Eş Tutma Hakkında!! Beyhude mi Sabrediyorum?

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
Öncelikle herkese iyi günler ve sağlıklı hobiler dilerim.
Kuşlarım uzun bir süredir bende sayılırlar. Eş tutmaları için sabırla bekliyorum fakat hiç belirti yok bu hususta. Hiç yakınlaşmıyorlar, birbirleriyle tamamen ilgisizler. Sabretmekse sorun değil beklerim yine fakat boşunma mı bekliyorum bunu öğrenmek istiyorum.
Sarı kuşu erkek diye getirdim. Mavi kuş ise dişi diye biliyorum. Hatta siteden bazı hobici dostlar mavi kuşta hormonal bozukluk olduğunu söylemişti. Yani ne yapmam gerekiyor hiç bilemiyorum. Kuşların cinsiyetleri ne onu bile daha tam bilemezken çiftleşip yavru vermelerini beklemek çok hayalperestlik oldu sanırım. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.
Ne yapmam lazım bu kuşlara? Cinsiyetleri nedir? Bu kuşlar eş tutmaz mı?

muhabbet

Takipçi Üyemiz
Adı
MESUT
Soyadı
ÖNCÜ
mavi kuşun gaga üstündeki renk i çok garip hem mavim si hemde kahverengi rengini almış gibi. mavi kuşta bir şey diyemem ama sarı kuş dişi gibi ayrıca mavi sarı zor eş tutar.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Lutino kuşunuz %100 erkek ondan yana bir sıkıntı yok.

Mavi kuşunuzda şu ilk fotoğraf daki hareketi sebebiyle (kanatlarını öyle açması açısından) dişi diyorum.Bendeki dişilerde aynı hareketi yapıyorlar.Erkek kuşlarım da öyle bir hareket görmedim şu zamana kadar.

Şimdi gelelim asıl olaya.Bunların eş durumu tam olarak nasıl ? Kur yapmaları vs tarzı bir şeyler var mı yada çiftleşme var mı ? Hormonal bozukluk gibi durmuyor açıkcası bana göre.Diğer bir konunuzdaki fotoğraf da mavi dişi olarak gözüküyor. Şöyle birkaç resim ekleyeyim bir bakın sizde...

Üreme dönemindeki dişi muhabbet kuşları

Sağlıklı, yetişkin dişi muhabbet kuşları'nın cereleri kahverengi olur. Eğer dişi bir muhabbet kuşu üreme döneminde ise kahve yada koyu kahve bir renk alır ve kalın dert bir görünümü olur.

Üreme döneminde olmayan dişi muhabbet kuşları

Dişi muhabbet kuşları tüy döneminde ve herhangibir hastalık durumunda cere renkleri beyaza yada kırem rengine döner, bazende erkeklerin ki kadar olmasada mavi renge de dönebilir. Kuşun tüyden çıkması veya hastalık durumunun sonlanması ardından bir süre sonra cere tekrar hahverengi olmaya başlar.

Lütfen dikkat:

Rahatsız bir dişi muhabbet kuşu cere rengi uzun bir süre mavi renkte kalırsa(birkaç ay) Hormonal dengesinde veya iç organlarında bir rahatsızlık olabilir. Sebep araştırılarak tedavi edilebilir.

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
Öncelikle teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için.

Mavi kuş çok hareketli. Yerinde duramıyor. Sarı ona göre daha sakin. Mavi kuşu erkek olarak almıştım fakat zamanla ceresi bu renge döndü.

Kur yapma adına hiçbirşey göremiyorum. Ne öpüşüyorlar ne kaşıyorlar hiçbirşey yok. Mavi sarıya bazen yanaşıyor ama sarı istemiyor onu kovalıyor hep. Bu kur mudur yoksa kavga mıdır bilmiyorum.

Resimlerdeki cere renklerine de baktım daha önceden ancak mavi kuşun ceresine tam olarak uygun bir resmi bulamadım.

Bu sebepten kafam karıştı. Zamana bıraktım fakat değişen pek bişeyde olmadı. Tecrübe derseniz sıfır. Belkide üretme hevesinden vazgeçmeli.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Mustafa ŞENER' Alıntı:
Öncelikle teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için.

Mavi kuş çok hareketli. Yerinde duramıyor. Sarı ona göre daha sakin. Mavi kuşu erkek olarak almıştım fakat zamanla ceresi bu renge döndü.

Kur yapma adına hiçbirşey göremiyorum. Ne öpüşüyorlar ne kaşıyorlar hiçbirşey yok. Mavi sarıya bazen yanaşıyor ama sarı istemiyor onu kovalıyor hep. Bu kur mudur yoksa kavga mıdır bilmiyorum.

Resimlerdeki cere renklerine de baktım daha önceden ancak mavi kuşun ceresine tam olarak uygun bir resmi bulamadım.

