Dölsüz Yumurtalar

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
teşekkür ederim yılmaz abi çok açıklayıcı bilgiler sundunuz yüreğinize sağlık

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
paylaşım için teşekkürler. Sizlerde olmasanız vay halimize yada vay hayvanların haline hepsini telef edecez Allah razı olsun.

kayseri_1960@hotmail.com

Uzman Üyemiz
Adı
Musa
Soyadı
AKAR
2 çift muhabbet kuşumun 1 tanesi 5 1 tanesi 3 yumarta 19.05.2011 de kuluçkaya yattı 06.06.2011 de çıkmaları lazımdı çıkmadılar 16 haziranda kırdım yumurtaları yavrular içinde ölü vaziyette ne3den canlı dogum olmamıştır.herhangi bilgi verirseniz sevenirim.resimler ektedir.

kayseri_1960@hotmail.com

Uzman Üyemiz
Adı
Musa
Soyadı
AKAR
üye arkadaşlardan özür dileyerek başlamak istiyorum . kuşlarımdan 1 çifti 5_ 2.ci çiftim 3 adet  19 5 2011 de 2gün arayla dogurdular.6  _7  haziran da cıkmaları lazımdı cıkmadılar 11 haziranda kırdım yumurtaları yavrular ölü vaziyete  nerde eksigim oldu acaba siz hocalardan yardım bekliyorum.bakım şeklim haftada 2defa mama  1defa vitamin  3 defa su degişimi. kalamar hiç eksik degil yemleri 2günde bir degişim yapıyorum .suya koyarakta kontrolü yaptım yumurtaları sonra kırdım baktım.resim ekleme konusna gelince gitmemiş ..

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
                                                          Dölsüz Yumurtalar
      Dölsüz yumurtaların bir çok sebebi olabilir. Erkek MuhabbetKuşu dölleyememiştir yahut Dişi döl almadan önce kuluçkaya yatmıştır; Ayrıca bir çok ortak sebepten biri Uygunsuz tünekler (Tüneğin şekli, durumu yada sallanması) sonucunda çiftleşilsede dölsüz yumurta(lar) gelebilir. Bazen ilk yumurta dölsüz, ikincisi döllüdür, Eğer bir kaç yumurta dölsüz ise Çift bir süre ayrılmış, dinlenmiş yada eş değilde kardeşçe yaşanış olabilirler. Belki bu eksiklik, her ikisinde de geçici yada birinin doğurma organlarında kalıcı hasardan kaynaklanıyor olabilir. İlk 2 kuluçkada dölsüz yumurtalarla karşılaşılmışsa Bu ikiliye başka eşsiz Sağlıklı  kuşlardan yeni birer eş seçtirerek üretim kafesine koyduğumuzda her iki çifttende yavru alıp alamayacağımızı görebiliriz. 
      Malasef tüm kuluçkalar üreme dönemi başlangıcında döllü yumurtalarla başlanıp, sonlara doğru verimin düşmesiyle devam ediyor. Bunun başlıca sebebi Kuşlardan çok sayıda kuluçka alınması ve o kuluçka süreçlerindeki yetersiz beslenme. Verimsizliğin diğer sebepleri kötü şartlar,  kötüye giden sağlık durumu, bulaşıcı hastalıklar, aşırı üreme, kükürtlü ilaçların sorumsuz kullanımı, çok uzun süreli yapay aydınlatma ve soğuma.
      Bayatlamış tohumlarda E vitamini azalıyor ve A vitamini, Protein, yağ asidi, B2 ve B7 Vitaminleri ve Amino asit eksiklikleri yumurtaların boş çıkmasına sebep olabiliyor.
      Tüm kuluçka dönemince bir yumurta diğerlerinden uzak tutulabilir; Diğer Yumurtalar içindeki Embriyoların sahip olduğu ısıyı düşürmemesi için Anne MuhabbetKuşu onun Boş bir yumurta olduğunu anlamıştır. Zira Boş bir yumurta çevresini de soğutacaktır.

Yılmaz KURŞUN
                                                                                                                      www.muhabbetkusuureticileri.org

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Musa bey, Ölen embriyolarınız için üzüldüm. Anladığım kadarıyla yumurtalar döllüymüş, vaktinden önce kırmış değilsiniz.
    Ebriyonun yumurta içerisinde yaşamını sürdürebilmesi için özellikle ısı ve bağıl nem oldukça önemlidir. Ayrıca aşağıdaki linkin sizi ulaştıracağı konuyu incelemenizi öneririm.
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,844.0.html

Ömer SELÇUK

Üyemiz
benim kuşların yumurtasıda dölsüz oluyor, vitaform önerdiler siz ne diyorsunz üstatlar bir işe yarar mı

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Önder bey, dölsüz (infertil) yumurtaların bir çok sebebi olabilir. Konudaki önceki iletileri okumanızı öneririm.
    Eksiklik ilk iletide yazanlardan biriyse, ilacı doğru dozajda dilediğiniz sürece versenizde döllü yumurta alamazsınız.

