durumu değerlendirirmisiniz.

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
arkadaşlar erkek mubişin dişisini değiştirdim yaklaşık olarak 3 hafta kadar oldu öpüşme kasıma kasınma hepsi mevcut anlaştı gibiler ama erkek kuş çok kızmış sürekli ayagını atıyor dişiye dişide ya üst tellere tırmanıyor yada aşağı iniyor yada kanat çırparak erkeği kovuyor erkek çok isteklı ama dişi yuvalıga hiç ilgi duymuyor sizce yuvalıgı çıkartmalımıyım erkek kuşun sakınleşmesi için çünki sonra ilgi duymaz diye korkuyorum tamda bahar havası girdi sizce ne yapmalıyım önerileriniz nedir bilmek isterim...

<script src='http://img217.imageshack.us/shareable/?i=1007803.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Şu anda flört aşamasındalar. Dişi kendine bakabileceğine emin olmak istiyor. Erkekde sizden her sabah yumurta maması istiyor. Yuvalığı çıkarmayın. Mürekkep balığı kemiği takın. Değişiklik yapmayın.

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Şu anda flört aşamasındalar. Dişi kendine bakabileceğine emin olmak istiyor. Erkekde sizden her sabah yumurta maması istiyor. Yuvalığı çıkarmayın. Mürekkep balığı kemiği takın. Değişiklik yapmayın.
+1

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Mehmet Kıdır' Alıntı:

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
tamam arkadaşlar teşekkür ederim. beklicez mama vericez mürekkep balıgı kemıgı buralarda yokmus ancak gaga taşı ve kumunu verebılıyorum inş. sorun olmazbu ... göz göre göre  flört etmelerıne izin vericem yani  ;D keratalar daha ne istiyolarsa  :) :)

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
inşallah bu sefer olur.
arkadaslar bide fazladan bir dişi kuş var tek baska kafeste onu yanlarında tutayımmı yoksa ayrı bir yere görmeyeceklerı sekıldemı tutmlıyım.

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
kuşlarınız çok güzel inşallah en kısa zamanda yavru alırsınız ben tüneklerinizden birinin deforme olduğunu gözlemledim onu veya hepsini değiştirmenizi tavsiye ederim birde size şöyle bir olay anlatayım bir çift yeni kuş almıştım daha önceden yavrusu alınmış aldığımda yuvalığa giriyordu diğer tarafta ancak ben aldıktan sonra yuvalık kafes ortam değişikliklerinden dolaya bir müddet yuvaya eşine hiç bakmadı dişi 1 ay sonra yumurtladı şimdi siz daha 3 hafta önce aldığınız dişiden hemen yumurtlamasını bence beklemeyin benimkilere ilave olarak yenibir eş ve  kızgın olmaması dişinizin sizi bir mühlet daha beklemeye mecbur bırakacak o yüzden öncelikle sabredecek ve onlara hertürlü imkanları seferber edeceksiniz daha sonrada Rabbimin izniyle onlarda sizin yüzünüzü güldürecek inşallah rahatsızlık kesinlikle vermeyin saygılar Allah gönlüne göre versin

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Gökhan KALKAN' Alıntı:
inşallah bu sefer olur.
arkadaslar bide fazladan bir dişi kuş var tek baska kafeste onu yanlarında tutayımmı yoksa ayrı bir yere görmeyeceklerı sekıldemı tutmlıyım.
eğerki fazla olan dişi elinizdeki erkeğin eski eşi değilse onunda yanına bir erkek alın daha iyi olur veriminiz artar kanatindeyim eğer elinizdeki dişinin eski eşi ise erkek dişi erkeğin sesini duydukça başka erkeğe ilgi göstermiyor bu bizzat başıma geldi

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Gökhan KALKAN' Alıntı:
inşallah bu sefer olur.
[Yavru almak istiyorsanız bence boşta olan dişinizede bir eş alın. Bu sayede yavru alma ihtimaliniz artar

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
aylarca yumurtasını beklediğimiz takımlar oluyor.
bu üretim işi acayip sabır gerektiriyor.
sabredin yakında yumurtlar inşallah.
bol üretimler.

