Elma Sirkesi Hakkında

kanaryaci

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.sultanpapaganlari.com
Adı
Mahmut
Soyadı
Karayol
Sizinle bu işi gerçekten iyi bilen kanatlılar üzerinde uzmanlaşmış hatta çalışmaları devam eden Ahmet Bey'in elma sirkesi üzerine yazmış olduğu  bir yazısını paylaşmak istiyorum
Mesajı onun yazdığı şekilde tamamen alıntı yaparak paylaşıyorum....
Merhabalar ,

Sizleri kuşlarda elma sirkesi kullanımı konusunda uyarmak istiyorum. Genelde kuş besleyen tecrübeli kuş sahipleri tarafından bilinen ve uygulanan bir yöntemdir kuşların suyuna 1-2 damla elma sirkesi damlatmak.

ELMA SİRKESİ papağanların Gastrointestinal kanalında yani sindirim kanalını asidifiye eden bir özelliğe sahiptir. Eskiden bu özelliğinden dolayı kuşların sindirim kanalında ki maya ve bakterilerin üremesinin durduğu sanılıyordu. Özellikle Macrorhabdus Ornithogaster denilen ve kuşların sindirim kanalı hastalıklarının en önemli sorumlusu olan bu maya türü için çare olarak düşünülüyordu fakat 2005 yılında Egzotik Kuş Hekimi Prof.Dr. David Phalen aslında bu maya türünün sadece ve sadece ASİDİK ortamda üreyebildiğini ortaya koydu. Yani kuşunuzun suyuna damlattığınız , SİRKE , LİMON ve SODA gibi suyunu ve dolayısıyla sindirim sistemini asidifiye edebilecek olan her türlü uygulamadan KAÇINMALIYIZ.

Konu ile ilgili Tıbbi yabancı dili olan ve Dr.David Phalen'ın yaptığı çalışmaya ulaşmak isteyen arkadaşlar aşağıda ki makaleyi aratarak okuyabilirler.

Phalen, D. (2005), Diagnosis and Management of Macrorhabdus ornithogaster (Formerly Megabacteria). Veterinary Clinics of North America: Exotic Animal Practice, 8(2), 299-306.
Bu arada İstanbul'da yaşayanlar için ani durumlarda görüşebileceği bilgi alabileceği Ahmet Bey'in Çalıştığı veteriner klinik bilgileri aşağıdadır..

Ahmet Kara
Veteriner Hekim
İstanbul Kuş Ve Egzotik Hayvan Tedavi Merkezi
Uluslararası Kuş Veteriner Hekimleri Derneği Üyesi ( Association Of Avian Veterinarians )
www.istanbulvet.com
http://kushastanesi.com

Kaynak: http://www.sultanpapaganlari.com
http://www.sultanpapaganlari.com/konu-elma-sirkesi-hakkinda.html

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
bu çok önemli bir konu gerçekten o zaman yıllardır biz hata mı yaptık..

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
herkes elma sirkesini tavsiye ediyordu gerçekten önemli konu allah yardımcımız olsun.. NO ELMA SİRKESİ YANİ...

onur01

Takipçi Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
ÖZDEMİR
üstadlar bu konu hakkında yorumlarınız?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
İŞTE  SON ZAMLARDAN SONRA  ALDIGIM EN KOTU HABER BUYDU  :( :( DERHAL  KESİYORUZ SİRKEYİİİ  NE YAPIYORMUSUZZZ???  :)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
bende 10-15 günde bir suluklarına elma sirkesi damlatıyordum:(

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Mahmut bey öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim. Güzel paylaşım titiz olunması gereken bir konu..

Benim de bu konuyla ilgili bir kaç cümlem var. Konuya yorum yazan abilerim yanlış anlamasınlar ama bence yazılan herşeyi okumalı lakin herşeyi uygulamayalım.. Nedenine gelecek olursak,

Herkesin bildiği gibi bende dahil olmak üzere Elma Sirkesini yıllardır kullanıyorum, tavsiye ediyorum, hâlâ da devam edeceğim. Bu konudan sonra kullanmayan üretici abilerime sormak isterim '' Siz Elma Sirkesini neden kullanıyorsunuz ?? '' '' Ne İşe Yaradığı İçin Kullanıyoruz ?? '' Bunları biliyorsak amenna. Zaten bilseydik artık kullanmayalım demezdik. Gelelim Elm Sirkesinin Yararlarına ; ( 'Prof.Dr. David Phalenin araştırması herhalde Elma Sirkesinin Yararlarını Gözardı etmeyi gerektirmiyordur )

* Mükemmel bir dezenfektan. Mamaya katılan brokoli, havuç v.s. gibi doğal ürünleri yıkadıktan sonra sirkeli sudan geçirirsek bakterilerde %80 lerde azalış görülüyor.

