Eminönünden Jumbo alınır mı ?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
      JUMBO SHOW JUMBO YADA DİĞER TÜRLERİ ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLARA BEN GÖNÜLLÜ OLARAK YARDIMCI OLACAĞIM SÖZ İSTEDİĞİNİZ TÜRÜN ÜRETİCİSİNİ BİZZAT BULUP SİZİ ONA YÖNLENDİRECEĞİM.... VE  MERT  HOCAM VE DİĞER ÜRETİCİLER HAKLI HİÇ BİR ÜRETİCİ AMAN BENİM KUŞU AL ALIRMISIN DEMEZ DİYEMEZ BUNA KARŞI ÇIKANA BENDE  KIZARIM....

NASIL PAZARDAN BİR ÜRÜN ALMAYA GİDEBİLİYORSANIZ  SATIŞ KISMINDAN DA BİR ZAHMET ARAYIN TELEFON AÇIN BİLGİ ALIN HEPSİ BU MERAKE ETMEYİN ELİNDE YOKSA BİRİLERİNE YÖNLENDİRİRLER SİZİ  OLMADI BANA ÖZELDEN MESAJ ATIN BENDE İSTANBULDAN BAKAYIM YETERKİ GEREKSİZ POLEMİKLERE GİRMEYİNİZ ÇÜNKÜ SAYGI DUVARINI AŞILANACAĞINI GÖRÜYORUM......

Sadettin SESA' Alıntı:
Bakmaz olurmuyum hocam. Sende bakabilirsin son 2 ayda hiç İstanbul da Jumbo yavru ilanı yok. Ayrıca 2-3 tane üretici abimize sordum olumsuz yanıt aldım. En son çare olarak eminönüne gittim. Yoksa benimde ilk tercihim tabiki üretici ama fiyat olarakta dediğim gibi çok fark var vasıflı jumboları bile iyi bir pazarlıkla 100 liranın altında bi fiyata alabiliyorsunuz.

zafersamet

Uzman Üyemiz
Adı
ATİLLA
Soyadı
YILDIZ
helal olsun karahan kardeşim ağzına sağlık cok güzel yorumlamışsın bize bişey bırakmamışsın :D anlayışınızdan dolayı teşekkür ederim kendi adıma

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Arkadaşlar jumbo işi öyle kuşa bakınca olacak iş değil kuşun seceresi hangi kandan geldiği ve birçok önemli konu Unutmayalımki 100 lira verdiğiniz kuştanda yavru alırsınız ama vereceği yavru kendi gibi 100 liralık yavru olur .Eski dönemlere nazaran ülkemizde çok iyi kuşlar bulunuyor birçok üreticide özellikle kuş için yurtdışına giden üreticilerimiz var ve iyi kuşların fiyatları yazdığınız aralıklarda Artık ülkemizde iyi kuşlar üretilmeye başladı ve bu üretilen kuşların yavrusuda bu fiyatlara çıkıyor.Herkein kendine göre bir bütçesi vardır ben alt ayarda kuş beslerim yeterki beni tatmin etsin diyorsanız 100 liralık kuşta alabilirsiniz ama iş yarışma boyutlarına geldimi iyi kaliteli kuş besleyeyim dedinizmi ki zamanla bu iş bi sevda haline dönüşürse elinizdekileride beğenmemeye başlarsınız maddi gücünüz varsa iyi fiyatlara iyi kuşlar elde etme yoluna gidersiniz kuşa 750 lira 1000 lira diyen arkadaşlar 100 liralık kuşa o fiyatı demiyor Unutmayalım bir at var birde yarış atı var

Erkan ARSLAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
ARSLAN
Sezgin ANIL' Alıntı:
bir at var birde yarış atı var
Bu konu daha iyi nasıl anlatılır emin olun bu ifadeden sonra bilmiyorum. Benzetme cuk diye oturmuş derler ya bu benzetmede aynen öyle olmuş.  Tebrikler Sezgin... evil_idea  evil_idea  evil_idea

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Sezgin hocam çok güzel özetlemişsiniz konuyu tebrik ederim. Şimdi bizim camiada şöyle bir yanılgı oluyor, Jumbo yavru isteyen arkadaş istiyor ki alacağı yavru büyüyünce Böck'ün, Bruno'nun, Lütolf'ün ya da ismini sayamadığımız bir çok kaliteli üreticinin o internette gördüğümüz şahane kuşları gibi olsun. Bir kere bunu anlatamıyoruz sanırım. Zaten öyle olacak kuşu 100 liraya vermez kimse. 100 liralık kuş 100 liralıktır. Vasfına göre fiyatı da artar. Sezgib hocanın dediği gibi kan da çok önemlidir. Daha yeni üretimhaneme biri 550TL biri 350TL lik erkek Jumbo soktum. Yurtdışı tanınmış iki üreticinin 2013 bilezikli kuşları. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı ;) Herkese hayırlı üretimler.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
SON SÖZ  BİR  TOFAŞ VAR  BİR  MERCEDES... ANLAYANA!!!
Atilla YILDIZ' Alıntı:
helal olsun karahan kardeşim ağzına sağlık cok güzel yorumlamışsın bize bişey bırakmamışsın :D anlayışınızdan dolayı teşekkür ederim kendi adıma
  DOĞRUYA DOĞRU EYVALLAH ÜSTAD

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Benim basima Eminönunde bi olay geldi unutamadım halen emınonunden yerli muhabbet kusu aldım bı 10 15 tane damızlık Aldıgım cok pısman oldum 15 taneden 2 si kaldi Ama + Kendi Kuşlarımdanda Ölen Oldu Yani Anliyicagin Ucuz Mal Alıcak Kadar Zenginsin yani

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Mert AYDIN' Alıntı:
eğer kuştan anlıyorsanız, alın
ancak şöyle bir durum var
2 hafta Jumbo aranıyor bağlığı açmak yerine
satılık ilanlarına baksaydınız daha çabuk sonuç elde ederdiniz
şahsen ben yakınımda olsa bile satılık kuş ARANIYOR v.s. benimle irtibata geçin gibi başlıkları es geçiyor, kuşumun değerinden fazla fiyat veren olsa bile irtibata geçmiyorum,
prensip meselesi, kuş alacak insan kendisi arar irtibata geçer, ben arayıpta elimde kuş var demem!!
benim düşüncem bu..

