Dölsüz Yumurtalar

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Gecenlerde yurtdısı kaynaklardan bır arastırma yaptım,cod lıver oil dıye bır urunden bahsedıyorlar,a ve d vıtamını agırlıklı olması yumurta verımlılıgını arttırıyormus,saglıklı yasam urunlerı satılan yerler ve eczanelerde bulunoyormus,yanlız sıvr ve hap seklınde bulunuyor,nasıl verıldıgını bulamadım,deneyecegım.bılgı verecem

tfnstrooom

Takipçi Üyemiz
Adı
tufan
Soyadı
karataş
benim iki çiftim toplam 10 yumurtadan 7 si boş çıktı ben ilk kuluçkaları olduğnudan norlmal karşılıyorum

Utku SAYÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Utku
Soyadı
Sayın
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
                                                          Dölsüz Yumurtalar

Dölsüz yumurtaların bir çok sebebi olabilir. Erkek MuhabbetKuşu dölleyememiştir yahut Dişi döl almadan önce kuluçkaya yatmıştır; Ayrıca bir çok ortak sebepten biri uygunsuz tünekler (Tüneklerin şekli, durumu yada sallanması) sonucunda çiftleşilse de dölsüz yumurta(lar) gelebilir. Bazen ilk yumurta dölsüz, sonrakiler döllü olabilir. Eğer ard arda bir kaç yumurta dölsüz ise çift bir süre ayrılmış, dinlenmiş yada eş değilde kardeşçe yaşamış olabilirler. Bu eksiklik, her ikisinde de geçici yada birinin doğurma organlarında kalıcı hasardan kaynaklanıyor olabilir. İlk 2 kuluçkada dölsüz yumurtalarla karşılaşılmışsa, bu ikiliye başka eşler seçtirerek üretim kafesine alıp her iki çifttende yavru alıp alamayacağımızı görebiliriz. 

Malesef tüm kuluçkalar üreme dönemi başlangıcında döllü yumurtalarla başlanıp, sonlara doğru verimin düşmesiyle devam ediyor. Bunun başlıca sebebi kuşlardan çok sayıda kuluçka alınması ve o kuluçka süreçlerindeki yetersiz beslenmedir. Bayatlamış tohumlarda E vitamini azalıyor ve A vitamini, protein, yağ asidi, B2 ve B7 vitaminleri ve amino asit eksiklikleri yumurtaların boş çıkmasına sebep olabiliyor.

Verimsizliğin diğer sebepleri soğuma, olumsuz şartlar, kötüye giden sağlık durumu, bulaşıcı hastalıklar, aşırı üreme, kükürtlü ilaçların sorumsuz kullanımı ve uzun süreli yapay aydınlatmadır.

Çevre ve canlı vücut ısısı önemlidir; Sperm hücrelerinin hareketlilik ve dölleyebilme kabiliyeti kazanabilmesi için 24 saatten daha uzun bir zamana ihtiyaçları vardır. Bu durumdan ötürü yumurtaların boş olmasına kritik üreme ortamlarında sıklıkla karşılaşılabilir.

Tüm kuluçka dönemince bir yumurta diğerlerinden uzak tutulabilir; Anne MuhabbetKuşu onun boş bir yumurta olduğunu anlamıştır. Bu davranışı, biğer yumurtalar içindeki embriyoların sahip olduğu ısıyı düşürmemesi içindir; zira boş bir yumurta çevresini de soğutacaktır.

Yılmaz KURŞUN
                                                                                                                      www.muhabbetkusuureticileri.org
Tünek olayı bendede oldu hemen tedbirimi aldım :)

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
      İlk paylaşım 16 Haziran 2010 (Bu araştırma yazısı herhangi bir kaynaktan alıntı değildir ve başka bir platformda paylaşılmamıştır).
      "Dölsüz Yumurtalar"  İlk paylaşımdan bu zamana farklı dönemlerde yaklaşık 10 kez güncellenip detay ve örneklerle zenginleştirilmiş. Katkıda bulunan herkese Teşekkürler..

Kerim YAPAR' Alıntı:
Gecenlerde yurtdısı kaynaklardan bır arastırma yaptım,cod lıver oil dıye bır urunden bahsedıyorlar,a ve d vıtamını agırlıklı olması yumurta verımlılıgını arttırıyormus
  Kerim bey; üretimdeki MuhabbetKuşlarına ilaç/vitamin vermemenizi öneririm. Hatta salmadakilere de vermeyiniz. Vitaminleri doğal yollarla verebilirsiniz; Ayrıca kuşlarınıza doğal beslenmede (over doze) doz aşımı yaşatmamış olursunuz.

Ortam şartları uygun değilse, Örneğin;
    Isı düşükse; istediğiniz ilacı istediğiniz kadar verin; yumurta döllü gelmez. (Sperm hücresi yumurtalıklara ulaşamayacak).
    Isı uygun fakat ışık süresi yetersizse boş yumurta sayısı dolu(lar)dan kat kat fazla olur. Ama yine de tercih sizindir.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
.. işte  ben  bu aileyi bu yuzden cok seviyorum aradıgınız  seylerin yanıtı burada her seye dair  ama mantıklı olan sorularda... tekardan sağol Yılmaz üstad 
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
      İlk paylaşım 16 Haziran 2010 (Bu araştırma yazısı herhangi bir kaynaktan alıntı değildir ve başka bir platformda paylaşılmamıştır).
      "Dölsüz Yumurtalar"  İlk paylaşımdan bu zamana farklı dönemlerde yaklaşık 10 kez güncellenip detay ve örneklerle zenginleştirilmiş. Katkıda bulunan herkese Teşekkürler..

Kerim bey; üretimdeki MuhabbetKuşlarına ilaç/vitamin vermemenizi öneririm. Hatta salmadakilere de vermeyiniz. Vitaminleri doğal yollarla verebilirsiniz; Ayrıca kuşlarınıza doğal beslenmede (over doze) doz aşımı yaşatmamış olursunuz.

Ortam şartları uygun değilse, Örneğin;
    Isı düşükse; istediğiniz ilacı istediğiniz kadar verin; yumurta döllü gelmez. (Sperm hücresi yumurtalıklara ulaşamayacak).
    Isı uygun fakat ışık süresi yetersizse boş yumurta sayısı dolu(lar)dan kat kat fazla olur. Ama yine de tercih sizindir.