Erkek kuşumun yanına dişi bir kuş aldım

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
fotoğraflardan net anlaşılmıyor. Bazılarında erkek gibi bazılarında parladığı içinmı acaba delikler etrafı beyaz gibi. anatomisi dişi gibi sanki ama üstadlar baksa iyi olur

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Selim YALÇIN' Alıntı:
fotoğraflardan net anlaşılmıyor. Bazılarında erkek gibi bazılarında parladığı içinmı acaba delikler etrafı beyaz gibi. anatomisi dişi gibi sanki ama üstadlar baksa iyi olur
Anatomide gördüğüm bişeye deyinmek istiyorum son oalrak, tünekteki resme iyi bakın iki bacak arası mesafesi dar tıpkı diğer erkek kuşlarda olduğu gibi, dişi kuşların bacak aralıkları daha geniş olur erkeklere nazaren, sizinde dediğiniz gibi ustatlar baksın, hayırlı geceler  ;)

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Hasan US' Alıntı:
Anatomide gördüğüm bişeye deyinmek istiyorum son oalrak, tünekteki resme iyi bakın iki bacak arası mesafesi dar tıpkı diğer erkek kuşlarda olduğu gibi, dişi kuşların bacak aralıkları daha geniş olur erkeklere nazaren, sizinde dediğiniz gibi ustatlar baksın, hayırlı geceler  ;)
Olabilir kardeş ben kesin bişey diyemedim. Kimseyi yanıltmak istemem amaç yardımcı olmak. iyi geceler

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Selim YALÇIN' Alıntı:
Arkadaşlar sağolun ben genede çelişkide kaldım hal hareketlerini filan çok dişiye benziyor :/ yinede teşekkürler fotoğraflarda farklı çıkabiliyor ışık yönünden dolayı deliklerin etrafı beyaz evet.Ben yeni fotoları çekip atarım pek gereği yok aslında ama zamana bırakıcam :/ olmazsa 1-1.5 yaşlarında yanına bir dişi alırım.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
üzülerek görüşümü söylemek istiyorumki bu kuşun erkek olma olasılığı % 90  confusedtw benim görüşüm bununla ugraşacagına git kızışmış burnu kahverengi olan bir dişi al  icon_naughty

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Faruk ÇELİK.' Alıntı:
üzülerek görüşümü söylemek istiyorumki bu kuşun erkek olma olasılığı % 90  confusedtw benim görüşüm bununla ugraşacagına git kızışmış burnu kahverengi olan bir dişi al  icon_naughty
Kus almak demiş iken ben bu kuşun yerine kahverengi burunlu bir dişi alsam yavru alabilirmiyim anlasmazlik filan olur mu erkekle gerci ikiside kizismis durumda olucak erkeğe birsey diyemiyorum zaten :D ?

hasan alagöz

Takipçi Üyemiz
Halil AY' Alıntı:
Kus almak demiş iken ben bu kuşun yerine kahverengi burunlu bir dişi alsam yavru alabilirmiyim anlasmazlik filan olur mu erkekle gerci ikiside kizismis durumda olucak erkeğe birsey diyemiyorum zaten :D ?
Orasını kimse bilemez ama anlaşmaya en sonunda Anlasirlar bence aldığın yer geri alırsa arkadaşın dediği gibi bir dişi alman süreci hizlandirir

deli_kabus1@hotmail.com

Uzman Üyemiz
Adı
yasin
Soyadı
yılmaz
inanın banada çok erkek gibi geldi isterseniz resimlerini yeniden çekip yeni konuyla bu kuş erkek mı dişi diye sorun tahminim erkek derler

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
http://j1305.hizliresim.com/19/w/nkj83.jpg
http://j1305.hizliresim.com/19/w/nkj94.jpg
http://j1305.hizliresim.com/19/w/nkj9y.jpg
http://m1305.hizliresim.com/19/w/nkjbu.jpg
http://o1305.hizliresim.com/19/w/nkjcc.jpg
http://m1305.hizliresim.com/19/w/nkjcu.jpg

arkadaşlar yeni kuş aldım kuşun karnı şişti orada çok baktım kuşlara bir bucuk yaşlarında bi iyi birşekilde bunu bulabildim ceresi kahverengi gögsünde şişlik var herhalde yumurtamı var ben çözemedim karnı şiş diye dikkatimi çekti yumurtlamaya hazır dişiler böyle oluyor diye aldım petshopçuda bunu alın dedi seçtiklerimin arasından bunu aldım.Kuş belki hamile bilmiyorum orada bir erkekle beraber duruyolardı oradan aldım yuvalık yoktu kafeslerinde karnı şişti kuşun biraz resimlerde belli değil sadece o alt tarafında tüyleri dökülmüş anlam veremedim kuşta bi hastalık belirtisi bulamadım poposu şiş biraz ve ön göğsü şiş belki yumurta var herhangi bir yaralanma vs. yok elime aldığımda büyük şişlik oluyor ve kuş ağır gibi geldi bana tüy dökülmüş altında iyice üfleyip baktım bi yara vs. yok ta ağır gibi kuş baya yumurta var galiba :p Birde kuşun dışkısı normalden koyu ve büyük hamile galiba bilgili abiler bir baksın :)

