Erkek Jumbom

talha7800

Üyemiz
Adı
Talha
Soyadı
Elieyi
Arkadaşlar ben 1 hafta önce bir erkek jumbo aldım. Jumbo 1 aylık ve erkek. Kuşum sadece kafeste elime geliyor ve kafeste elimden yem yiyiyor(bazende ddışarda elimde yiyiyor) ancak saldığım zaman hiç elime gelmiyor. Sizce bu 1 aylık bir kuş için normal mi ?
Kuşum:

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Alıştığı zaman yaşına bakmaz. Daha tam alışamadığı için yanınıza gelmiyordur. Jumboyu harcamayın bir eş alın derim

talha7800

Üyemiz
Adı
Talha
Soyadı
Elieyi
Tamam da aldığım yere alırken sormuştum 1 yaşından sonra alın dedi.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Talha ELİEYİ' Alıntı:
Tamam da aldığım yere alırken sormuştum 1 yaşından sonra alın dedi.
5 aylıkken eş alın daha zamanı var doğru ama kuşun yavrusu olsun istiyorsanız elinize alıştırmayın.

talha7800

Üyemiz
Adı
Talha
Soyadı
Elieyi
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
5 aylıkken eş alın daha zamanı var doğru ama kuşun yavrusu olsun istiyorsanız elinize alıştırmayın.
Nasıl yani benim elimize gelmeye alıştığı zaman yavrusu olmuyor mu?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Talha ELİEYİ' Alıntı:
Nasıl yani benim elimize gelmeye alıştığı zaman yavrusu olmuyor mu?
Tam olarak öyle sayılmasa da evet. Kuş elinize alışınca yanına gelen dişiye ilgi göstereceğine size ilgi gösterir.

talha7800

Üyemiz
Adı
Talha
Soyadı
Elieyi
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Tam olarak öyle sayılmasa da evet. Kuş elinize alışınca yanına gelen dişiye ilgi göstereceğine size ilgi gösterir.
Peki nasıl ikimize alışabilir ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kemal abimiz vardır sitede onun lafı vardır. ELE ALIŞKIN KUŞ DİŞİYSE RAHİBE, ERKEKSE RAHİPTİR. Yani ele alışkın kuş çiftleşmez.

talha7800

Üyemiz
Adı
Talha
Soyadı
Elieyi
Çünkü ben daha öncede kuş besledim ve bana alışmıştı fakat dişi diye aldığımız kuşla oynamıyodu sonradan anladıkki dişi diye aldığımız kuş erkekmiş :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Talha ELİEYİ' Alıntı:
Zoru başarmak istiyorum ya :)
O zaman hayal kırıklıklarına hazır olun. Hikayeyi anlatayım. Siz erkeği alıştırırsınız. İlk zamanlar çok eğlencelidir. Ancak bir süre sonra dışarı çıkmaya aşırı alıştığı ve sizi çok sevdiği için hep dışarı çıkmak ister kafeste bir rahat durmaz. Siz de her zaman çıkaramazsınız. Sonra eş alacağınız zaman çıkagelir. Bu sefer kuş tamamen arada kalır. Size alışıktır. Ancak dişiye daha çok ilgi gösterir. Zamanla sizle ilişkisi bozulur. Ancak dişiyle de tam rahat edemez çünkü o insanlara alışmış bir kuştur. Siz ne yaparsanız yapın artık kuş sizinle ilgisini geri kazanamaz. Ancak dişiye de ilgisi tam değildir. Sonra burada kuşlarım yumurtlamıyor diye hayal kırıklığına uğramış şekilde sorular sorarsınız. Bir sürü şey denersiniz olmaz da olmaz bu yüzden zoru başarmak için benden bilgi almak yerine forumdaki bilgileri okuyun. Ben derim ki hiç kendinize alıştırıp kuşun dengesini bozmayın. Doğasına göre yaşamasına izin verin. Benim tek kuş bakan herkese söylediğim şey budur. Ama karar sizin

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Talha ELİEYİ' Alıntı:
Çünkü ben daha öncede kuş besledim ve bana alışmıştı fakat dişi diye aldığımız kuşla oynamıyodu sonradan anladıkki dişi diye aldığımız kuş erkekmiş :)
Size alışmış bir kuş olmasa erkek kuş da olsa ilgi gösterirdi ama sizin hareketlerinize endekslenmiş bir yaşama alıştığı için kuşlara bile ilgi göstermemiş.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşu salmaya devam edebilirsiniz. Ancak fazla ilişki kurmamaya çalışın. Yine de o size gelecektir. beni felaket tellalı sanmayın siz bildiğinizi yapın.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bu arada kuş jumbo değil (1 aylık hiç değil) resime bakılırsa. Yeni yüklediniz değil mi resmi

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ama siz zoru başarabilirsiniz. Deneyin. Olmadı bu kuşu tek bakar ayrıca çift bakarsınız bu size alışık kalır en kötü ihtimal. Kuşa ilgi gösterin size alışacaktır. Belki de size alışsa da dişiyle iyi anlaşır. Abi dediğim gibi kuş jumbo değil yüklediğin resme göre

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi bu kuş hem jumbo değil hem de eşe atılacak kıvama gelmiş ve 1 aylıktan çok fazla. Eşe attığında asla salma yavru almak için ben bundan sonra bir şey yazmayayım sen beni kötü şeyler yazıyorum sanma