Dişi Show Jumbo Muhabbet Kuşu Kızgınlaşma Problemi

Web sitesi
www.facebook.com
Adı
İbrahim
Soyadı
ÇETİNER
Arkadaşlar,
Hobi amaçlı beslemek amacıyla Mersin'den Isparta'ya bir çift Show Jumbo Muhabbet Kuşu getirttik. Kuşları bize getiren arkadaş, çiftlerin yumurtadan kaldırılarak verildiğini söyledi. Satan kişi ise: İlk kuluçka döneminde olduklarını söyledi. Erkek 2012, dişi 2013 bilezikli.
Kuşlar bize Ağustos ayı içerisinde geldi ve Kasım'da olduğumuza göre kuşlar 3 aydır bizde. Düzenli muhtelif besinlerle hazırlanmış yumurta maması takviyesi, filizlendirilmiş buğday takviyesi vs. yapılmasına rağmen dişi kuş hala kızgınlaşmadı. Ortam sıcaklığı 20 C derecenin altına inmedi 25 C derecenin üstüne çıkmadı. Kullanılmayan bir odada 55*33*35 ölçülerinde box kafeste besleniyorlar. Güneş alan, aydınlık bir odadalar.

Bu verilerden hareketle;
1- Dişi kuş, yumurtadan kaldırıldığı için mi kızgınlaşmıyor?-Erkek kızgın-
2- Kızgınlaşmamasının sebebi yumurtadan kaldırılmak değilse, nedir?
3- Kızgınlaştırma için neler yapabilirim?

Vakit ayırıp cevaplandırırsanız müteşekkir kalacağım...

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
Elbette benden daha iyi bilen arkadaşlar vardır, ben yinede onların katılacağını düşündüğüm fikirlerimi yazmak istedim;
-Öncelikle kuşlar bizden çok daha hassastırlar,(özellikle jumbolar) yeni yerlerine alışmaları beklenildiğinden çok daha uzun sürebilir. bahsettiğiniz fiziki koşullar dışında bir çok koşula daha adapte olmaları gerekir. (nem, basınç, belirli gaz oranları, vs...)
-Birde kuşların üreme güdülerini harakete geçiren çok önemli bir etkende aydınlık süresi. üreme döneminde 15-16 saat ışık almalılar.
Yavru alabilmenin koşullarının en önemlisi ve en zor elde edilenide sabırdır.:)
hayırlı üretimler.

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Hayirli olsun mersinde kimden aldınız kuslarinizi

Web sitesi
www.facebook.com
Adı
İbrahim
Soyadı
ÇETİNER
Tankut ÜNAL' Alıntı:
Elbette benden daha iyi bilen arkadaşlar vardır, ben yinede onların katılacağını düşündüğüm fikirlerimi yazmak istedim;
-Öncelikle kuşlar bizden çok daha hassastırlar,(özellikle jumbolar) yeni yerlerine alışmaları beklenildiğinden çok daha uzun sürebilir. bahsettiğiniz fiziki koşullar dışında bir çok koşula daha adapte olmaları gerekir. (nem, basınç, belirli gaz oranları, vs...)
-Birde kuşların üreme güdülerini harakete geçiren çok önemli bir etkende aydınlık süresi. üreme döneminde 15-16 saat ışık almalılar.
Yavru alabilmenin koşullarının en önemlisi ve en zor elde edileni de sabırdır.:)
hayırlı üretimler.
Tankut Bey, sorumu cevapladığınız için teşekkür ederim. Sizin de bahsettiğiniz gibi 'Yavru alabilmenin koşullarının en önemlisi ve en zor elde edileni de sabırdır.:)' ilkesinde tökezliyoruz anlaşılan... Şimdilik, suni ışıklandırma yapma yerine bekleyelim madem bahara kadar; kuşlar hem mekana hem iklime tam adapte olsunlar.

tfnstrooom

Takipçi Üyemiz
Adı
tufan
Soyadı
karataş
jumbolar çok hassas kuşlardır heleki yumurta zamanı kuşun yerini değiştirmek yumurtdan ayırmak kuşustrese sokacağı için kuşun yeni yerin adaptasyonu uzun zamanlar alabilir bunun için sabırlı biri olmanız gerekli yoksa jumbo üretimi insanı kuş beslemekten soğtur .benim önerim yumurtalı kuş alınmamasıdir

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Bakımınızı gözden geçirmenizi öneririm . Rahatsız etmek . Aşırı Mama marul vitamin v.s Yavru almanız dileğiyle

Üsmail BÜLGÜÇ

Yeni Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
BİLGİÇ
Jumbo muhabbet kuşları gerçekten hasas hayvanlardır, kuşları yağlandırmadan bahara kadar mama takviyesiyle devam ederseniz yavru alacaksınızdır.

