ESCHERICHIA COLI | E-Coli >> Kuruma hastalığı ile en çok karıştırılan hastalık

lazwegas61

Yeni Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
BAKKAL
arkadaşım bir ok sitede baytrilin kısırlık yaptığı söyleniyor. ben denemedim acaba sen denediysen böyle bir durumla karşılaştın mı. lütfen acil yardım

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
lazwegas61' Alıntı:
arkadaşım bir ok sitede baytrilin kısırlık yaptığı söyleniyor. ben denemedim acaba sen denediysen böyle bir durumla karşılaştın mı. lütfen acil yardım
Kısırlık yaptığını sanmıyorum, ama Baytril yavru besleyen kuşlarda kullanmamalısın...bazen yavrularda felç ve buna bağlı ölümler oluyor.

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Günay bey baytrili doz olarak nasıl kullandınız,suluğamı eklediniz yoksa kuşların ağzınamı damlattınız...

Ben bi veteriner arkadaşıma danışarak kullanıyorum bu ilacı,ama dozajdan tam emin olamadım... Üstelik ben baytrilin %2.5liğini bulamadığımdan %5lik olanından almak zorunda kaldım...

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,13537.msg191274/topicseen.html#new

Yukarıdaki linkte olayı anlatmıştım...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ferhat HAN' Alıntı:
Günay bey baytrili doz olarak nasıl kullandınız,suluğamı eklediniz yoksa kuşların ağzınamı damlattınız...

Ben bi veteriner arkadaşıma danışarak kullanıyorum bu ilacı,ama dozajdan tam emin olamadım... Üstelik ben baytrilin %2.5liğini bulamadığımdan %5lik olanından almak zorunda kaldım...

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,13537.msg191274/topicseen.html#new

Yukarıdaki linkte olayı anlatmıştım...
Ferhat bey özel mesajdan gönderdiğiniz iletiye cevap verdim, ama burdan bir daha cevaplayalım, ihtiyacı olanlar olabilir.

Veterinerimin tavsiyesi üzerine 2 litre suya 2cc olarak kullandık. Sizde %5lik baytril olduğu için bu durumda 2 litre suya 1 cc kullanmalısınız. Ama özel mesajımda da belitriğim gibi, baytrilin bize bir faydası olmadı.

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Cevabınız için teşekkür ederim umarım bahsettiğiniz gibi 3 lü 4 lü kombinasyona sahip bir hastalık değildir, baytrili 4 gündür kullanıyorum,hastalık yarıyarıya belkide daha fazla azaldı,umarım bahsettiğiniz gibi hastalık tekrar dönmez... hijyene çok dikkat ediyorum artık mama verdiğim gün temizliği mutlaka yapıyorum, belki doğru ve iyi bakımla kendileri bağışıklık kazanıp iyileşirler...

Allah kimsenin kuşlarına böyle hastalıklar vermesin...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Hazır konu hortlamışken genel konu hakkında ufak bir güncelleme yapmak isterim arkadaşlar...bu önemli.

02 Haziran 2012, 01:19:44 tarih ve saatinde yapmış olduğum yorumda belirtilen hastalıklara karşı tüm tedaviler yapıldı. Orada belirtilen hastalıklar skalasının tamamına karşı mücadele etmemizin sebebi, hiç bir veterinerin kuşlarımda olan sorunu kesin olarak tespit edememesi.

Tabii bu hastalıklarla mücadelede kullanılan ilaçları çok dikkatli kullandık, her farklı hastalık arası tedavi süreçlerinde vitamin ve mineral takviyeleri uyguladık.

Sonucunda şu an sadece 2 çiftimizde eski belirtiler halen az da olsa devam etmekte. Bu 2 çiftimiz üretimden en son çıkan çiftlerdi...bunu da bu sebebe bağlıyoruz. Bu 2 çiftimiz şu an ayrı bir tedavi süreci geçiriyor ve inşallah onlar da en kısa zamanda eski saülıklarına tamamen kavuşacaklar.

