Eş kuşların bakımı

berkaykismali

Yeni Üyemiz
Adı
Berkay
Soyadı
Kısmalı
Merhabalar öncelikle. Her kafadan her petshop'dan ayrı ses çıktığı için şu anda kuşlarıma sadece yem gaga taşı ve su veriyorum. hazırladığım yumurtalı mamayı aç bırakmama rağmen yediremedim bir türlü ezeyet olmasın diye de vazgeçtim.
Öncelikle kuşlarımı özetlemek isterim, ardından tavsiyelerinizi bekleyeceğim.
Kuşları eş olarak almadım dişi kuş erkek kuşu beğenmişti peşindeydi. aşağı yukarı 10 gün oldu eve geleli ve erkek çok korkak ve utangaç olduğundan çiftime bir oda tahsis ettim. dişi kuş tüyden çıkmak üzere ve aşırı derecede kızışmış durumda yuvaya çok ilgi duyuyor korktuğunda yuvaya kaçıyor ve zaman geçiriyor yuvada. fakat yuvaya dışkılama yapıyor. dişi öyle kızışmış durumda ki korkuyorum erkeğe tecavüz edecek diye  :D erkeğin neşesi gayet yerinde fakat çok ilgi duymuyor gibi dişiye. dişi yanaştığı zaman zoraki öpüşüyor sanırım biraz kızışması gerekiyor erkeğimin.

şimdi abilerim, ablalarım, kardeşlerim beni bir beginer olarak düşünün ve lütfen marka vererek ve ne sonuçlar alabileceğimi söyleyerek yem, mama, vitamin, kızıştırıcı (işe yarıyormu bu katkılar bilmiyorum) vs. özetle kafesimde olması gereken kuşlarımın ihtiyaç duyduğu malzemeleri yazabilir misiniz?

ayrıca kuşlarımla alakalı bir öneriniz var mı? dişi kuş bu kadar kızışmışken bu erkekle eş yapacağım diye uğraşmalı mıyım? yoksa kızışmış bir erkek bulup değiştirmeli miyim?

şimdiden teşekkürler bilgilenirinze ve görüşlerinize.

FATÜH ÖZDEMÜR

Takipçi Üyemiz
Adı
FATIH
Soyadı
ÖZDEMIR
öncelikle hayırlı olsun kuşlarınız.bu iş biraz sabır işi.kızıştı diye hemen yumurtlayacak diye bi mevzu söz konusu degil.
yem olarak bravo 302 üreticiler genelde bu yemi kullanırlar.bende kullanıyorum memnunum.
mama olarak ise kendınız hazırlayın. 1 adet yumurta 1 mama kasıgı galete unu,ırmık,yarım havuç,bebe biskuvısı.hepsını rendeleyıp karıstırın verın.(1er gun arayla)
kalamar kemıgı koy kafese kalsıyum acısından ıyıdır.
mamaya bırazcık nıjer koyabılırsın.benden bu kadar kardeş.hayırlı üretimler.herşey gönlunce olsun.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bence kuşlarınızdan erkek olan kızışmış dişi değil ama hareketlere bakılırsa erkeğin dişiye biraz daha alışmaya ihtiyacı var erkek alıştıktan sonra zaten kızışmış durumda olduğundan faaliyete geçebilir. Kuşlarınıza kapalı ve marka yem olarak Bravo,Bonnie,Wittle Molen gibi markalar alabilirsiniz. Açık yem alırsanız da olur ama temiz ve diğer hayvanlar tarafından kirletilmemiş olduğuna dikkat edin. ( elinizi alacağını açık yemin içine sokun eliniz toz oluyorsa o yemi almayın ve yemin içinde o renkli ekmek parçaları olanlardan almayın. Yumurta maması 3 günde bir verilmesi gerekir (yavrusu olmayan kuşlara) (yavrusu olursa her gün) Kuşların kondisyonunu yükseltir ve kızıştırır. Sitemizde yumurta maması tarifleri mevcut. Toz halindeki mamaya yumurta ve havuç rendeleyip nemlendirerek kuşlara verin (yumurta maması buna denir.) Ben kuşlara mısır unu, pirinç unu,irmik,çok ama çok az keçiboynuzu tozu, çok az tarçın, 6-7 adet dövülmüş veya rondodan geçirilmiş bebe bisküvisini karıştırıp kavonozda saklıyorum. Mama yapacağımda içinden mama yapacak kadar alıyorum sonra nemlendirmek için yumurtayı haşlayıp rendeliyorum. Üstüne biraz da havucu rendeliyorum karıştırıp veriyorum kuşlara. Vitamin olarak vitamini doğal besinlerden almalarını istediğim için size vitamin öneremeyeceğim. Kafesinizde kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka olmalı. Ve de ayrı bir yem kabında kuş kumu olmalı. Kuş kumunun markasını Wittle Molen tavsiye ederim. 1-2 haftada 1 yeşillik de verebilirsiniz.MAŞALLAH KUŞLARINIZ ÇOK GÜZEL. Yazdıklarım çok önemlidir ve başlıca kurallardır. Diğer kuralları deneyimlerinizle siz koyarsınız. Okuduğunuz için teşekkürler.

berkaykismali

Yeni Üyemiz
Adı
Berkay
Soyadı
Kısmalı
çok teşekkür ediyorum değerli bilgilerinizi benimle paylaştığınız için. önerilerinizi önemle dikkate alacağım.
benim kendi mama tarifim
1 adet rendelenmiş haşlanmış yumurta
irmik
keçi boynuzu tozu
havuç
keten tohumu

bunu yemeyince sadece haşlanmış yumurta ve irmik karıştırıp verdim onu da yemediler.

