Arkadaşlar ben ikisini de kullandım mama veya suya katılan zaten kuşlar için direk üretilen bir ürün degil.Hala da kullanıyorum.Bi sıkıntı yaşamadım gözle görünen bi değişim olmuyo tabi kuşlarda ama canlıların sindirim sistemi için gerekli prebiyotikler ; Alıntı olarak
Probiyotikler alternatif biyoteknolojik ürünlerin başında gelmektedir. Bunlar sindirim kanalında mikroflora dengesini düzenlemek, patojenik mikroorganizmaların zararlı hale geçmesini ve üremesini önlemek, bu yolla yemden yararlanmayı arttırmak amacıyla yem katkı maddesi olarak kullanılan, yararlı mikroorganizmaların kültürlerinden oluşmuş biyolojik ürünlerdir . Toz, granül, sıvı, kapsül ve pelet formunda olup içme suyuna veya rasyona karıştırılarak kullanılabilirler.
Probiyotiklerin etki şekliyle ilgili olarak ileri sürülen teoriler şu şekilde sıralanabilir;
- Organik asitler üreterek ( özellikle laktik asit ) pH' ı düşürmek suretiyle nötr yada bazik ortamda yaşayan zararlı bakterilerin üremele-rini engellerler .
- Redoks potansiyelini düşürürler, böylece aerobik patojenlerin oksijenden yararlanmala-rını engelleyerek gelişimlerini durdururlar.
- Bağışıklık sisteminde etkili olurlar. Len-fosit aktivitesini yükseltir, antikor üretimini düzenler, fagosit hücrelerini ve antijen spesifik hücrelerini aktive ederler