Burada önemli olan noktadan bahsetmek ve birkaç şeyi vurgulamak isterim

- ülkemizde kafes kuşları hakkında bilgi sahibi veteriner gerçekten yokmuş...bu kendim için artık ıspatlanmış bir kanıdır, kralı gelse beni tersine ikna edemez. Kuşlarımız allaha emanet dostlar
- ülkemizde kafes kuşları için üretilen ilaçlar yok, kanatlılar için olanlar var ama onlar da son kullanma tarihi geçmiş beşeri ilaçlardan üretiliyor, kalite sıfır...bu konuda bahse girebilirim. Varolan ilaçlar bir tavuk civcivini kesime gitmeden 40 gün yaşatacak kalitede ilaçlar, 40ncı gün zaten kesime gidiyor. İlaçlarımız berbat ötesi

Kuşlarımızın hastalıklarını tespit etmeye çalışırken muhakkak en populer ihtimalleri en sona brakın...hiç olasılık vermediğiniz hastalıkları ilk olarak araştırın. Benim geçirdiğim süreç size çok iyi bir örnek olabilir...bu topikteki iletilerimi takip ederseniz bunu görebilirsiniz. "Şu hastalık mı acaba...yok - yok kesin o değil, şu diğer hastalık" gibi geldi gidiyor. Sonuçta tabiri yerinde ise mecburen kuşları ilaç manya yapmak zorunda kalıyoruz çünki yardım edebilecek kimse yok...siz ve kuşlarınız varsınız.

Bizim süreçte şunu anladım ve tecrube edindim, kuşlarımdaki hastalık hiç ihtimal vermediğim çıkıyor gibi - ya chlamydia psittaci yada candida albicans, ikisinden biri.

Eğer kendi kuşlarınızda da toplu şekilde bir kırlma ve ya hastalık seziyorsanız, mutlaka bu ikisi ile başlayın...ikisinden biri çıkması oldukça muhtemel. Bundan bukadar emin konuşmamın sebebi, şu anda ülkemizdeki kafes kuşu enfeksyonları neredeyse herkezde ayni...amacım sizi yanlış teşhislerden uzak tutmak ve zamandan kazanmanızı sağlamak. Bir hastalık probleminden şüpheleniyorsanız size tavsiyem bu ikisinden başlayın, hatta veterinerinize bundan bahsedin ve ilk önce onların üzerinde yoğunlaşmasını isteyin.

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Gerçekten çok doğru tespitler yapmışsınız... Muhabbet kuşlarından yada benzer kuşlardan anlayan veteriner bulmak çok çok zor... Hele benim gibi küçük illerde yaşayanlar için bu imkansız... Kendim araştırayım,bulayım desen ilaç yok ya da günay beyin bahsettiği gibi çok etkisiz... Mesela meşhur kuruma hastalığı yani megabacteria aslında bir mantar hastalığıdır deniyor...Veteriner veteriner geziyorum bazıları megabacteriayı ilk defa duyuyor bazıları ise hastalığı duysada elinden bişey gelmiyor çünkü bu tarz canlılar için antifungal bir ilaç yok piyasada...  Mutlaka kuşlardan anlayan veteriner vardır güzel ülkemizde ama onlarda büyükşehirlerdedir, donanımlı veteriner olsa da ilaç yok malesef...

Ben para kazanmak için yapmıyorum,ama bu işten ekmeğini kazananlar var,Allah kimsenin başına böyle salgın hastalıklar vermesin...

afatsum03

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
KÖKSOY
Günay kardeşim sana ne kadar teşekkür etsem azdır bu bilgileri bizimle paylaştığın için.  Çünkü bu hastalık yüzünden bir dişi kuşumu kaybettim, ikinciside hasta idi senin vermiş olduğun baytiril 2.5 lik tedaviyi uyguladım ve sayende 2. dişimi kurtardım tekrar tekrar teşekkür ederim.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Mustafa usta yorumun için teşekür ederim, bir can kurtulduğuna ayrıca çok sevindim. Müsadenle ufak bir hatırlatma da yapmak isterim, antibiotik kullanımı sonrası probiotik ve vitamin takviyesi önemli, kuşlarımızın bağırsak florasını hızlı ve doğru bir şekilde tekrar kurulması için probiotik gerekli...en basitinden evimizde bulunan malzemelerle bunu yapabiliriz. 1 çorba kaşığı yoğurt suyunu yarım su dolusu suluğa ilave edip 1 gün verebiliriz. Ardından 2-3 peş peşe herhangibi multivitamin vermeyi unutmayın.

