ERKEK KUŞ ÇİFTLEŞMEYİ BECEREMİYOR

pbıa2003

Yeni Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
Şahin
Arkadaşlar erkek muhabbet kuşum dişinin üzerine çıkıyor fakat çiftleşmeyi beceremiyor, dişinin üzerinde geziniyor, 1 ay önce 5 yumurta oldu hepsi boş, attım... şimdi yine aynısı 5 yumurta oldu  durum hala  aynı  erkek üzerine çıkıyo çşftleşmeyi beceremiyor üzerinde geziniyor... Dişi kkızgınLıktan yumurtluyo ve boşa  yatıyo yumurtaların üzerinde... Birbirlerine yem yedirme Vs herşey normal... Yardımcı olun lütfen ne yapmam lazım.. Bu kuş bilmiyomu bu işi....

Mehmet Ali IŞIK

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet Ali
Soyadı
IŞIK
Erkek çok küçükse sorun olabilir. Yaşı da normalse sperm arttırıcılar var. Onlardan kullanmanı tavsiye ederim. Bir de bol proteinli besinlerle takviye etmelisin mamalarını. E vitamini eksikliğini karşılamalısın. Bira mayası gibi ürünler kullanabilirsin ya da yapay vitaminler.

pbıa2003

Yeni Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
Şahin
Tşk ederim kardeşim, fakat erkek  kuş 3.5 yaşında sorun sperm değil, dışı kuş yokken  konargya sürtüp kanatlarını açıp sanki altında kuş varmış gibi yapıyordu o yüzden dişi aldım yanına eş tuttu herşey normal yem kusma Vs.. Lakin dişinin üzerine çıkıyo ama o bildiğimiz çiftleşmeyi yapamıyo dişinin üzerinde geziniyor.. Dişi yatıyo kuyruğu ok gibi dikiyo gel diyo çoğu zaman üstüne çıkmıyo o halde yanında kafasını sallıyo... Dişide kızgınlıktan yumurtluyo 1 ay önce 5 yumurta yaptı hepsi boş  üstünde yattı boşuna, şuan yine  5 yumurta var yine boş çıkacak bu duruma  göre.. Çünkü dölleyemiyor dişini.... Sperm arttırıcı şeyler vermek çözüm değil sanırım, erkek çiftleşmeyi bilmiyo.. Çok ilginç bi durum.. Bunların yaradılıştan böyle bi özelliği var, benim erkek  malesef bilmiyo... Ne yapacağımı bilmiyorum...dişi kuş boşa yatıyo yumurtaların üzerinde... Dişiye üzülüyorum

pbıa2003

Yeni Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
Şahin
3.5 yıldır bende ve herşeyi konuşuyo kıyamam... İstiyorumki ondan yavru alayım... Youtube da gördüm suni döllenme yapıyolar, erkekten sperm alıp dişiye veriyolar bunu denesem olurmu, lütfen yardım edin

Hilal

Takipçi Üyemiz
Adı
Hilal
Soyadı
Dün
Neden bu kadar zorluyorsunuz, olmuyorsa olmuyordur hemde sabır işi bu. Hayırlısı olsun kuşlar ve sizin için.

pbıa2003

Yeni Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
Şahin
Arkadaşlar önereceğiniz bişi yokmu ALLAH  aşkına.. Biri  kuşu değiş der, diğeri bilmem ne... Ne biçim  forum  sitesi  burası.. Maksat yardımcı olmak değilmi  birbirine.... Varsa gerçekten yardımcı olmak isteyen  işten anlayan, o yazsın lütfen

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Yavuz bey...
Üslubunuz yanlış..
İnsanlar açılan konuya istediği yorumu yapabilir..
Cevaplar sizi memnun etmiyor olabilir ama saygı duymak gerekir..
ki söylenen şeyler de saçma değil..
Bu nasıl forum sitesi dediğiniz site bir sürü usta yetiştirmiş ve birçok insana yön vermiştir..
Sabır sorduğunuz sorunun da açtığınız konununda cevabı..
Bildiğim şeyleri paylasacaktim yeni gördüm konuyu ama bu üsluba cevap yazmam.. sanırım gören Herkes de aynı şeyi düşünür..
Bir özür iyi olurdu..
herşeye rağmen Saygılar

pbıa2003

Yeni Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
Şahin
Özcan Bey haklısınız yanlış üslup kullanmış olabilirim herkesten özür dilerim... Ama günlerdir inanın diğer açılmış konularda da yazdım kimseden ilgi yardım göremedim kendim konu açayım dedim yine  olmadı.. Sonunda o ruh hali ile yazdım.. Hata etmişim.. Tekrar özür dilerim..tek derdim 3.5 senedir baktığım emek verdiğim kendi evlatlarım gibi gördüğüm kuşumdan yavru alabilmek.. Yorumun birinde direkt erkeği değiştir diyen birini de görünce de koptum yani bumu dur yardım diyesim geldi ve  yazdım.. Yoksa kimseye saygısızlık yapmak değil niyetim.. Anlayışınız için tşk ederim