* Mükemmel bir koruyucu. Haşladığımız veya çimlendirdiğimiz buğdayları hergün normal su ile durularsak 3-4 gün içinde küflenmeyi gözlemleyeceksiniz. Birde elma sirkeli su ile yıkamayı denerseniz farkı göreceksiniz. Almanlar özellikle sirkeli su ile yıkıyor ki küflenmeden buğdayın çiminde ki C vitaminini kuş alsın...

* Mükemmel Bir Antiparaziter. İç-dış parazitlerde piyasada ki bir çok bit ilacından daha etkili.

* Mükemmel bir İLAÇ. Bilmem hatırlarmıyız bizim bir aralar korkulu rüyamız megabakteriosis idi. Megabakteriosis nedir derseniz kuruma hastalığının temelini atan Mega Bakteri. Ve veteriner ilaçlarında direk o bakteriyi öldürecek ilaç şu anda Türkiye'de bulunmamaktadır. Marjinal ilaçlar ile bu güçlü bakteriyi durdurmaya çalışanlar, başaranlarda var orası ayrı bir mevzu. Gelelim bu megabakterinin ilacına. Şahin Güngör abimin bir yazısında da vardı yanlış hatırlamıyorsam hatta, her hafta 1 defa elma sirkeli su veriyormuş. Keza bende aynısını yapıyorum. Bu illet bakteri şu anda muhabbet kuşlarımızın en belalı hastalığı, bakterisidir ve tek üreyemediği ortam ASİDİK ortamdır. Sindirim sisteminde rahatsızlığa neden olan mayayı öldürmüyor, üremesini durdurmuyor olabilir lakin Megabakterinin üremesini durdurup etkisiz hale getirebiliyorsa elma sirkesi benim baştacımdır...

Bu konu açıldıktan sonra yaklaşık 1 saat boyunca yurtdışı forumlarında bu konuyu ve yukarıda bahsi geçen prof. u araştırdım. Prof.Dr. David Phale hakkında bilgi bulamadım lakin elma sirkesi ile ilgili bir çok kaynaktan bilgi buldum. Bir kaç tanesi... ( ingilizcesi olanlar için, translate bambaşka çevirir bilginiz olsun )

http://puppiesareprozac.com/budgie-parakeet/nutrition-food/

http://www.naturalbird.com/mcwatters/acv_for_birds.htm

ÖNEMLİ NOT : Bu yazıyı kesinlikle kimse üstüne alınmasın, kimseye karşı yazılmış bir yazı değildir. Sadece bu tarz olaylar çok oluyor. Kendi doğrularımızı belirleyip o doğrultuda devam edemezsek hiç bir yere varamayız...

Saygılar...

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
Oğuz DENİZ' Alıntı:
Mahmut bey öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim. Güzel paylaşım titiz olunması gereken bir konu..

Benim de bu konuyla ilgili bir kaç cümlem var. Konuya yorum yazan abilerim yanlış anlamasınlar ama bence yazılan herşeyi okumalı lakin herşeyi uygulamayalım.. Nedenine gelecek olursak,

Herkesin bildiği gibi bende dahil olmak üzere Elma Sirkesini yıllardır kullanıyorum, tavsiye ediyorum, hâlâ da devam edeceğim. Bu konudan sonra kullanmayan üretici abilerime sormak isterim '' Siz Elma Sirkesini neden kullanıyorsunuz ?? '' '' Ne İşe Yaradığı İçin Kullanıyoruz ?? '' Bunları biliyorsak amenna. Zaten bilseydik artık kullanmayalım demezdik. Gelelim Elm Sirkesinin Yararlarına ; ( 'Prof.Dr. David Phalenin araştırması herhalde Elma Sirkesinin Yararlarını Gözardı etmeyi gerektirmiyordur )

* Mükemmel bir dezenfektan. Mamaya katılan brokoli, havuç v.s. gibi doğal ürünleri yıkadıktan sonra sirkeli sudan geçirirsek bakterilerde %80 lerde azalış görülüyor.

* Mükemmel bir koruyucu. Haşladığımız veya çimlendirdiğimiz buğdayları hergün normal su ile durularsak 3-4 gün içinde küflenmeyi gözlemleyeceksiniz. Birde elma sirkeli su ile yıkamayı denerseniz farkı göreceksiniz. Almanlar özellikle sirkeli su ile yıkıyor ki küflenmeden buğdayın çiminde ki C vitaminini kuş alsın...

* Mükemmel Bir Antiparaziter. İç-dış parazitlerde piyasada ki bir çok bit ilacından daha etkili.