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
aykutsüzer' Alıntı:
aylarca yumurtasını beklediğimiz takımlar oluyor.
bu üretim işi acayip sabır gerektiriyor.
sabredin yakında yumurtlar inşallah.
bol üretimler.
doğrudur.yavrularını aldığım bir çifti geçen yaz temmuz ortaları gibi dinlenmeye almıştım.o gün bu gün mart başına kadar bir daha kuluçkaya yatmadılar.tam ümidi kesmek üzereydim ki bu ay başı hareket başladı.şu anda 8 yumurtaları var.yani sabrın sonu selamet ;) 

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Gökhan KALKAN' Alıntı:
arkadaşlar erkek mubişin dişisini değiştirdim yaklaşık olarak 3 hafta kadar oldu öpüşme kasıma kasınma hepsi mevcut anlaştı gibiler ama erkek kuş çok kızmış sürekli ayagını atıyor dişiye dişide ya üst tellere tırmanıyor yada aşağı iniyor yada kanat çırparak erkeği kovuyor erkek çok isteklı ama dişi yuvalıga hiç ilgi duymuyor sizce yuvalıgı çıkartmalımıyım erkek kuşun sakınleşmesi için çünki sonra ilgi duymaz diye korkuyorum tamda bahar havası girdi sizce ne yapmalıyım önerileriniz nedir bilmek isterim...

</noscript>
Dişi kuşunuz erkek kuşa göre yaş olarak küçük, dişiler zaten normalde erkek kuşlara göre geç hazırlanır...Dişiye biraz daha müddet vermelisiniz...

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
bazen tüm imkanlar sağlansada olmadımı olmuyor  kısmet en kısa zamanda

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Erkek 1,5 yaş üstü, dişin 6 ay üstü gibi görünüyor. Zamanlama iyi. Hazır olmasını beklemekten başka çare yok. En önemli unsur dişinin erkeği beğenmesi ve kendini besleyebileceğine kanaat getirmesi.

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
enginersin' Alıntı:
kuşlarınız çok güzel inşallah en kısa zamanda yavru alırsınız ben tüneklerinizden birinin deforme olduğunu gözlemledim onu veya hepsini değiştirmenizi tavsiye ederim birde size şöyle bir olay anlatayım bir çift yeni kuş almıştım daha önceden yavrusu alınmış aldığımda yuvalığa giriyordu diğer tarafta ancak ben aldıktan sonra yuvalık kafes ortam değişikliklerinden dolaya bir müddet yuvaya eşine hiç bakmadı dişi 1 ay sonra yumurtladı şimdi siz daha 3 hafta önce aldığınız dişiden hemen yumurtlamasını bence beklemeyin benimkilere ilave olarak yenibir eş ve  kızgın olmaması dişinizin sizi bir mühlet daha beklemeye mecbur bırakacak o yüzden öncelikle sabredecek ve onlara hertürlü imkanları seferber edeceksiniz daha sonrada Rabbimin izniyle onlarda sizin yüzünüzü güldürecek inşallah rahatsızlık kesinlikle vermeyin saygılar Allah gönlüne göre versin
haklısın kardesım tünekler deforme oldu zaten tekrardan yapıyorum aksam eve gittiğim için ancak aksam ugrasıyorum bitti gibi zaten . evet 3 hafta oldu yumurtlamasını beklemeıyorum ama bi sorun varmı diye sizlerlere sormak istedim çok bekledim sonuna kadarda bekleyecegım çunkı çok seviyorum kuşların genelini amacıma ulaşırsam çok çok mutlu olacagım onun  için çabalıyorum . teşekkür ederim ilgin bilgilerin için kardeşim.

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
herkese teşekkür ederim arkadaşlar bunlardan yavru alana kadar yılmıcam herşeyleri yerli yerınde baharda geldi dişiyide erkeğide bekleyeceğim ve şahin beyin dediği gibi diğerinede bir eş almayı düşünüyorum kısmetse yavru almak sabredip görelim sizlerin sayesinde umut ediyorumki olacaktır. koskoca yer yaptım bahçede duruyor bunu gerçekleştirebilersem ne ala tekrar teşekkür ederim  herkese.