Dükkan Üretiminde Dikkat etmemız gereken Yardımlarınızı rica ederim.

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
Arkdaşlar evde 9çift (5çifti çalışır4çift rainbow eşe atılmış halde) çiftle üretim yapmaktayım fakat evde kuşlar çogaldıkca evdekı bakımı artık zor oluyor.Tabi bu arada üretimide büyütmek istedigim için dukkan tutmaya karar verdim yaklasık 50 çift besleyebilcegim büyüklükte fakat tutcagım dukkanda nelere dıkkat etmek gerekıyo ve ısı derecesını kuşlara gore ek yardımcı aletlerle desteklemem lazımmı bu konuda yardım ve fıkırlerınızı rıca edıyorum lutfen yardım edın ozellıkle dukkan uretımı yapan abılerımın kardeşlerımın fıkırlerını cok ıhtıyacım var.Ve ısı derecesı en dusuk kaca duserse kuşlar zarar gorur bunuda bılgılendırırsenız sevınırım.
www.rainbowmuhabbetkusu.com

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
16 derecenin altında üretimin durduğunu ve sıkıntıların başladığını gördüm...
tutacağınız dükkanda elektrik su tesisatlarının bulunması, cephe olarak güney ve batı cephelere bakması, komple sac kepenk sisteminin olması bence önemli...

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Güneş önemli kuşlar için sağlıklı ve kızışmaları içinde gerekli

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
görüşleriniz için teşşekur ederım arkadaslar yanlız soyle bı dusunce aldı benı balkonumuz baya buyuk oldugu ıcın uzunluk 4 4,5metret genıslık 1,5 metre camla balkonu kapadım parcalık fratpen cam gıbı dusunun yanlız sımdı kafama takılan sızce bu balkonun ısısı 18 derecenın altına dusmese uretım devam edermı yoksa camların dısından beyaz kalın muşambayla kapatım yalıtım mısalı onlem alsam faydası olurmu veya ufo ısıtıcıyla bellı derecenın altına duserse destekmı versem dasha ıyı olur acaba

NOT:Balkonumuz güzel günes almaktadır.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Hocam balkonda olur tabi. Pencere aralarından çok fazla soğuk girmiyorsa sorun olmaz ısıyı ayarladıgınızda üretim yapabilirsiniz. sitede çok kişi var balkonu pimapen ile kapatıp üretim yapan kişiler.

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
artık soğuğu değil sıcaklığı düşün bence yavaş yavaş yaz geliyor direkt güneş alıyorsa orası hamam gibi olur.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
demokraside çağreler tükenmez

• 9000 Btu/h soğutma kapasiteli
  • A Eenerji sınıfı (Soğutma – Isıtma)
  • R410 A çevreci gaz
  • Otomatik sıcaklık kontrolü
  • Sağlıklı nem alma fonksiyonu
  • Yıkanabilir antibakteriyel filtre
  • 24 Saat Çoklu Programlama
  • Özel dijital gösterge

Ürün bağlantısı - http://www.arcelik-lg.com.tr/urunler/ev-tipi-klimalar/portatif

Bunun gibi ürünlerle pimapenle kapalı balkonda yaz-kış demeden üretim yapabilirsiniz.

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
günay  bey bu cıhaz belırlenen programa gore ortam sıcaklıgını bellı bır ısıdamı tutuyor mesela  20 derecenın altınan dusmesın 24 derecenınde ustune cıkmasın gıbısınden ? ve fıat olarak bılgınız varmıdır acaba onerdıgınıze gore?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Evet, tamamen programlana bilen diğer klimalar gibi bu cihaz da proğramlanabiliyor. Yazın mesela mekan sıcaklığını 30 derece olarak sabitlemek isterseniz cihazı proğramlarsınız ve cihaz otomatik olarak balkonu 30 dereceye düşürene kadar soğutacaktır. Bazı bölgelerde yazın nem oranı çok yüksek olur, bu cihaz nem alma özelliğine de sahip. Kışın da ayni şekilde örneğin balkonunuzun sıcaklığını 18 derece olmasını isterseniz klimanızı proğramlarsınız, cihaz otomatik olarak 18 derece olarak mekan ısısını tutar. Cihazın fiyatı hakkında hiç bişr fikrim yok, bir Arçelik bayisine gidip fiyatı kendiniz de öğrenebilirsiniz. En iyi tarafı portatif olması, dilediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Ben 2 yıldır 140 metre kare yeri klima ile ısıtıp soğutuyorum...burada yazın nem çok yüksek olur, nem oranını da klima ile dengeliyorum. Klima kullanırken dikkat etmeniz gereken şey klimayı doğrudan kafeslerin üzerine üfleyecek şekilde konumlandırmamak...zaten cihaz portatif olduğu için bu sorun olmaz, dilediğiniz yöne doğru konumlandırıp çalıştırabilirsiniz. 3-4 günde bir içindeki antibakteriyel filtreleri çıkartıp yıkamayı unutmayın.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Evet, tamamen programlana bilen diğer klimalar gibi bu cihaz da proğramlanabiliyor. Yazın mesela mekan sıcaklığını 30 derece olarak sabitlemek isterseniz cihazı proğramlarsınız ve cihaz otomatik olarak balkonu 30 dereceye düşürene kadar soğutacaktır. Bazı bölgelerde yazın nem oranı çok yüksek olur, bu cihaz nem alma özelliğine de sahip. Kışın da ayni şekilde örneğin balkonunuzun sıcaklığını 18 derece olmasını isterseniz klimanızı proğramlarsınız, cihaz otomatik olarak 18 derece olarak mekan ısısını tutar. Cihazın fiyatı hakkında hiç bişr fikrim yok, bir Arçelik bayisine gidip fiyatı kendiniz de öğrenebilirsiniz. En iyi tarafı portatif olması, dilediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Ben 2 yıldır 140 metre kare yeri klima ile ısıtıp soğutuyorum...burada yazın nem çok yüksek olur, nem oranını da klima ile dengeliyorum. Klima kullanırken dikkat etmeniz gereken şey klimayı doğrudan kafeslerin üzerine üfleyecek şekilde konumlandırmamak...zaten cihaz portatif olduğu için bu sorun olmaz, dilediğiniz yöne doğru konumlandırıp çalıştırabilirsiniz. 3-4 günde bir içindeki antibakteriyel filtreleri çıkartıp yıkamayı unutmayın.