* Mükemmel bir İLAÇ. Bilmem hatırlarmıyız bizim bir aralar korkulu rüyamız megabakteriosis idi. Megabakteriosis nedir derseniz kuruma hastalığının temelini atan Mega Bakteri. Ve veteriner ilaçlarında direk o bakteriyi öldürecek ilaç şu anda Türkiye'de bulunmamaktadır. Marjinal ilaçlar ile bu güçlü bakteriyi durdurmaya çalışanlar, başaranlarda var orası ayrı bir mevzu. Gelelim bu megabakterinin ilacına. Şahin Güngör abimin bir yazısında da vardı yanlış hatırlamıyorsam hatta, her hafta 1 defa elma sirkeli su veriyormuş. Keza bende aynısını yapıyorum. Bu illet bakteri şu anda muhabbet kuşlarımızın en belalı hastalığı, bakterisidir ve tek üreyemediği ortam ASİDİK ortamdır. Sindirim sisteminde rahatsızlığa neden olan mayayı öldürmüyor, üremesini durdurmuyor olabilir lakin Megabakterinin üremesini durdurup etkisiz hale getirebiliyorsa elma sirkesi benim baştacımdır...

Bu konu açıldıktan sonra yaklaşık 1 saat boyunca yurtdışı forumlarında bu konuyu ve yukarıda bahsi geçen prof. u araştırdım. Prof.Dr. David Phale hakkında bilgi bulamadım lakin elma sirkesi ile ilgili bir çok kaynaktan bilgi buldum. Bir kaç tanesi... ( ingilizcesi olanlar için, translate bambaşka çevirir bilginiz olsun )

http://puppiesareprozac.com/budgie-parakeet/nutrition-food/

http://www.naturalbird.com/mcwatters/acv_for_birds.htm

ÖNEMLİ NOT : Bu yazıyı kesinlikle kimse üstüne alınmasın, kimseye karşı yazılmış bir yazı değildir. Sadece bu tarz olaylar çok oluyor. Kendi doğrularımızı belirleyip o doğrultuda devam edemezsek hiç bir yere varamayız...

Saygılar...
Kardeşim çok güzel aydınlattın bizi senin araştırmalarına hayranım zaten sağol.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
kullanıpta faydasını gordugunuz hicbirseyden bir acıklama yuzunden vazgecmeyin bende kullanıyorum zarar değil yarar gordum oguz deniz arkadasımız guzel bir acıklama yapmıs.. sularına katma işlemi vs dezenfektan artı ben banyo suluklarınada katiyorum kuşların tüyleri daha parlak ve daha guzel oluyor.. tüy probleminide ortadan kalkması icin birebir

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
bu güne kadar zararını görmediğim sirkeyi bu günden sonra elin gavurunun söylediği sirke zararlıdır dediğine mi inanacağım  yapmayın arkadaşlar yorumları okudum şok oldum herkes elinden attı canım sirkeyi kuşlarıma hafta da 2,3 kez veririm c vitamini limon veririm soda mineralli su veririm ve vermeye de devam edeceğim benim de tespitim bu şekilde kuşlar mutlu ben mutlu ALLAHIMA şükürler olsun...

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
bende evımde 3 cıft beslıyorum kafesım 3 katlı box kafes tavanın oldulerınde kagıt kestırmıştım bır kez bıt olayı ıle karsılaştıktan sonra taban koydugum kagıtların altına mutlaka elma sırkelı suyu camsılle sıkarım ve cok sukur o zmandan berı bıt veya baska bıseyle karsılaşmadım hatta haftada bır yada ıkı haftada bır sırkelı suyu kuslarımın ustune puskurturum  kısacası durmak yok yola devam :)

ahmet SEÇKÜN

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
seçkin
o inandığınız adamda kuşu alıştırmak için kanat kesmeyi tavsiye eden bir insan ben böylesi adama güvenmem neymiş kuş dışarı salınca sağa sola çarpmayıp kendine zarar vermezmiş yalan dolan birde utanmadan resim eklemiş kanat nasıl kesilir diye benim gözüm bua damı tutmadı  neeee neeee neeee neeee 

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
elma sirkesini ben kullanıyorum ve kullanmayada devam edecem. canımı sıkan mesele bu;
biz hiç araştırmıyoruz birisi bişey desin hemen atlıyoruz zehir iyi geliyor deseler hemen eve gidip zehir verecez lütfen biraz araştırmacı olalım biz araştıralım biz bulalım iyiyi kötüyü

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
Evet türkiyede kanatlı hayvanlar üzerine veteriner yok bunun sıkıntısı hep yaşadık ve yaşamayada devam edecez fakat bu adam ortaya görüşünü ve dayanağını atmış isteyen kendi bildigini yapar isteyen saygı duyarak elma sirkesini vermez kuşlarına herkes bildiği yoldan gider ama bunlarında elbet bildiği bişeyler vardır bence