DYZM-E 256 İLE İLGİLİ(ÖNEMLİ)

levent006

Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ERMİŞ
  Arkadaşlar probiyotikle ilgili form da net bir bilgi bulamadım.Herkez  farklı şeyler yazmış suda mı versek yoksa mamada mı daha faydalı olur veya ölçeği nedir.Ölçeği kaçırsak isal edermiyiz hayvanları bu gibi.Kullanan çok ama bilinçli  kullananın pek fazla olmadığını düşünüyorum.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
zaten 2 tipi var büyük baş hayvanlar için yeme katılan kuşlar içinse suya katılan sizdeki hangi tip se onu kullanın zaten belli bir ölçeği var biraz kaçırsanızda bişey olacağını sanmıyorum, benim size önerim mama katkısı olan rusk' a emdirip öyle vermeniz o şekilde daha yararlı olur.

levent006

Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ERMİŞ
  Mahir tam olarak net bir bilgi yok kanatlı veterineri her gün kullan suya diyor formda arkadaşlar haftada 2 gün mamaya diyor.kullanım kılavuzunda kaç günde bi verilmesi gerektiğini falan da yazmıyor.nasıl kullanalım muhabbet kuşları rutubetten nem kapan kuşlar ne yapıcaz.

haydar5050

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
ulutuz
Arkadaşlar ben ikisini de kullandım mama veya suya katılan zaten kuşlar için direk üretilen bir ürün degil.Hala da kullanıyorum.Bi sıkıntı yaşamadım gözle görünen bi değişim olmuyo tabi kuşlarda ama canlıların sindirim sistemi için gerekli prebiyotikler ; Alıntı olarak
Probiyotikler alternatif biyoteknolojik ürünlerin başında gelmektedir. Bunlar sindirim kanalında mikroflora dengesini düzenlemek, patojenik mikroorganizmaların zararlı hale geçmesini ve üremesini önlemek, bu yolla yemden yararlanmayı arttırmak amacıyla yem katkı maddesi olarak kullanılan, yararlı mikroorganizmaların kültürlerinden oluşmuş biyolojik ürünlerdir . Toz, granül, sıvı, kapsül ve pelet formunda olup içme suyuna veya rasyona karıştırılarak kullanılabilirler.

Probiyotiklerin etki şekliyle ilgili olarak ileri sürülen teoriler şu şekilde sıralanabilir;
- Organik asitler üreterek ( özellikle laktik asit ) pH' ı düşürmek suretiyle nötr yada bazik ortamda yaşayan zararlı bakterilerin üremele-rini engellerler .
- Redoks potansiyelini düşürürler, böylece aerobik patojenlerin oksijenden yararlanmala-rını engelleyerek gelişimlerini durdururlar.
- Bağışıklık sisteminde etkili olurlar. Len-fosit aktivitesini yükseltir, antikor üretimini düzenler, fagosit hücrelerini ve antijen spesifik hücrelerini aktive ederler

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
LATİNCEDEN NEFRET EDİYOM HİÇ BİŞEY ANLAMADIM  neeee  YARIN SİPARİŞ VERİYORUM KISMETSE USTALAR KULLANMAMIZI ÖNERİYOR NEDE OLSA