Tebrik ederim Günay Bey her soruna cevap var sizde.

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
günay bey yardımlarınız için teşşekkur ederim son bır sorum daha olcak şimdi bu cihaz elektırık tuketımde nasıl aylık ful calıstıgınız farz edersek sizde benim elektırım parama ortalama ne kadar ek para getırır faturya az cok bılgınız vardır sıze gelen den yola cıkarak

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
birde şunu merak ediyorum iskenderun-adana gibi aşırı nem yazın 40-50 dereceyi bulan sıcaklarda üretim ne hal alır ve kuşlar bu sıcaklığa dayanırmı?

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
günay beyin önerdiği cihazdan bu hafta alacaktım vazgeçtim . aşırı gürültü yaptığını söylediler . bir klimacı arkadaşla görüştüm dükkanda randıman alamıyacağımı söyledi . dükkanım 20 metrekare . 9000 lik klima aldım . yönünü kafeslere gelmiyecek şekilde ayarladım . balkon üretiminde nasıl olur bilmiyorum

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
günay usta  cihazı belirtmiş ama  bir iş yeri tutarsın mantolamalıdır  o cihaz günde 20 dakika  çalışmaz  mantolamasız yerde çatır çatır elektrik tüketirse o vakit 50 çift değil 150 çift olsa neye yarar  kışında yazında kuşların için sıkınıt olmicak bir yer olmalı buna özen göster ucuz die  tutarsın pahalı dediğinin  kirasından çok çok ödersin... inşaAllah  kafana yatan bir yer bulursun.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Sercan MİZRAKLİ' Alıntı:
günay bey yardımlarınız için teşşekkur ederim son bır sorum daha olcak şimdi bu cihaz elektırık tuketımde nasıl aylık ful calıstıgınız farz edersek sizde benim elektırım parama ortalama ne kadar ek para getırır faturya az cok bılgınız vardır sıze gelen den yola cıkarak
Balkonunuzda kullanacağınızı varsayarsak çok fazla enerji tüketeceğini sanmıyorum. Ben 140m kare yeri klima ile ısıtıp soğuttumu yazmıştım...aslında yaptığım şey tam olarak ısıtma veya tam olarak soğutma değil...sadece mekanın havasını kırıyorum. Örneğin kışın hava soğuk olduğunda 19 derece olarak ayarlıyorum, klima ayarlanan ısıya eriştiğinde otomatik olarak kapanıyor. Dikkat ettiğiniz gibi burada mekanı harıl-harıl ısıtmıyorum ve enerji tüketimi beklendiği gibi çok fazla olmuyor...kaldı ki 140 metre kare yere 12000BTU klima taktık, yani normal şartlarda bu klima bu gibi büyük bir mekana çok ufak gelir...normanlde 28000lik bir klima olması gerek. Buna rağmen enerji tüketimi çok yüksek değil, kışın ortalama 3 ay kadar kullanıyoruz ve aylık yaklaşık 70 lira gibi fatura geliyor...bunun içinde tabii gece-gündüz yanan lambalar da var. Yazın klimayı daha az kullandığımız için fatura daha da düşük oluyor.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
birde şunu merak ediyorum iskenderun-adana gibi aşırı nem yazın 40-50 dereceyi bulan sıcaklarda üretim ne hal alır ve kuşlar bu sıcaklığa dayanırmı?
Alanyada üretim yapıyorum...deniz sadece 2 km ileride ve nem oranı çok yüksek oluyor. Yazın üretim yapamıyoruz ancak klima ile nem oranı düşürülürse üretim mümkün...yoksa yumurtalar aşırı nemden bozuluyor ve üretim imkansız oluyor. Sıcaklığa dayanma konusuna gelince sıkıntı yok, üretimhanemiz evin çatı katında, yani kiremit çatı altında, ısı izolasyonu yaptık ve oluşan sıcaklıklar yazın temmuz-ağustos aylarında bazen dışarda 45-50 dereceiken çatımızın altı 30-35 derece arası oluyor...nadir de olsa klima ile nem alıyoruz, ama dediğim gibi üretim yapmaya teşebüs bile etmedik...başka deneyen arkadaşlarımızdan gözlemlediklerim üretim yapmak mümkün değil veya düşük verim almak oluyor. Kısacası yazın kuşları yormanın anlamı yok...en iyi yapacağınız şey dinlendirmek ve kuşların bakımını yapmak.