yemlerine de keten tohumu karıştırıyorum ancak onu da ayırıp yemiyorlar.
Allahtan yem yiyip su içiyorlar yoksa halim nice olurdu  smileki

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Siz mamayı ısrarla kafese koyun merak edip yerler yediklerinde de hayran olurlar. Bir dahaki mama gününü beklerler

mücahit

Takipçi Üyemiz
Adı
mücahit
Soyadı
irez
bu mamayı tavsiye ederim benim kuşlarım çok seviyo katkısız direk veriyorum....http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=176&urn=14766 bide size bişey sorcam berkay bey yavruluğu aynı yerden aldık sanırım (kızılaydan) benimkiyle aynı.. dişi kuş yuvalığın içindeki folluğu çıkarmaya çalışıyo mu?(çünkü folluk sabit değil) bizim dişi kuş follukla uğraşıp duruyodu bende folluğu  çıkardım .....

berkaykismali

Yeni Üyemiz
Adı
Berkay
Soyadı
Kısmalı
Mücahit İREZ' Alıntı:
bu mamayı tavsiye ederim benim kuşlarım çok seviyo katkısız direk veriyorum....http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=176&urn=14766 bide size bişey sorcam berkay bey yavruluğu aynı yerden aldık sanırım (kızılaydan) benimkiyle aynı.. dişi kuş yuvalığın içindeki folluğu çıkarmaya çalışıyo mu?(çünkü folluk sabit değil) bizim dişi kuş follukla uğraşıp duruyodu bende folluğu  çıkardım .....
muhtemelen aynı yerden almışızdır. o adam eline ne geçtiyse vermeye çalıştı zaten. folluk almadım ben, içine koyduğu pis hamster talaşını da eve gelince döktüm yuvalığın içine bit ilacı sıktım :) sıkıntı yok şu anda dişi kuş yuvalıkta zaman geçiriyor 1-2 tane kaka vardı ilk girdiği gün görmüştüm yuvaya yapmış artık yuvaya kaka da yapmıyor :)

tek derdim beslenmeyle ilgili mama ve keten tohumu yememeleriydi yarım yumurta yapsam bile çok oluyor günlük vermek gerekiyor şimdi evdeyim yarın bi gün çalışmaya başladığımda yumurtalı mamayı haftada 1-2 yapabileceğim en fazla. (belki uykuma kıyar her sabah yaparım yeterki yavru olsun :p)

bu önerdiğiniz mama da ilgimi çekti denicem bunu da.

bu arada kum markası ne olmalı (kum sanırım sokaktaki kum değil :D)

mücahit

Takipçi Üyemiz
Adı
mücahit
Soyadı
irez
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Kuş kumunun markasını Wittle Molen tavsiye ederim. 1-2 haftada 1 yeşillik de verebilirsiniz.MAŞALLAH KUŞLARINIZ ÇOK GÜZEL. Yazdıklarım çok önemlidir ve başlıca kurallardır. Diğer kuralları deneyimlerinizle siz koyarsınız. Okuduğunuz için teşekkürler.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Bence kuşlarınızdan erkek olan kızışmış dişi değil ama hareketlere bakılırsa erkeğin dişiye biraz daha alışmaya ihtiyacı var erkek alıştıktan sonra zaten kızışmış durumda olduğundan faaliyete geçebilir. Kuşlarınıza kapalı ve marka yem olarak Bravo,Bonnie,Wittle Molen gibi markalar alabilirsiniz. Açık yem alırsanız da olur ama temiz ve diğer hayvanlar tarafından kirletilmemiş olduğuna dikkat edin. ( elinizi alacağını açık yemin içine sokun eliniz toz oluyorsa o yemi almayın ve yemin içinde o renkli ekmek parçaları olanlardan almayın. Yumurta maması 3 günde bir verilmesi gerekir (yavrusu olmayan kuşlara) (yavrusu olursa her gün) Kuşların kondisyonunu yükseltir ve kızıştırır. Sitemizde yumurta maması tarifleri mevcut. Toz halindeki mamaya yumurta ve havuç rendeleyip nemlendirerek kuşlara verin (yumurta maması buna denir.) Ben kuşlara mısır unu, pirinç unu,irmik,çok ama çok az keçiboynuzu tozu, çok az tarçın, 6-7 adet dövülmüş veya rondodan geçirilmiş bebe bisküvisini karıştırıp kavonozda saklıyorum. Mama yapacağımda içinden mama yapacak kadar alıyorum sonra nemlendirmek için yumurtayı haşlayıp rendeliyorum. Üstüne biraz da havucu rendeliyorum karıştırıp veriyorum kuşlara. Vitamin olarak vitamini doğal besinlerden almalarını istediğim için size vitamin öneremeyeceğim. Kafesinizde kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka olmalı. Ve de ayrı bir yem kabında kuş kumu olmalı. Kuş kumunun markasını Wittle Molen tavsiye ederim. 1-2 haftada 1 yeşillik de verebilirsiniz.MAŞALLAH KUŞLARINIZ ÇOK GÜZEL. Yazdıklarım çok önemlidir ve başlıca kurallardır. Diğer kuralları deneyimlerinizle siz koyarsınız. Okuduğunuz için teşekkürler.
+++