Elma sirkesi ve bira mayasının faydaları

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
arkadaşlar internette yaptığım araştırmaya göre elma sirkesinin ve bira mayasının kuşlar üzerinde bir çok faydasının olduğnu öğrendim özellikle bira mayasının yavrularının gelişiminde olsun ebeveynlerin yavruya bakmaları açısın dan bir çok faydası varmış bundan  sonra mama karışımına bira mayasınıda ekleyecem  1 litre suya ne kadar elma sirkesi  ilave etmem gerek yardımcı olursanız sevinirim

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
ahmet abi ben haftada bazen de 2 haftada bir kullanıyorum aslında faydalı fakat cokta kullanıldıgında kusu zayıflattıgını okumustum o yuzden 1 lt ye ortalama ben 10 damla kadar kullanıyorum.elma sirkesini banyo sularında da kullanabilirsin.

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Ben haftada 1 sularına avi-mineral katıyorum. Bunun haricinde 1 günde elma sirkesi versem haftada 2 gün katkılı su fazla gelir mi acaba?
Birde tombul bir çiftim var elma sirkesini zayıflatma için nasıl kullanabilirim bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
ben suluğa 3 damla kullanıyorum bira mayasının faydası çok ama kullanmayan  ve sorunsuz üretim yapan arkadaşlarım var 

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Elma sirkesini haftada 2 kere vermeniz yeterli. 1 lt suya 2 tatlı kaşığı karıştırabilirsiniz

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Merhaba;
Ben Elma Sirkesini her suluğa şırınga ile 1-2 damla veriyorum.Hafta da bir yeterli oluyor.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
BİRA MAYASI  (sacchoromyces cerevisia)

Louis Pasteur; Avrupalı bira imalatçılarından daha kaliteli bir bira yapabilmek amacıyla gelen istekler üzerine, bira mayası üzerine araştırmalar yapan ilk ünlü kişidir.

BİRA MAYASI; Bir tip tek hücreli mantarın (Saccharomyces cerevisiae) hücrelerinin ezilip toz haline getirilmiş ve kurutulmuş halidir.

Bira mayası; B-kompleks vitaminler ve proteinler (tüm esansiyel amino asitler dahil- vücutta üretilemeyen ve dışarıdan alınması zorunlu amino-asitler), mineraller (özellikle krom) açısından zengin bir kaynaktır.
''Son yıllarda tıp ilmi,insanların sıhhatı ve beslenmeleriyle ilgili bir çok önemli keşiflerle bir hayli ilerledi.Elverişli bir gıda rejimi tayininde Dünya'nın bilgisinde önemli bir ilerleme oldu.

Mütehassıslar ve ilim adamları,beslenme ve diğer sahalarda mümkün olan her ilerlemeyi tatbik ederek kuşları incelediler.Norveç'te,İngiltere-Britanya adalarında-kuş yetiştirme merkezlerinde,New York ve Rochester'deki laboratuvarlarda kuşlar için hangi gıdaların en elverişli olduğu ve hayatlarına,sıhhatlarına ve seslerine tesiri meselelerinde bilimsel araştırmalar en uygun biçimde tatbik edildi.
Bu inceleme ve deneylerde;bira mayasının kuşlara lüzumu kanaatında;örnek gelişme değerinde muntazam ilerlemeler oldu.Bu geniş sahanın bildiği gelişme her ne kadar basit ve az masraflı ise de,beş yıl kadar bir zaman,yüzlerce kanaryayı deneysel bir inceleme ve tatbiklere tabi tutmayı icap ettirdi.Kuşlara bira mayasının lüzumunun tam değerini anlamak için,yapılan teşebbüslerde kaldırılmamış bir taş kalmamıştır.Eğer bir mahzura rastlanırsa,bu ihmal ki beslenme hatasından olacaktır.

Kuşlar için bira mayasının şaşırtıcı faydaları:
Kuşlarla bilimsel ve deneysel çalışmalar 1917'de,insanların beslenme problemlerini incelemekle başladı.Pirinç yemek bütün bütün imkansızlaştığı zaman;Beriberi'ye engel olmak için,ceviz ve bademin dış kabuğunda bulunan bir maddenin lüzumlu olduğunu bu deneyler gösterdi.Beriberi bir sinir sistemi hastalığıdır.Bununla beraber kabuklu pirinç,kabuksuz pirincin yerini tuttuğu zaman bu hastalık görünmüyordu.