Diğer resimler

http://r1305.hizliresim.com/19/w/nkkvu.jpg
http://s1305.hizliresim.com/19/w/nkkwz.jpg

hasan alagöz

Takipçi Üyemiz
Dostum dışı güzel fakat karnındaki şişlik normal değil gibi bir sıkıntısı yok değil mi? Eger dediğin gibi yumurta varsa büyük ihtimalle bakmayacaktir.

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Bende ondan korkuyorum bakmaz diye elime aldim kontrol etmek icin elimde iyice farkediliyor sisligi. sis olan yerlerde herhangi bir yara veya birsey yok sadece sislik var onunde ve poposunda. Birde tuyleri dokuk iste onu cozemedim herhangi bi hastaligi varmis gibi durmuyor kapilarini acmistim erkek kus cikinca disari arkasindan gitmek istedi alçak uçtu yukselemedi. Herhalde yumurtasi varda peki varsa ne yapabilirim kurtarmanin bir yolu yok mu sakin duruyor erkek kus kafesten cikinca otmeye basladi gitti diye. Ne yapabilirim?

hasan alagöz

Takipçi Üyemiz
Halil AY' Alıntı:
Bende ondan korkuyorum bakmaz diye elime aldim kontrol etmek icin elimi iyice farkediliyor sisligi agir geldi sis olan yerlerde herhangi bir yara veya birsey yok sadece sislik var onunde ve poposunda. Birde tuyleri dokuk iste onu cozemedim herhangi bi hastaligi varmis gibi durmuyor kapilarini acmistim erkek kus cikinca disari arkasindan gitmek istedi alçak uçtu yukselemedi. Herhalde yumurtasi varda peki varsa ne yapabilirim kurtarmanin bir yolu yok mu sakin duruyor erkek kus kafesten cikinca otmeye basladi gitti diye. Ne yapabilirim?
Dostum yumurta olsada eşiyle ve yerinden ayrıldığı için büyük ihtimalle bakmaz ama karnındaki şişlik ur gibi birsey olabilir mi? Karnındaki şişliği iyi bir incele bence

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuş yağlanmış olabilir. Yumurta popoda olur göğüste değil. Bence kuşunuz biraz yağlanmış. Yağlanması geçene kadar salın. Ama eğer poposundaki şişlik yumurta gibi sertse yumurta da olabilir. Ama göğsündeki büyük ihtimalle yağ. Yağlanma geçince bir daha salmayın. Yavru almak için kuşları salmama gerekiyor.

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Elimi cok isiriyor tutamadim zorla tuttum inceledim sis olan yerleri renk gene ten rengi sis olan yerler yumusak :/ resimlerdeki o sis yerlere dokundum orasi yumusak iste popo kisminada dokundum oralarda yumusak bilmiyorum hic deneyimim olmadi bu yavru alma konusunda hamile olan bi disiyide incelemedim. Normal bir durum mu ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuş yağlanmış demek ki. Sebze meyve verin. Uçurun. ( Uçurmayı yağlanma geçince bırakın. Bir daha da erkeği de dişiyi de salmayın.) Sularına 2-3 günde 1-2 damla limon sıkın.

hasan alagöz

Takipçi Üyemiz
Halil AY' Alıntı:
Elimi cok isiriyor tutamadim zorla tuttum inceledim sis olan yerleri renk gene ten rengi sis olan yerler yumusak :/ resimlerdeki o sis yerlere dokundum orasi yumusak iste popo kisminada dokundum oralarda yumusak bilmiyorum hic deneyimim olmadi bu yavru alma konusunda hamile olan bi disiyide incelemedim. Normal bir durum mu ?
Dostum en güzeli sen aldığın kişiden bu disiyi değiştir. Bu kuş ta ya arkadaşımın dediği gibi ya yağlanma var yada başka birşey en güzeli değiştirmek

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Tesekkur ederim kus iri zaten elimi iyice dolduruyor herhalde yag oldu ur vs. Zannetmiyorum sert degil cunku poposundada hafif sislik var tumuyle galiba yaglanma oldu cok tesekkur ederim peki bu yaglanma ne kadar surede gecer?

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Ya hocam bugun degistirip geldim eski kusumu kusta gayet iyi duruyor biraz zaman gecsin olmazsa eger degistiricem gayet saglikli gozukuyor kus geldiginde erkekle koydum kafese herhangi bi kavga filanfa olmadi zamana birakicam artik