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
jumbolar gercekten cok hassaslar bende de var şuan yumurta aşamasındayım  erkek ayagını atıyor dişide yuvaya gırmeye başladı fakat bende 2 çift var ve jumbolar 15 gündür bende cok yağlandırmamaya çalışın ve cok rahatsız etmeyin yuvalarını acıp acıp bakmayın ki oranın guvenlı bi yer olduğunu bilsinler buğday çimlendirme yaparak kızışmalarında yardımcı olabilirsiniz sularına vitaminini belirli zaman aralıklarıyla vermeyı unutmayın gereklı vıtamınlerını alsınlar kafesınde kum gaga taşı kalamar kemiği gibi vaz geçilmez ekipmanlarıda unutmaz ve sabırlı olursanız alırsınız inşallah şahsen ben hiç sabırlı değilim hep ordan kaybediyorum fakat bu çiftimde hiç bakmıyorum onlar yokmuş gibi sadece sularını yemlerını meyvalarını ve çimlendirme yapınca çimlerini verip sessizce çekiliyorum şarkıda onları motive ediyor sanırım

Web sitesi
www.facebook.com
Adı
İbrahim
Soyadı
ÇETİNER
Kerim YAPAR' Alıntı:
Hayirli olsun mersinde kimden aldınız kuslarinizi
Teşekkürler Kerim Bey, özelden yazdım.

Kaan GENÇ' Alıntı:
jumbolar çok hassas kuşlardır heleki yumurta zamanı kuşun yerini değiştirmek yumurtdan ayırmak kuşustrese sokacağı için kuşun yeni yerin adaptasyonu uzun zamanlar alabilir bunun için sabırlı biri olmanız gerekli yoksa jumbo üretimi insanı kuş beslemekten soğtur .benim önerim yumurtalı kuş alınmamasıdir
:) Yorumunuz ve öneriniz için teşekkürler Kaan Bey...

Barış URGEN' Alıntı:
Bakımınızı gözden geçirmenizi öneririm . Rahatsız etmek . Aşırı Mama marul vitamin v.s Yavru almanız dileğiyle
Öneriniz için teşekkürler, daha da dikkatli olmaya çalışacağım efendim, sağolun...

İsmail BİLGİÇ' Alıntı:
Jumbo muhabbet kuşları gerçekten hasas hayvanlardır, kuşları yağlandırmadan bahara kadar mama takviyesiyle devam ederseniz yavru alacaksınızdır.
İsmail Bey, 'yağlandırma' konusundan bahsetmeniz isabet olmuş. Biz de bunca bakımın sonunda hem yavru alamayıp hem de yağlandırıp yavru alma ihtimalini ortadan kaldırırsak, diye endişeleniyorduk. Öneriniz için teşekkür ederim.

Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
jumbolar gercekten cok hassaslar bende de var şuan yumurta aşamasındayım  erkek ayagını atıyor dişide yuvaya gırmeye başladı fakat bende 2 çift var ve jumbolar 15 gündür bende cok yağlandırmamaya çalışın ve cok rahatsız etmeyin yuvalarını acıp acıp bakmayın ki oranın guvenlı bi yer olduğunu bilsinler buğday çimlendirme yaparak kızışmalarında yardımcı olabilirsiniz sularına vitaminini belirli zaman aralıklarıyla vermeyı unutmayın gereklı vıtamınlerını alsınlar kafesınde kum gaga taşı kalamar kemiği gibi vaz geçilmez ekipmanlarıda unutmaz ve sabırlı olursanız alırsınız inşallah şahsen ben hiç sabırlı değilim hep ordan kaybediyorum fakat bu çiftimde hiç bakmıyorum onlar yokmuş gibi sadece sularını yemlerını meyvalarını ve çimlendirme yapınca çimlerini verip sessizce çekiliyorum şarkıda onları motive ediyor sanırım
Öneriniz ve paylaşımınız için teşekkür ederim Batuhan Bey. Umarım iyi bir çıkım alırsınız.

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
Bu konunun açılmasından dolayı size tşk ediyorum çünkü deneyimli arkadaşlarımız burada bizlerede bilgilirini paylaştılar onlarada tşk ederim

Üsmail BÜLGÜÇ

Yeni Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
BİLGİÇ
İbrahim Bey, özellikle kış mevsiminde kuşların aşırı beslenme ve hareketsizlikten mütevellid yağlanma sıkıntısı yaşanıyor. Haftada iki defa suyunun içerisine bir kaç damla limon suyu damlatırsanız hem yağlanma problemini büyük oranda çözer hem de kuşların C Vitamini takviyelerini sağlamış olursunuz. Kolay gelsin

Web sitesi
www.facebook.com
Adı
İbrahim
Soyadı
ÇETİNER
Fırat AKAD' Alıntı:
Bu konunun açılmasından dolayı size tşk ediyorum çünkü deneyimli arkadaşlarımız burada bizlerede bilgilirini paylaştılar onlara da tşk ederim
Bilmukabele efendim. Biz de bilgi ve tecrübesini paylaşan bütün arkadaşlara müteşekkiriz.
İsmail BİLGİÇ' Alıntı:
İbrahim Bey, özellikle kış mevsiminde kuşların aşırı beslenme ve hareketsizlikten mütevellid yağlanma sıkıntısı yaşanıyor. Haftada iki defa suyunun içerisine bir kaç damla limon suyu damlatırsanız hem yağlanma problemini büyük oranda çözer hem de kuşların C Vitamini takviyelerini sağlamış olursunuz. Kolay gelsin
İsmail Bey, önerinizi dikkate alacağım. Birçok hayvan türü ve çeşidi besledim ama kafes kuşu tecrübem henüz yeni, özellikle kıvrık gagalılar bambaşka bir alemmiş, yaşadıkça ve araştırdıkça bunu gördüm.

Zannedersem ciddi bir üretim tecrübeniz var, -eğer paylaşmanızda bir mahsur yoksa- kaç çift ve hangi tür kuş besliyorsunuz?

Verdiğiniz bilgilerden dolayı müteşekkirim.