Eksikliği Beriberi hastalığına sebep olan muayyen maddelerle muvazeneli gıdalarda,buna benzer gerekli maddelere vitamin denmeye başlandı.Vitaminlerin mahiyeti hakkında bilgi arttıkça,bunların tabii olarak mevcut bulundukları çeşitli gıda maddelerine ait bilgi de genişledi.Bira mayası,balıkyağı,yeşil sebzeler gibi bazı gıdaların vitamin bakımından zengin oldukları keşfedildi.Bira mayasının,B vitamininin kuvvetli menbaı olduğunu ispat edildi,bunun kuş bisküvisine ilave edilebilmesinden hasıl olacak fayda mülahazası ile kanaryanın gıdasına böyle bir ilavenin değerini belirtmek için deneylere başlandı.

Bu beslenme deneyleri üç kanarya neslinde dikkatle devam etti.Bira mayası mamaya katılmasıyla,kuşlar için koruyucu bir gıda haline geldiği denemelerde sabit bir şekilde açıkca görüldü.Bu gıda sindirimi kolaylaştırıyor,iştah açıyor,barsaklardaki lüzumsuz maddelerin dışarı atılmasına yardım ediyor,üşütmeye ve diğer alelade rahatsızlıklara karşı vücudun mukavemetini artırıyordu.Bira mayası hayatın ve sesin uzamasına yardım eden vitaminleri temin ediyordu.

Yetiştirme denemelerinde:
Bira mayası ile beslenerek daha fazla sayıda kuş yetiştirilebiliniyordu.Özel bir yavru kuş gıdası ile beslenen kuşların sayısı aşağıda gösterildiği gibi iki mislinden fazla artmıştır.Kuş bisküvisine bira mayası ilave edilmekle;

a) Dişi kuş tarafından yumurtlanan yumurta sayısı çoğalır.

b) Yavru veren yumurta sayısı artar.

c) Çıkan yavruların yaşama oranı fazlalaşır.

d) Dişi kuş tarafından yetiştirilen yavru sayısı yükselir.

Kuşların mudat gıda rejimlerinde normal olarak mevcut olandan daha fazla,bol miktarda B vitamini verildiği takdirde bu sonuçlar önceden kesin olarak bilinebilir.

BİRA  MAYASI SAHİP OLDUĞU YÜKSEK ORANDAKİ PROTEİN ( % 40-45 )  VİTAMİN VE MİNERALLER    SAYESİNDE ;
* ÜREME ZAMANINDA;  YUMURTALARDAKİ DOLULUK ORANINI ARTIRIR , EMBİRİYOLARIN    HAYATTA KALMA KABİLEYİTİNİ  YÜKSELTİR. 
* STRES VE STRESTEN KAYNAKLANAN SORUNLARIN GİDERİLMESİNDE VİTAMİN ( ÖZELLİKLE B VİTAMİNLERİ ) VE MİNERALLER SAYESİNDE OLDUKÇA ETKİLİDİR.
* PROBİYOTİK İÇERİĞİ SAYESİNDE SİNDİRİM SİSTEMİNİ  DÜZENLEYEREK  GIDALARDAN DAHA FAZLA YARARLANMASINI SAĞLAR. 
* BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE TAKVİYEDE BULUNUR. 
* KUŞLARIN ENERJİSİNİ ARTIRIR , İŞTAH AÇICI VE GÖVDE GELİŞTİRİCİ ETKİSİ VARDIR. 
* RENK BOYASI VE ANTİBİYOTİK KULLANIMINDAN SONRA YIPRANAN  KARACİĞER METABOLİZMASININ  DÜZENLENMESİNDE YARDIMCI OLUR.
* TÜY ZAMANINDA İÇERDİĞİ YÜKSEK ORANDAKİ PROTEİN VE BİOTİN SAYESİNDE KUŞLARIN TÜYDEN DAHA ÇABUK ÇIKMALARINI VE KALİTELİ TÜYLERE SAHİP OLMALARINI SAĞLAR.

muahmet

Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
TUNA
arkadaşlar bira mayasını nerden temin edebiliriz acaba? confusedtw

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Merhaba Elma sirkesini 1lt 5 ml şeklinde kullanabilirsiniz Bira mayası Backs veya Röhnfield ürünlerinden birini kullanabilirsiniz İzmir'de Çamdibinde Metin Özvardarlıdan temin edilebilir Manisada oturan arkadaşlarda perşembe günleri Manisa pazarına geliyor zaten biliyorlardır diğer illerde oturan arkadaşlar ise www.eckon.com.tr adresinden temin edebilirler..