Doğa kuşlarının yakalanması hakkındaki düşünceler ?

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Arkadaşlar ağabeyler kardeşler bilindiği üzere saka flurya iskete vs. gibi doğa kuşları yakalanıp kafeslere alıştırılarak besleniyor yada  başka ırk kuşlarla eşlenip (sakaxkanarya) melezleme çalışmaları yapılıyor bu konular hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Pazarda sürekli yakalama sakaları görüyorum. Renkleri muhteşem oluyor yani belli ki yeni yakalanmış.
Türkiyede kafes ortamında yavru alıp büyüten ve bu yavrulardan yumurta alan üreticiler var.
Beslenmesi sıkıntılı türler. Hastalıkları normal kafes kuşlarından daha fazla ve narin kuşlar.
Bileziksiz doğa kuşlarını almamayı öneriyorum.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
3 kuruş için değmez yakalayıp kafeslemeye,
ve o canlıların sizi Allah'a şikayet etmesine...

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Gökhan YILMAZ' Alıntı:
Pazarda sürekli yakalama sakaları görüyorum. Renkleri muhteşem oluyor yani belli ki yeni yakalanmış.
Türkiyede kafes ortamında yavru alıp büyüten ve bu yavrulardan yumurta alan üreticiler var.
Beslenmesi sıkıntılı türler. Hastalıkları normal kafes kuşlarından daha fazla ve narin kuşlar.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Hasan BAYTEMÜR' Alıntı:
ben bu olaya çok kızıyorum yazık günah o hayvanlara kafesin içinde sürekli çırpınıyorlar
  ondan  kazanacaklar1  20  30  lira  ileride  200 300  lira  olarak  mutlak cıkar....  bir  pethsop  yakalanmıs benim  semtte  6000  tl  ceza kesmişler  az bile...

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bende şiddetle karşı çıkıyorum hayvan bir oraya bir buraya vuruyor kendini yazık günah

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Gökhan YILMAZ' Alıntı:
+1

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
saka kuşunu görüntüsü ve ötümü o kadar hoşuma gidiyor anlatamam... fakat yabani hayvan olduğu için bir türlü içim almaya elvermedi bu güne kadar

guraykaya80

Üyemiz
Adı
güray
Soyadı
kaya
Karahan UZUN.' Alıntı:
  ondan  kazanacaklar1  20  30  lira  ileride  200 300  lira  olarak  mutlak cıkar....  bir  pethsop  yakalanmıs benim  semtte  6000  tl  ceza kesmişler  az bile...
ne güzel olmuş. sıkıysa yapsın bidaha. aslında gördüğümüz bildiğimiz yerleri hemen ihbar etmek gerekli.şahsi fikrim tabii.