Eş almak istiyorum

Berkan Pekbilek

Üyemiz
İyi günler.Ben yaklaşık 2 aylık olan dişi muhabbet kuşuma eş almak istiyorum.Kuşum ev üretimiydi onu petshoptan almadım ve son derece evcil bir kuştur.Oturduğum yer itibariyle ev üretimi yavru kuş bulamadım bende petshoptan almak istiyorum.Alıcağım erkek dişiden biraz ufak olabilir bu sorun olabilirmi.Birde kuşu aldıktan sonra 3-4 gün yanyana ayrı kafeslerde tutmayı düşünüyorum ve ardından dişiyi erkeğin olduğu kafese almayı planlıyorum.Her türlü önerilerinize açığım.Saygılar (asıl kafama takılan soru petshoptan kuş almak içime pek sinmiyor bunun bana ne gibi eksileri olabilir.)

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Kuş zaten 2 aylıkmış, almak istediğin erkek zaten en fazla 1 ay küçük olur.
Yanyana durmalarında sıkıntı olmaz, sonuçta sendeki kuşta yavru alacağın kuşta yavru olacak.
Tavsiyem, dişin iyice evcilleşsin, 6 aylık olunca bir eş alman. Yoksa şimdiden alırsan evcilliğini kaybedebilir.

Petshopta kuş biraz daha pahalı olur. Petshoptan petshopa göre ortam değişikliğide olur, kimisi çok temizdir kimisi kirli, bunu görerek karar vereceksin elbet. Üreticiler kuşlara daha özenle bakar.
Petshopçunun petshop içerisinde üretimhanesi varsa elbet alabilirsin.
Veya ev üretimi yapandan da alabilirsin.
Tercih senin, forumda kuş satan çok üretici var :)

Berkan Pekbilek

Üyemiz
Memet YILMAZ' Alıntı:
Kuş zaten 2 aylıkmış, almak istediğin erkek zaten en fazla 1 ay küçük olur.
Yanyana durmalarında sıkıntı olmaz, sonuçta sendeki kuşta yavru alacağın kuşta yavru olacak.
Tavsiyem, dişin iyice evcilleşsin, 6 aylık olunca bir eş alman. Yoksa şimdiden alırsan evcilliğini kaybedebilir.

Petshopta kuş biraz daha pahalı olur. Petshoptan petshopa göre ortam değişikliğide olur, kimisi çok temizdir kimisi kirli, bunu görerek karar vereceksin elbet. Üreticiler kuşlara daha özenle bakar.
Petshopçunun petshop içerisinde üretimhanesi varsa elbet alabilirsin.
Veya ev üretimi yapandan da alabilirsin.
Tercih senin, forumda kuş satan çok üretici var :)
Anladım peki sizin yavru kuş satışınız varmı anladığım kadarıyla Gültepede oturuyosunuz eğer varsa elden alabilirim.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Sizin kuşuunuz size alışmadan bnce yanına bir eş alın çünkü size alıştıktan sonra eşine zor alışır  bnm kuşlarım da bu olay görüldü... :)

gkyksr

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökay
Soyadı
Küser
Forumdan bir üreticiden kuş alman taraftarıyım....