deep83' Alıntı:
Endişem dişi yavruyu beslemeyi keser mi ? Yumurtayı yuvalıktan almalımıyım ?
Kesermi kesmezmi bilemem ama 45 günlük yavru kendini kurtarır. Yumurtayı kontrol edin. Döllenmemişse bile 2 hafta bekleyip tekrar kontrol edin. sonra baktığınızda durum aynı ise yumurtayı alabilirsiniz.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Salih bey, yavru 45 günlük olmuş endişelenmeyin o kendi kendine beslenecektir (Genelde 30 günlük olduklarında bağımsızlıklarını kazanıyorlar)..

Yerinizde olsaydım; Yumurtayı yuvalıktan almazdım, genelde 5.gününde ışık kontrolüyle döllü mü/ dölsüz mü anlaşılabiliyor. Kim bilir belki ilk ikisi döllüdür.. 2 yumurtaya/2 yavruya tek başına bakabilir; tabii sizinde mama desteğinizle..

(ilk okumalarımda şunu anlamıştım: size yetişkin dişi muhabbetkuşu lazımken, çarşı-pazar aradığınız günlerde yuvalıklarınızdan birine saklanmış bir dişiyi sobeliyorsunuz; üstelik yavrusuyla birlikte. Bunun olabilirliğini düşündüm; düşündüm ama çıkamamıştım işin içinden..)

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  (ilk okumalarımda şunu anlamıştım: size yetişkin dişi muhabbetkuşu lazımken, çarşı-pazar aradığınız günlerde yuvalıklarınızdan birine saklanmış bir dişiyi sobeliyorsunuz; üstelik yavrusuyla birlikte. Bunun olabilirliğini düşündüm; düşündüm ama çıkamamıştım işin içinden..)
:D

Deep83

Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
PİRE
Yardımlarınız için teşekkürler . O zaman biraz daha bekleyip duruma göre değerlendirme yapıcam.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Salih yumurta döllenmediğine göre (sen söylediğin için söylüyorum) yumurtayı atabilirsin yavru kuşunuzda kendi bağımsızlığını kazanana kadar annesinin yanına erkek kuş atmayınız yavru kuşunuz yuvadan ve kafesten kurtulana kadar sabredin daha sonra kuşunuzun yanına  erkek atarsınız

Deep83

Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
PİRE
Selahattin abi yorumun için teşekkürler. Dişi evcil olduğundan kısa süreli erkekle tanıştırmak için salmıstım. Çiftleşmediklerine göre dediğin gibi döl tutma ihtimali yok yumurtanın. Tavsiyenin dikkate alacağım.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Salih yumurta döllenmediğine göre (sen söylediğin için söylüyorum) yumurtayı atabilirsin yavru kuşunuzda kendi bağımsızlığını kazanana kadar annesinin yanına erkek kuş atmayınız yavru kuşunuz yuvadan ve kafesten kurtulana kadar sabredin daha sonra kuşunuzun yanına  erkek atarsınız
+1

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
45 günlük yavruyu kafeste tutmanın bir mantıgı yok eger herhangi bir sorunu yoksa ayırabilirsiniz ayırmanızda fayda var hatta bu sayede dişi ile erkegin anlaşmalarını saglarsınız bu arada hem dişi yumurtaya daha güzel yatar 1 hafta geçsin yumurta kontrolü yapın yuurta boşsa atın erkegi yanına koyun

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
+1

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Engin.K' Alıntı:
45 günlük yavruyu kafeste tutmanın bir mantıgı yok eger herhangi bir sorunu yoksa ayırabilirsiniz ayırmanızda fayda var hatta bu sayede dişi ile erkegin anlaşmalarını saglarsınız bu arada hem dişi yumurtaya daha güzel yatar 1 hafta geçsin yumurta kontrolü yapın yuurta boşsa atın erkegi yanına koyun
  Aynen Katılıyorum..
  Yakında yavruyla anneyi ayıramayıp Anneyi PetShop'a satabilirsiniz..  :D  :D