Doğrumudur ?

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Arkadaşlar bi petshop sahibiyle konuşuyordum petshop sahibi erkek mavi dişi yeşil olur bi bakmışın yavru beyaz olabilir şans işi o dedi biri beyaz yavru elde etmek için beyaz dişi alacaktıda bu petshopcunun dedigi dogrumudur

ankharby

Takipçi Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
kartal
kuşun renginden dolayı cinsiyet belli olmaz cere (yani burun çevresindeki renk) mavi olursa erkektir kahverengi tarzı olursa dişidir kardeşim

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Satılmış KARTAL' Alıntı:
kuşun renginden dolayı cinsiyet belli olmaz cere (yani burun çevresindeki renk) mavi olursa erkektir kahverengi tarzı olursa dişidir kardeşim
yanlış anlaşılma oldu ben erkek mavi renkse dişide yeşil renkse yavruları anne ve babadan bagımsız olarak farklı bi renk beyaz veya sarı olabilirmi demiştim

Mustafa beyin videosu yanıt oldu teşekkürler :)

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
ozan kardeşim evet böyle bişey var doğrudur...

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Ozan SARIYILDIZ' Alıntı:
Arkadaşlar bi petshop sahibiyle konuşuyordum petshop sahibi erkek mavi dişi yeşil olur bi bakmışın yavru beyaz olabilir şans işi o dedi biri beyaz yavru elde etmek için beyaz dişi alacaktıda bu petshopcunun dedigi dogrumudur
olabilir. mesela bende erkek mavi, dişi gök mavi albino yavru alıyordum.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Cevaplarınız için Teşekkürler  Hayırlı Cumalar Herkese

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Yeşil maviye baskın olduğu için yeşilden mavi alabilirsin, tabi genlerinde varsa, ama mavi çiftten yeşil alamazsın.  Albino, lutino, opal gibi özellikler gizli olabilir, oyüzden yavrularda çıkabilir.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
genlerinde varsa her renk yavru alınabilir .zaten video çok aydınlatıcı olmuş

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
bu konuda kuşun öncekigenetiği önemli olur. öncesinde hiç beyaz yok ise anne babanın beyaz kuş beklemeniz şaçma olur. buradaki videoda beyaz ve sarı çekinik gen olarak kalmış olabilir.

esoesli

Üyemiz
Adı
can
Soyadı
ak
Disi ve erkek bu renkte..yavrular sırasıyla beyaz üzerine kanat ve kuyruk mavi,sapsarı üzerine mavi kuyruk,morbeyaz,karısık sarı yesil,kobalt..ben kesinlikle anne babaya cekerler dedim çünkü ikiside baskın renk fakat renkler böyle çıktı.böylesi daha iyi oluyor sürpriz oluyor böyle :) selam.