dişim sürekli yumurtluyor

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
Çiftimin üçüncü kuluçkası, üç kuluçkada 23 yumurta yaptı ve her defasında yavrular yuvadan atlamadan tekrar yumurtladı. Dişiyi dinlendirmek istiyorum ancak bana fırsat vermiyor şu an yuvada yavrular var ve yine yumurtlamış yumurtaları almalımıyım yoksa bir sefer daha yatmasına izin vereyim mi?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Başka çiftleriniz varsa onlara bütün yumurtaları bölüştürün. Eğer yoksa yumurtaları almalısınız :(

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Yaaa kıskandımmm bende istiyorum o dişiyi ödünç versenize bize biraz :) ;D

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Eğer yumurtaları almazsanız şimdi kendini göstermeyen ama sonradan ortaya çıkacak rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Örneğin bir dişi aralıksız yumurtladığı için felç oldu diye hatırlıyordum. Ama çok eski bir konu. Neyse konumuz bu değil. 23 yumurta az değil artık dinlenmek onun da hakkı :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Başka çiftleriniz varsa onlara bütün yumurtaları bölüştürün. Eğer yoksa yumurtaları almalısınız :(
Almayın yumurtaları ya yazık hayvan kendine güveniyor ki yapmış o kadar yumurtayı :)

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Yavruya bakarken çiftleşmeye başlayınca Erkeği veya dişiyi ayırın.Slm

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
Haklısınız bende yaklaşık bir sene kuşlarım yumurtlasın diye bekledim olmadı çiftlerimi değiştirdim sonunda istediğim oldu ancak biraz fazla oldu galiba :) şikayetçi değilim ama kuşlarım zarar görsünde istemiyorum. Yavruların bakımını dişi ve erkek birlikte yaptıkları için ayırmak istemedim.  Şimdi ilk yumurtadan itibaren yumurtaları altından almalımıyım.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
dişiyi dinlendirmen lazım
yumurtayı varsa başka kuşun altına kaydır
yoksada al yumurtaları erkeği ayır...

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
İnşallah anne babada yavru mubişlerde sağlıklı olurlar. Darısıda bizimkilerin başına ne diyelim :)

Mahmut Tunç

Üyemiz
Adı
MAHMUT
Soyadı
TUNÇ
maşallah... aynı det bendede var ben caresini buldum. Bu tel kafesler var cifthane olanlar onlarda tutyorum yavrular yumurtadan çıktıktan sonra 13 gününde eşlemeye başlyorlar. Bende ara bölmeyi atıyom yuvaya yem döküyom hem dişi erkegini göüyo hem yemini yiyor ve yavrularda büyüyor....

eger eşe devam etmek istersem yavrular yeme dştükten sonra bölmeyi kaldır.. istemez dinlenme alırım dersen yuvalıgı kaldır...

not... ben o kadar yumurta sayısı görmedim maşşlah allah tütü kadar yavru versin.. emegini boş cıkarmasın.... alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd rotfl

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Uygun ve yeterli beslenme sağlarsanız sıkıntı olmaz..   
    Dördüncü kuluçkanın son yumurtasından çıkan yavru 3 günlük olduğunda eşleri ayırabilirsiniz (En küçük yavru 4. günündeyken yeni kuluçka için eşleşen çiftler olabiliyor; Tabii bu ortam şartları ve yumurta/yavru sayısıyla da ilgilidir). 
    15. gününü tamamlamış yavruları babaları tek başına yetiştirebilir. Daha sonraki günlerde daha adaletli paylaşımlarla tüm yavruların bağımsızlığı kazanması sağlayabilirsiniz. Böylelikle kayıp vermez ve canların günahına girmemek için yapılabileceğin en idealini yapmış olurunuz.

Yeni kuluçkanız şimdiden hayırlı olsun dilerim..

tfnstrooom

Takipçi Üyemiz
Adı
tufan
Soyadı
karataş
aynı sornu bendede var dişim durmadan yumurtluyor yavrusu atlamadan tekrar yumurtluyo bu defa 12 tane yumurtladı yumurtaların çoğunu alıp dağıttım 4 tane buraktım yavru atlasın yuvalığı çıkaracam kuşa yazık

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
Dişiyi ayırdığımda babanın  yavrularla çiftleşmeye çalıştığını gözlemledim  o yüzden yavrularla babayı yanlız bırakamıyorum Şimdilik erkeği ayırdım ve ilk yumurtayı yuvadan aldım.

warlords

Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
kansu
Maşallah . Dişiyede yazık. Fabrika gibi olmuş. Biz daha 1 yumurta göremedik ama kısmet
;D