dişilerin tüyleri sürekli kabarık

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Merhaba arkadaşlar allah'ın izni ile iyi bir muhabbet üreticisi olmaya adayım.Çocukluğumda birkaç defa yavru'da almıştım.Şimdi ise elimde 5 çift yerli üretim kuşum var 3 ay içinde pet shop'lardan seçerek aldığım kuşlar.Bir çiftinden yavru aldım bile 6ad canavar gibi yavrum var.Bir çifti ise eş tutmadı ayrı duruyor, geriye kalan 3 çiftin erkekleri süper kızışmış durumda eşlerine aşırı alaka gösteriyorlar,ancak dişiler sürekli tüylerini kabartıp tek ayak üzerinde pinekliyorlar sanki hasta kuşlar gibi(belkide hastalar) :'( Verdiğim yem açık ama kaliteli haftada iki defa yumurta maması veriyorum(yumurta,bisküvi,havuç) sularını sürekli değiştiriyorum ama değişen birşey yok.Birde dişilerin burnunun üzeri çok hafif mavimsi gibi oldu bu galiba hastalık belirtisiymiş, bu konu hakkında bilgisi olan üstadlarımız yardımcı olur ise çok sevinirim.Bir'de kuşlarım şimdi ayrı kafeslerde ancak bayram tatilinde 6m² bir salma yaptım oraya salmayı planlıyorum dişileri bu durumda salmam problem olur'mu?  Şimdiden teşekkürler.Yorumlarınızı esirgemeyin bye_happy

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli arkadaşım;

Dişilerin sürekli kabarık durması sıkıntılı bir durum.Öncelikle mamanın içine sürekli havuç koyman hayvanın karaciyerini bozar icon_naughty.Bazen elma yada başka birşey de koy.Ayrıca dişilerin dışkıları nasıl?ne renk?isal gibi mi?bunları belirtirsen çok daha iyi olur.

Forumlarda dışkı ile hastalık belirleme konusunda geniş bilgiler bulabilirsin.Erkek kuş üreme isteğiyle sürekli hareketli olabilir.Ayrıca dişiler tüye girmiş ya da aratüyünde de olabilir. confusedtw

Eşe atacağın kuşları daha önceden bir besi kürüne sokarsan çok daha iyi verim alacağına inanıyorum.Ve muhakkak önlerinde kum olsun..Ayrıca dişilerin beyaz çerelerinin üzerindeki mavileşme kuşun olgun bir dişi olduğunu gözterir diye biliyorum..

Umarım sana yardımcı olmuşumdur.Diğer tecrübeli arkadaşların da görüşlerini dikkate almanı tavsiye ediyorum.

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, havuç yerine arada elma veya kabak kullansamda olur yani pray.Dişilerden birinin kakası tamamen beyaz, diğeri ishal'di haşlanmış patatesi rendeleyip pirinç unu serptim üzerine mama yapıp verdim şimdi  düzeldi diğer kuşun kakası normal.Eşe atmadan önce besin kürü demişsiniz ne önerirsiniz tam olarak.

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
değerli arkadaşım bu tamamen senin imkan ve olanaklarına bağlı birşey.Forumlarda araştırırsan bu konu ile alakalı faydalı bilgilere ulaşabileceğine inanıyorum.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Aslan ÖZTÜRK' Alıntı:
Değerli arkadaşım;

Dişilerin sürekli kabarık durması sıkıntılı bir durum.Öncelikle mamanın içine sürekli havuç koyman hayvanın karaciyerini bozar icon_naughty.Bazen elma yada başka birşey de koy.Ayrıca dişilerin dışkıları nasıl?ne renk?isal gibi mi?bunları belirtirsen çok daha iyi olur.

Forumlarda dışkı ile hastalık belirleme konusunda geniş bilgiler bulabilirsin.Erkek kuş üreme isteğiyle sürekli hareketli olabilir.Ayrıca dişiler tüye girmiş ya da aratüyünde de olabilir. confusedtw

Eşe atacağın kuşları daha önceden bir besi kürüne sokarsan çok daha iyi verim alacağına inanıyorum.Ve muhakkak önlerinde kum olsun..Ayrıca dişilerin beyaz çerelerinin üzerindeki mavileşme kuşun olgun bir dişi olduğunu gözterir diye biliyorum..

Umarım sana yardımcı olmuşumdur.Diğer tecrübeli arkadaşların da görüşlerini dikkate almanı tavsiye ediyorum.
Avit mamanın faunakur isimli mama katkısı  karaciğeri korur ayrıca a vit  isimli vitaminde bu konuda yardımcı olacaktır ben sürekli havuç kullanırım bende Allahın izni ile sorun yok