E vitamini ? (Boş yumurtalar)

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Selamlar. bugün kuşlarımın yumurtalarını kontrol ettigimde 7 tane yumurtasınında boş oldugunu görüdm ve yumurtalarını altlarından aldım. Serkan kuçuk abim de e vitamini eksikliginden olabilicegini ve dinlenmeden çıktıkları için de ilk kuluçkada bunun yaşanabilicegini söledi. Siz degerli üsttadlarıma sorum şöle olucak. E vitamini takviyesi yiyicekler? yada bu konu hakkında bana önerileriniz neler olucaktır. Selamlar.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
E Vitamini Hangi Besinlerde ve Nelerde Bulunur? Başta tahıllar olmak üzere ıspanak, kabak, lahana, marul gibi yeşil sebzelerde, zeytinyağı, balık yağı, fındık, ceviz, ton balığı, sardalye, yumurta sarısı, domates ve patateste bol miktarda bulunur. Özelikle bir avuç fındık günlük E Vitamini İhtiyacını büyük oranda karşılamaktadır. insanlarda oranlayarak verebilirsin  tuneklerini kontrol et buğday çimi ver bira mayası veya diazem 256 slm

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Diazem 256 veriyorum abi. Yumurta sarısı ile mama yapıyorum. kırmızı lahana. kırmızı pancar. patates. bunları veriyorum zaten abi. Tünekler tahta tünek karşılıklı tellere takılı. yani bunlardan başka ne yapmam lazım. yuvalıgı çıkarttım. sularına katmamı önerebiliceginiz bir ilaç var mı abi ?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Uğur ŞANLI' Alıntı:
Selamlar. bugün kuşlarımın yumurtalarını kontrol ettigimde 7 tane yumurtasınında boş oldugunu görüdm ve yumurtalarını altlarından aldım. Serkan kuçuk abim de e vitamini eksikliginden olabilicegini ve dinlenmeden çıktıkları için de ilk kuluçkada bunun yaşanabilicegini söledi. Siz degerli üsttadlarıma sorum şöle olucak. E vitamini takviyesi yiyicekler? yada bu konu hakkında bana önerileriniz neler olucaktır. Selamlar.
ne zaman yumurtladılar? sen nezaman kontrol ettin? doğrumu kontrol ettin? dişi yumurtalara oturdumu?kuluçkada kaç gün kaldı?

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Mert AYDIN' Alıntı:
ne zaman yumurtladılar? sen nezaman kontrol ettin? doğrumu kontrol ettin? dişi yumurtalara oturdumu?kuluçkada kaç gün kaldı?
Yukarıdaki yazılanlar için doğru cevapların var ise breedmax katkısınıda kullanabilirsin.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
15 gün olmuştu ve ilk yumurtadan itibaren yatıyordu mert bey. yumurtaları kırdıgımda hiçbirinde döllenme olmamıştı. ısık kontrolu yaptıgımda boştu yani damar felanda yoktu zaten yumurtalarda normal yumurta gibiydi sarıları duruyordu işte.

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Merhaba Uğur,
Öncelikle Kemal kardeşimin dediği gibi tüneklerini kontrol et,tüneklerde oynama,sallanma varsa hiç oynamayacak şekilde sabitle (Oynayan tünekler çiftleşmede negatif etkendir)
Döllenme problemlerinde (erkek veya dişi kaynaklı kısırlıklarda) SELENYUM kullanılması gereklidir,ama selenyum kendi başına emilemediği için E vitamini ile birlikte kullanılmalıdır.
Bu tipte kompoze ilaçlar mevcut..
Örnek olarak FERTIMIX SIVI veya SKY-E SEL kullanabilirsin.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Alpay BİLİR' Alıntı:
Merhaba Uğur,
Öncelikle Kemal kardeşimin dediği gibi tüneklerini kontrol et,tüneklerde oynama,sallanma varsa hiç oynamayacak şekilde sabitle (Oynayan tünekler çiftleşmede negatif etkendir)
Döllenme problemlerinde (erkek veya dişi kaynaklı kısırlıklarda) SELENYUM kullanılması gereklidir,ama selenyum kendi başına emilemediği için E vitamini ile birlikte kullanılmalıdır.
Bu tipte kompoze ilaçlar mevcut..
Örnek olarak FERTIMIX SIVI veya SKY-E SEL kullanabilirsin.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Hobi olarak üretim yaptıgım için dediginiz ilaçlar çok pahalı geliyor bana. o yüzden kısır olma ihtimali oldugunu sanmıyorum üretimden alınan kuşlardı. çünkü. E vitaminini besinlerden nasıl saglarım onun hakkında daha detaylı bilgi verebilicek abilerimiz üstadlarımız var mı.?

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Uğur kardeşim,
Boş yumurta veya kısırlık problemlerinde SELENYUM kullanılır.Fakat SELENYUM un emilimini sağlamak maksadı ile E VİTAMİNİ kullanılır.
Yani ne E VİTAMİNİ nede SELENYUM kendi başına kullanıldığında bir fayda sağlamaz..
Bu sebepten ötürü E-SEL olarak adlandırılan,ikisinin karışımından elde edilen ürünler kullanılır..
Fiyatlarına gelince:
FERTIMIX SIVI 50 cc : 20 TL
SKY E-SEL TOZ : 3 TL
EVİT-SE TOZ : 5 TL