Ayrıca kuşlarınızın cinsiyetlerinden eminsiniz değil mi ?  (Aynı üretim kafesine 2 dişi koyup, döllü yumurta bekleyen çok arkadaşımız oldu.)  :)  :)

Ömer SELÇUK

Üyemiz
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Önder bey, dölsüz (infertil) yumurtaların bir çok sebebi olabilir. Konudaki önceki iletileri okumanızı öneririm.
    Eksiklik ilk iletide yazanlardan biriyse, ilacı doğru dozajda dilediğiniz sürece versenizde döllü yumurta alamazsınız.

Ayrıca kuşlarınızın cinsiyetlerinden eminsiniz değil mi ?  (Aynı üretim kafesine 2 dişi koyup, döllü yumurta bekleyen çok arkadaşımız oldu.)  :)  :)
yılmaz bey daha önce çok yavru aldım dişiyi erkeği ayırt edebilirim ve ikiside kızışmış durumdalar, tünekte çiftleşmiyorlar kafesin dibinde çiftleşiyorlar, ayrıca hastalıkları yok, oda sıcaklığı da 20 derece, bakımları ise gayet iyi mama, marul, vitamin, mürekkep balığı kemiği ve kaiteli yem kullanıyorum, ama şunu gözlemledim, çiftleşirlerken dişi erkeği üzerinden atmanın derdinde atar atmaz da yuvaya kaçıyor, sorun bundan olabilir mi

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Ömer SELÇUK' Alıntı:
yılmaz bey daha önce çok yavru aldım dişiyi erkeği ayırt edebilirim ve ikiside kızışmış durumdalar, tünekte çiftleşmiyorlar kafesin dibinde çiftleşiyorlar, ayrıca hastalıkları yok, oda sıcaklığı da 20 derece, bakımları ise gayet iyi mama, marul, vitamin, mürekkep balığı kemiği ve kaiteli yem kullanıyorum, ama şunu gözlemledim, çiftleşirlerken dişi erkeği üzerinden atmanın derdinde atar atmaz da yuvaya kaçıyor, sorun bundan olabilir mi
Kafesin dibinde çiftleştikleri için dişinin tünek gibi kavrayacağı bi yer yok en büyük sıkıntı bu ve bı yüzden yumurtalar döllenmiyor sorun bundan kaynaklı büyük ihtimalle Kafes tabanında ızgara yoksa ızgara koymayı deneyin belki bi şans bu huylarını bırakırlar

Ömer SELÇUK

Üyemiz
yılmaz bey tuneği var ve karşıya değiyor sallanma olmaz yani. Tunekte olmazsa bu iş olmaz mı dıyorsunuz

Ömer SELÇUK

Üyemiz
erkek kuşum dişi kuşun nerdeyse iki katı, ondan dolayı yerde çiftleşiyor olabilirler midengeyi sağlayamadıkları için, çünkü yerde çiftleşirlerken dişi kuşun göğsü yere değiyor

Ömer SELÇUK

Üyemiz
birsey daha eklemeyi unuttum beyler, kusları baska yerden aldım bendeki ilk kuluçkaları yer degisikliğinden bos cıkabilir mi yumurtalar çiftlestikleri  halde

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Ömer SELÇUK' Alıntı:
ama şunu gözlemledim, çiftleşirlerken dişi erkeği üzerinden atmanın derdinde atar atmaz da yuvaya kaçıyor, sorun bundan olabilir mi
    Önder bey, bir çok sebebi olabilirken ilk bunun üzerinde durulabilir; fakat kızışmış durumdayken "Neden yavruları olsun istemiyorlar ?" sorusu geliyor aklıma..

Ömer SELÇUK' Alıntı:
ikiside kızışmış durumdalar

Erkek Mubişin tırnakları uzun/acıtıcı bile olsa cefakar dişilerce tüm yumurtalar boş olmayacak şekilde tam çiftleşme yaşanabiliyor.
    Yavru almak için ilaç kullanmanıza gerek yoktur.  Üretim kafeslerine alınmış kuşlar için ilaç kullanımı uzmanlarca önerilmiyor.

Sperm hücrelerinin yumurtalıklara ulaşmasını kuşların fizyolojileri ve gerekli hormonların  düzenli salgılanması belirliyor. Fakat bu durumda da sperm hücrelerinin neden yumurtalıklara ulaşmadığını bulmalısınız.
  Gözlemleyerek devam etmenizi, kuşlarınıza yeniden şans vermenizi öneririm..