erkek sandığım sevda papağanım yumurtladı

rood84

Üyemiz
Adı
reyhan
Soyadı
demir
arkadaşlar bu akşam sevda papağanıma yem ve su vermek için kafese yaklaştım.Gördüğüm şey beni önce korkuttu.papağnım yerde oturuyordu.areketlenmesi için bir kaç hareket yaptım ve manzara ortadaydı papağnım yumurtlamıştı.Şaşkınım papağan üreten arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Bundan sonra nasıl hareket etmeliyim sizce.

rood84

Üyemiz
Adı
reyhan
Soyadı
demir
sevda papağanı yukarıda forum un yanında yardım menüsü varya  yardım yazısının tam üstündeki resim

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
rood84' Alıntı:
Bundan sonra nasıl hareket etmeliyim sizce.
Yanılmış olabilirsiniz, bizde zaman zaman yanılıyoruz ama niye soru soruyorsunuz veya neyi cevaplamamız gerektiğini anlamadım.

rood84

Üyemiz
Adı
reyhan
Soyadı
demir
mehmet abi haklısınız sorum bi garip ama şaşkınım .kuş 2 senedir bende bu zamana kadar başka kuş görmedi.yanına erkek koyabilirmiyiz anlaşabilirlermi acaba

rood84

Üyemiz
Adı
reyhan
Soyadı
demir
zeki abi cennet üretimi yapıyor bildiğim kadarıyla.Sizin düşünceleriniz önemli benim için zeki bey .Erkek alsam yanına anlaşabilirlermi.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
rood84' Alıntı:
mehmet abi haklısınız sorum bi garip ama şaşkınım .kuş 2 senedir bende bu zamana kadar başka kuş görmedi.yanına erkek koyabilirmiyiz anlaşabilirlermi acaba
Zeki Bey bu konuda proftur.

rood84

Üyemiz
Adı
reyhan
Soyadı
demir
kış mevsimi olduğu için banyoluğunu takmıyorum ama suluğunda haftada bir yıkanıyor zaten.bende ihtiyacını görüyor diye takmıyorum.Sizi dinlesem iyi olacak takıyım banyoyu rahat rahat yıkansın.

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Konumuzla direkt ilgili değil ama bir sorum var :
Arkadaşlar, bir değil, üç değil, beş değil. Kaç kişi oldu hatırlamıyorum ama horozların yılda bir defa yumurtladığına dair bir söylenti var.
Doğru olabilir mi ?    ::)

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Horozlar yumurtlamaz derler. Ama bu yanlışmış. Horozlar ahir ömürlerinde, ölmeden önce tek bir yumurta yumurtlarlarmış. Ama bu, öyle sıradan bir yumurta değilmiş. Bir horoz yumurtasını ele geçirmek de o kadar kolay değilmiş Öncelikle horozu yeterince yaşatmanız gerekiyormuş. Horoz ancak eceliyle öleceği zamana yakın yumurtlarmış. Üzerinden gözünüzü ayırmayacakmışsınız. Hemen bulunmayacak bir yere gizlerlermiş yumurtlarını. Bir kere kaybettiniz mi; bir daha bulmak neredeyse imkansızmış.

Bu kadarla da bitmiyor. Diyelim ki, horoz yumurtasını ele geçirdiniz. Beş yıl saklayacakmışsınız. Beş yıl sonunda yumurtanın içi sertleşirmiş. Tam 41 yıl sonra horoz yumurtası çok değerli, çok az bulunan bir taşa dönüşürmüş. Bu taşın değeri ölçülemezmiş.

Bu efsaneyi eski insanlar bilirmiş. Şimdi unutulmuş. Babamın anlattığına göre, dedesinin bir horoz yumurtası varmış. 25 yıl sakladığı yumurta, bir deprem sırasında evinin yıkıntıları arasında kalmış. Babamın dedesi çok aramış yumurtasını ama bulamamış

Horoz yumurtasının içinden değerli taş çıkacağını Saadettin Teksoy bir programında konu etmişti. Kadının biri
bu olayı radyodan duymuş ve yumurtayı 15 yıl saklamış. Bu yumurtayı Teksoy'un yanında kırmıştı. Yumurtanın içinden gerçekten sert kırmızı bir madde çıkmıştı. Teksoy, laboratuvar analizleri sonucunda böyle bir maddeye ilk defa rastlanıldığının ortaya çıktığını söylemişti.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Bugüne kadar neden tek besledin arkadaşım ? yazık değil mi sevda ya..