lazwegas61
Yeni Üyemiz
arkadaşım bir ok sitede baytrilin kısırlık yaptığı söyleniyor. ben denemedim acaba sen denediysen böyle bir durumla karşılaştın mı. lütfen acil yardım
Kısırlık yaptığını sanmıyorum, ama Baytril yavru besleyen kuşlarda kullanmamalısın...bazen yavrularda felç ve buna bağlı ölümler oluyor.lazwegas61' Alıntı:arkadaşım bir ok sitede baytrilin kısırlık yaptığı söyleniyor. ben denemedim acaba sen denediysen böyle bir durumla karşılaştın mı. lütfen acil yardım
Ferhat bey özel mesajdan gönderdiğiniz iletiye cevap verdim, ama burdan bir daha cevaplayalım, ihtiyacı olanlar olabilir.Ferhat HAN' Alıntı:Günay bey baytrili doz olarak nasıl kullandınız,suluğamı eklediniz yoksa kuşların ağzınamı damlattınız...
Ben bi veteriner arkadaşıma danışarak kullanıyorum bu ilacı,ama dozajdan tam emin olamadım... Üstelik ben baytrilin %2.5liğini bulamadığımdan %5lik olanından almak zorunda kaldım...
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,13537.msg191274/topicseen.html#new
Yukarıdaki linkte olayı anlatmıştım...
baytrilin bi faydası olmadıysa neyin faydası oldu konuda baytril öneriliyor. ney kullanmamız gerekiyor.Günay DÖNMEZ' Alıntı:Ferhat bey özel mesajdan gönderdiğiniz iletiye cevap verdim, ama burdan bir daha cevaplayalım, ihtiyacı olanlar olabilir.
Veterinerimin tavsiyesi üzerine 2 litre suya 2cc olarak kullandık. Sizde %5lik baytril olduğu için bu durumda 2 litre suya 1 cc kullanmalısınız. Ama özel mesajımda da belitriğim gibi, baytrilin bize bir faydası olmadı.
Alpay Bilir abimizin ilaçlarını kullanarak kuşları iyileştirdik. Kullandığımız ilaç skalası - ornithosis, trichomoniasis, hexamitiasis, e-coli, salmonella, coccidiosis ve iç parazit hastalıklarına karşı olan ilaçlar. Bizdeki durumda aşırı e-coli vardı, yani e-coli çok baskın geliyordu...öyleki laburatuvar testlerinde bile diğer olası enfeksyonları bastırıyordu ve tespitlerini imkansızlaştırıyordu. O nedenle tüm bilinir ve belli başlı hastalıklara karşı ilaç uygulaması yaptık.Mert TAN' Alıntı:baytrilin bi faydası olmadıysa neyin faydası oldu konuda baytril öneriliyor. ney kullanmamız gerekiyor.
kesinlıkle katılıyorum bu konuda size antibiyotikten sonra ilacın getrdiği yıkımı onarmamız şart bu biz insanlar içinde gerekli ve sakın unutmayalım doz çok onemli ve hafif kabarmıs kusa da direk dayamayın antibiyotiği cok ilaç cok hastalıktır takviye olarak hayvanları güçlendirelim hasta etmeyelim herkeze çok tesekürlerGünay DÖNMEZ' Alıntı:Mustafa usta yorumun için teşekür ederim, bir can kurtulduğuna ayrıca çok sevindim. Müsadenle ufak bir hatırlatma da yapmak isterim, antibiotik kullanımı sonrası probiotik ve vitamin takviyesi önemli, kuşlarımızın bağırsak florasını hızlı ve doğru bir şekilde tekrar kurulması için probiotik gerekli...en basitinden evimizde bulunan malzemelerle bunu yapabiliriz. 1 çorba kaşığı yoğurt suyunu yarım su dolusu suluğa ilave edip 1 gün verebiliriz. Ardından 2-3 peş peşe herhangibi multivitamin vermeyi unutmayın.