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Kemal SOYLU' Alıntı:
Sezgin hocam çok güzel özetlemişsiniz konuyu tebrik ederim. Şimdi bizim camiada şöyle bir yanılgı oluyor, Jumbo yavru isteyen arkadaş istiyor ki alacağı yavru büyüyünce Böck'ün, Bruno'nun, Lütolf'ün ya da ismini sayamadığımız bir çok kaliteli üreticinin o internette gördüğümüz şahane kuşları gibi olsun. Bir kere bunu anlatamıyoruz sanırım. Zaten öyle olacak kuşu 100 liraya vermez kimse. 100 liralık kuş 100 liralıktır. Vasfına göre fiyatı da artar. Sezgib hocanın dediği gibi kan da çok önemlidir. Daha yeni üretimhaneme biri 550TL biri 350TL lik erkek Jumbo soktum. Yurtdışı tanınmış iki üreticinin 2013 bilezikli kuşları. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı ;) Herkese hayırlı üretimler.
Sezgin bey de siz de doğru soyluyorsunuz. Kan çok önemli. Ama iste benim itirazim buna değil aslında herkes ayni şeyi söylüyor kus  var kus  var fiyat da ona gore. Ama muhabette piyasa biraz yapay ve şişik umarim kanarya daki gibi kus kendi piyasasini kendi yapar, aldiği puana gore yada anne-babasinin kardeşlerinin aldiği puana gore fiyati olur yoksa sizlerin de ornek verdiği gibi floiren mannes bock bunlar zaten yillardur bu isin içinde kumeslerindeki  irk kan kendilerinin ortaya cikardigi kan. Bunlar disindakiler için de sirf AZ bilezik diye bilmedigin kuşa tonla para vermek yada ucuzunu almak da aynisi.
Yarisma vasif yavrularda aradigin özellikler varsa üreticiye gidip anasini danasini görüp alacaksin oralarda da illaki eminönü fiyatina kus cikar. Belki oradakiler kadar heybetli olmaz ama altından gelecek yavrunun ne olacagini bilirsin. İthalatci ya da eminönü kuşu yurtdusindan getiriyor, o zaman kendine sor bu kuşlar neden geldi neden satildi, orda fabrikada üretilmiyor ya bu canlilar orda da üreticiler var onlar da yarışmaya katiliyor demek ki yeterli görmediklerini 20-30 euro dan elden cikariyor.
Bir de su var eminönü ya da ithalatci kuslari 1-2 yil için yarismalarda da is yapar ama Türkiye hizli gelişiyor bi kaç yila nette resimlerine baktigimiz kuşlar yarışmalarda olacak eminim. Bu yüzden buna da hazırlanmak lazim yavaştan. İyi kan bulup onun üstüne gitmek gerek

blgnkrt

Yeni Üyemiz
Adı
belgin
Soyadı
kurt
Karahan uzun konuya çok güzel netlik getirmişsiniz tebrik ederim.benim de çenesi düşük 60-70 kelime konuşan muhabbet kuşum var jumbo değil ama deseler ki 1000 tl ye satın bana şahsen satmam satamam.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Belgin KURT' Alıntı:
Karahan uzun konuya çok güzel netlik getirmişsiniz tebrik ederim.benim de çenesi düşük 60-70 kelime konuşan muhabbet kuşum var jumbo değil ama deseler ki 1000 tl ye satın bana şahsen satmam satamam.
EYVALLAH KARDEŞİM DOĞEUYA DOĞRU BİZDE BENC  HERKEZ NET VE REALCI OLMALI..

ŞU AN BENDE KOMSUMUN BANA BIRAKTIĞI YERLİ MAVİŞLE UĞRADIYORUM BİR  ZAMANLAR  BEN KENDİSİNE SATMIŞTIM  ALIŞTIRDIM DİL  ÇIKARINCA DİREK GELİYOR  VE  ŞUANA KADAR HİÇ BU KADAR EĞLENDİĞİMİ ZANNETMİYORUM  GÜLDÜRDÜ GECE GECE SİNİRLENİYOR  FELAN..
YANİ BANA DA  1000 TL VERSELER VERMEM ŞAHSEN...

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Belgin KURT' Alıntı:
BU ARADA  AİLEMİZE  HOŞ GELDİNİZ  KARDEŞİM  İYİ FORMLAR

blgnkrt

Yeni Üyemiz
Adı
belgin
Soyadı
kurt
Teşekkür ederim hoşbuldum henüz yolun çok başındayım öğrenmeye çalışıyorum forum sayesinde herşeyi.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Belgin KURT' Alıntı:
Teşekkür ederim hoşbuldum henüz yolun çok başındayım öğrenmeye çalışıyorum forum sayesinde herşeyi.

ÖĞRENMEK  İÇİN DOĞRU YERDESİN KARDEŞİM ÖNCELİKLE  SABIR  SONRA  BİLGİ TECRUBE  İLEDE HARMANLADIN  MI  İYİ SONUÇ KAÇINILMAZ.... 

BEN VE  DEĞERLİ DOSTLARIM ÜSTADLARIM HER DAİM SUALLARİNİZDE  YANIT VERECEKTİR.. SAYGILAR