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Erkeğin tırnakları uzunsa kesin..
Disi ve erkegin fiğ bölgesi dediğimiz üreme bölgesindeki tüyleri çekin...
hafif kanar sorun olmaz..
erkeği bir hafta ayırın yuvalik erkegin kafesinde olsun.. sonra birlestirin.. ilk bir saatte çiftleşme olmazsa tekrar ayırıp bir gün sonra tekrar birlestirin..
bunu dört beş sefer yapabilirsiniz..
tunekleri tahta kalın kare tünek yapın..
erkeğe bir hafta boyunca hergün bugday ve mas fasulyesi cimlendirmesi verin.. bu cimlendirmeye keciboynuzu tozu ve siyah uzum xekirdegi tozu katin..
Sonrası kısmet..
erkek yada dişi tuyde ise yulaf verin bolca tuyden çıkınca yapın bunları..
Saygılar..

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Erkek kusunuz evcil ise hele de 3.5 senedir sizde ise üreme fonksiyonu nu yitirmiştir. Evcil kuşlar özellikle de her zaman yazıyorum erkek evcil kuşlar yanına 6.ayina kadar disi konulmaz ise genelde üreyemiyorlar yazanlar doğru yazmış erkeğin değişmesi gerek demekki beceremiyor Muhabbet kuşlarında erkek çok önemli yavruya da erkek bakar çoğu şeyi de erkek yapar ya degistireceksiniz ya da oturup sabırla bekleyeceksiniz . Dediğiniz suni döllenmeyi de çok vasıflı çok pahalı kuşlar için gerçekleştiriyorlar bilen olduğunu da sanmıyorum doğru dürüst ilgileneceğini de sanmıyorum kimsenin

pbıa2003

Yeni Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
Şahin
Onur Bey  çok tşk ederim ilginiz için.. Şöyle bi durum var kuş dişinin üzerine çıkıp kanatları açarak dişiyi sarıp çiftleşmeyi tam anlamı ile yapsa da yumurtalar boş çıksa bu dediğinize yürekten katılacak ve benim kuş bu özelliğini yitirmiş diyeceğim, fakat erkek kuş  dişinin üzerine çıkıyo fakat üzerinde duruyo sağa sola hareket ediyo... Böyle bi durum Söz konusu.... Tkr tşk ederim 

pbıa2003

Yeni Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
Şahin
Çok teşekkür ederim özcan bey... bu dediklerinizi uygulayacağım... İNŞALLAH sonuç alırım... hayırlı günler...

muhabbet kuşları

Takipçi Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Apuhan
Yavuz bey yorumun birinde direk olarak erkeği değiştir biri olaraktan ben sizin kuşa olan bağlılığınızı nerden bileyim...Siz  malesef benim erkek bilmiyo,dişi boşu  boşuna yatıyor,dişiye de üzülüyorum deyince ben de kısa ve öz olarak erkeği değiştir dedim...Üstadların tavsiyelerini yapın.inşallah istediğiniz yavruları en kısa zaman da alırsınız.Her şey gönlünüzce olsun...

pbıa2003

Yeni Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
Şahin
Sizde kusura bakmayın erkan bey... Tşk ederim iyi dilekleriniz için...

Keremuzay902

Üyemiz
Adı
KEREM
Soyadı
ÇENBERCİ
Yavuz ŞAHİN.' Alıntı:
Arkadaşlar erkek muhabbet kuşum dişinin üzerine çıkıyor fakat çiftleşmeyi beceremiyor, dişinin üzerinde geziniyor, 1 ay önce 5 yumurta oldu hepsi boş, attım... şimdi yine aynısı 5 yumurta oldu  durum hala  aynı  erkek üzerine çıkıyo çşftleşmeyi beceremiyor üzerinde geziniyor... Dişi kkızgınLıktan yumurtluyo ve boşa  yatıyo yumurtaların üzerinde... Birbirlerine yem yedirme Vs herşey normal... Yardımcı olun lütfen ne yapmam lazım.. Bu kuş bilmiyomu bu işi....
Aynı benim durumum gibi erkek çıkıyo doğru düzgün çifleşme yapmıyo hattağa düşüyolar duramıyo sonuç boş erkede dişide evcil benimde ne zaman yazdığınızı görmedim ne oldu sonuç merak ediyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Keremuzay902

Üyemiz
Adı
KEREM
Soyadı
ÇENBERCİ
Banada yardım edebilirseniz çok mutlu olurum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Biraz probiyotik ve multivitamin takviyesi yapın 3. ve son denemeyi yapın. Eğer yaptığınız halde boş verdiyse yeni erkek getirin.