DİŞİ VE ERKEK HANGİSİ?

f.ilhan

Üyemiz
Adı
fatma
Soyadı
ilhan
ıkısıde erkek gıbı. ama mavını burun delıklerının etrafında cok azda olsa beyazlık varsa dısıye donebılır. burdan erkek gıbı duruyor

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
dişiye dönmek diye birşey var mı? ikiside erkeğe benziyo  bitanesi benim yavru gibi hem eflatun hem beyaz var gibi ben erkek olarak nitelendiriyorum çünkü 2 kız kardeşinin  belirgin şekilde beyaz ve mavi gagaları tek eflatun onunkisi.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
erbay' Alıntı:
mavi muhabbet kuşu mutasyona girmiş olabilir biraz zaman geçtikten sonra resim çekersen daha iyi olur.
    Erbay bey, Mutasyona girmek ne demektir açıklaya bilir misiniz ?
    Lütfen, Üyelerimizi yanıltmayınız..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    MuhabbetKuşu mutasyonuyla doğar, (Bunu anneden gelen 13, Babadan gelen 13 olmak üzere 26 kromozom belirler.)
    Hayatı boyunca mutasyonu değişmez/değişemez aynı mutasyonla ölür.

Konuyu açan arkadaşım, Yeşil kuşun erkek..
    Fakat Mavi için resimlerden yapılacak tahmin yanıltıcı olabilir..

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
ceylin123' Alıntı:
dişiye dönmek diye birşey var mı?
Dişiye dönmekten kasıt 2 tanedir.
1- çere renginin tam rengine kavuşması ile dişi olduğu kesinleşmesine olmasına çeresi dişiye döndü denir.
2- Birde erkek iken dişi yansımalar gösteren kuşlar var. Bunlar sonradan dönmelerdir. Yumurta yapamazlar :D

tarık16

Takipçi Üyemiz
Adı
tarık
Soyadı
ünlü
verdiğiniz bilgiler için herkese tşk ederim şöyle bir bilgi daha vermek isterim yeşil olanla mavi olan çok iyi anlaşmakta eğer ikiside erkek olsa böyle bir zıtlaşma olmaz mı yeşil olan erkek mavi olana sürekli yem yedirip sürekli onu kaşıyor iki yavruda böle olması normal midir yani mavi erkek olsa değer erkek tarafından ilgili olunurmu

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
tarık16' Alıntı:
yeşil olanla mavi olan çok iyi anlaşmakta eğer ikiside erkek olsa böyle bir zıtlaşma olmaz mı
    Olmayabilir. İki erkeğinde, iki dişininde özellikle gençlik dönemlerinde (ilk aylarındayken) bizleri şaşırtacak düzeyde eş davranışları olabiliyor..

tarık16' Alıntı:
iki yavruda böle olması normal midir
    Yavrular birbirlerini kaşıyıp besleyebilir. (buradaki -bilirlik sadece ihtimaldir, yuvalıktan 25 günlük yavruyu alın 40 günlüklerin yanına koyun besler, demiyorum.)

Mavi kuşunuzun muhtemel "Dişi" dir; ama kesinlikle "Dişi" diyemem.

tarık16

Takipçi Üyemiz
Adı
tarık
Soyadı
ünlü
yılmaz bey tşk ederim benim anladığım kesin sonucun 15 gün sonra falan daha net olucağı 15 gün sonra tekrar resmini çekip kesin kanıya ozaman varırım galiba

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yeşil erkek ama mavi için resimler tam net olmadığı için kesin birşey söylenemez. Burun deliklerinin kenarında beyazlaşma varsa dişidir.