Bu sebepten kafam karıştı. Zamana bıraktım fakat değişen pek bişeyde olmadı. Tecrübe derseniz sıfır. Belkide üretme hevesinden vazgeçmeli.
Kur yapma,kaşıma,kusma vs. yoksa  mavi kuşunuzu değiştirin derim herkesin en doğal beklentisidir yavru almak ve inanınki zevki bambaşka bir şeydir.Bana kalırsa lutino'yu sakın ama sakın değiştirmeyin lutino ile beraber gidip ona eş seçtirin.

Diğer kuşada aynı şekil eş seçtirilebilir aslında ama eğer hormonal bir bozukluk kesin varsa üreme olayı olmuyor diye biliyorum... Yani tamamen size kalmış bir durum ya elden çıkarırsınız yada oda durur diğer kuşa anlaştığı bir eş alırsınız..

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
İşin aksi kısmı mavi kuşu daha çok seviyorum :) Yavrudan beri bende ve elime falan alışkın. Sarı sonradan geldi ve epeyce yabani kalıyor maviye göre. Fakat sarının rengide çok hoşuma gidiyor. Sanırım ben ikisinede eş seçtiririm ya da maviye tek bakmaya devam ederim.

Peki Sercan Bey, sormak istediğim birşey var. Eş nasıl seçtirebilirim? Salması olan petshoplardan mı rica etmeli yoksa Ankara'da hobici abilerimiz kardeşlerimiz var mıdır bu konuda salmalarını bize açabilecek? Yani bu işin prosedürü nedir, nasıl işler? Hiç bilmiyorum mazur görün sorularımı.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Mustafa ŞENER' Alıntı:
İşin aksi kısmı mavi kuşu daha çok seviyorum :) Yavrudan beri bende ve elime falan alışkın. Sarı sonradan geldi ve epeyce yabani kalıyor maviye göre. Fakat sarının rengide çok hoşuma gidiyor. Sanırım ben ikisinede eş seçtiririm ya da maviye tek bakmaya devam ederim.

Peki Sercan Bey, sormak istediğim birşey var. Eş nasıl seçtirebilirim? Salması olan petshoplardan mı rica etmeli yoksa Ankara'da hobici abilerimiz kardeşlerimiz var mıdır bu konuda salmalarını bize açabilecek? Yani bu işin prosedürü nedir, nasıl işler? Hiç bilmiyorum mazur görün sorularımı.
Estağfurullah ne demek sora sora öğreniyoruz her şeyi ,ilk olarak üreticilerden eş seçtirip almanız gerçekten daha sağlıklı ve iyi olur.Sonuçta üretici kuşun durumunu seceresi bilen kişidir.Nasıl beslediği vs de ortadadır.Ayrıca eminim ki ellerinden geldiği kadarda her sorun sorunuza cevap verirler. Petshop'dan alınan kuşları da görüyoruz (sadece genelleme yapıyorum işini iyi yapanlarda olabilir ama bana denk gelmedi hiç)Ufak tefek kafeslerin içinde bir sürü kuş atarlar pislik içinde bakımsız sadece para kazanma odaklı düşünceleri yüzünden hastamı sakat mı hiç ilgilenmezler.

Bu kuşunuzu götürüp eş seçtirme olayını önceden petshopla konuşmanızda yarar var.

Ankara da bildiğim kadarı ile birçok üreticimiz var onlarla iletişime geçip durumu anlattığınızda mutlaka yardımcı olacaklardır size.Kuşu salmaya atarsınız. Min 15-20 dk daha fazla olması daha sağlıklı olur düşüncesindeyim bazen fikir değiştirebiliyorlar kuşlar.İyi anlaştığı birbirini,kaşıdığı kuşu alırsınız.

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
Anladım Sercan Bey. Dediğiniz gibi Ankara'daki üreticilerle irtibata geçip rica edeyim. Yeniden teşekkür ederim ilginiz alakanız için.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
size  yakın bir  üreticiden yardım isteyin hazır eşlerinden birisiyle gerekirse üstune cuzı bir rakam verip  değiştirin

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
imkanınız varsa iki kuşa da eş seçtirin. bende de sarı mavi eş var çok da iyi anlaşıyorlar renklere çok takılmayın kuş hangisini seçerse onu alın. siz tam olarak hangi semtte siniz değerli üretici abilerimiz yardımcı olacaklardır.

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
Renklere başta takılıyordum ama şu an takılmıyorum.
Kuşlar kızılayda işyerimdeler. Evimde keçiörende. Yardımcı olabilecek hobiciler olduğu takdirde Ankara'da heryere götürebilirim. Yeter ki yardımcı olan çıksın.

fbasaran

Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
BAŞARAN
05326753169 ara hocam ve gel etlik kavşağında yeni ziraat mahallesindeyim hangi konuda istiyorsan yardımcı olayım sana.

cdmustafa

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Şener
Mehmet BAŞARAN' Alıntı:
05326753169 ara hocam ve gel etlik kavşağında yeni ziraat mahallesindeyim hangi konuda istiyorsan yardımcı olayım sana.
Mehmet Bey teşekkür ederim ilginiz için. Rahatsız edeceğim sizi, sadece ziyaret etmek için bile olsa. Kabul ederseniz tabiki. Görüşmek üzere.