Serdar_84

Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Bozarslan
Günay Bey böyle bir tecrübeyi bizimle paylaştığınız için size çok teşekkür ederim. Herkesin ders almasını öneririm. Bence konuyu ara sıra güncellemeli ve herkesin okumasını sağlamalıyız...

makinetr

Yeni Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
tan
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Ferhat bey özel mesajdan gönderdiğiniz iletiye cevap verdim, ama burdan bir daha cevaplayalım, ihtiyacı olanlar olabilir.

Veterinerimin tavsiyesi üzerine 2 litre suya 2cc olarak kullandık. Sizde %5lik baytril olduğu için bu durumda 2 litre suya 1 cc kullanmalısınız. Ama özel mesajımda da belitriğim gibi, baytrilin bize bir faydası olmadı.
baytrilin bi faydası olmadıysa neyin faydası oldu konuda baytril öneriliyor. ney kullanmamız gerekiyor.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Mert TAN' Alıntı:
baytrilin bi faydası olmadıysa neyin faydası oldu konuda baytril öneriliyor. ney kullanmamız gerekiyor.
Alpay Bilir abimizin ilaçlarını kullanarak kuşları iyileştirdik. Kullandığımız ilaç skalası - ornithosis, trichomoniasis, hexamitiasis, e-coli, salmonella, coccidiosis ve iç parazit hastalıklarına karşı olan ilaçlar. Bizdeki durumda aşırı e-coli vardı, yani e-coli çok baskın geliyordu...öyleki laburatuvar testlerinde bile diğer olası enfeksyonları bastırıyordu ve tespitlerini imkansızlaştırıyordu. O nedenle tüm bilinir ve belli başlı hastalıklara karşı ilaç uygulaması yaptık.

Alpay Bilir ile iletişime geçip ilaç ve hastalıklar hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php?action=profile;u=4608

tayfun77

Üyemiz
Adı
Tayfun
Soyadı
ÇETİN
Ellerine saglik Günay kardeşim, güzel paylasimin olmuş devamini bekleriz  :) Ha bu arada, okaliptuslu gaga taslarin da bi harika kuşlar cok beğendi herkese tavsiye ederim söylemeden geçemedim teşekkürler :)

kürşatsoydan

Yeni Üyemiz
Adı
kürşat
Soyadı
soydan
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Mustafa usta yorumun için teşekür ederim, bir can kurtulduğuna ayrıca çok sevindim. Müsadenle ufak bir hatırlatma da yapmak isterim, antibiotik kullanımı sonrası probiotik ve vitamin takviyesi önemli, kuşlarımızın bağırsak florasını hızlı ve doğru bir şekilde tekrar kurulması için probiotik gerekli...en basitinden evimizde bulunan malzemelerle bunu yapabiliriz. 1 çorba kaşığı yoğurt suyunu yarım su dolusu suluğa ilave edip 1 gün verebiliriz. Ardından 2-3 peş peşe herhangibi multivitamin vermeyi unutmayın.
  kesinlıkle katılıyorum bu konuda size antibiyotikten sonra ilacın getrdiği yıkımı onarmamız şart bu biz insanlar içinde gerekli ve sakın unutmayalım doz çok onemli ve hafif kabarmıs kusa da direk dayamayın antibiyotiği cok ilaç cok hastalıktır takviye olarak hayvanları güçlendirelim hasta etmeyelim herkeze çok tesekürler

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Siteyi çok takip edemediğimden bu paylaşımı görmemiştim. 3 gün önce Jumbo lutino dişi ve gri kanat jumbo dişi kuşlarımı kaybettim. Hatta lutino kuşum hakkında konu başlığı bile açmıştım. Ama gerekli bilgileri alamamıştım. Paylaşım çok güzel. Günay abi çok bilgili bir üretici. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

serhatt98

Yeni Üyemiz
bilgileriniz için teşekkür ederim ama yanlış söylenen veye dile getirmediğiniz bir husus var e.coli nin bağırsaklarda aşağı yukarı 90 a yakın şusu bulunmakta bunlardan sadece bir kaçı hastalık yapmakta vi mikrobiyoloji laboratuvarında yapılan mikrobiyolojik ekim ve antibitogram testi maalesef muhabbet kuşları için pek olumlu sonuçlar vermiyor kendim hususi kaç tane hasta kuşuma ekim yaptıysam hepsi negatif cıktı ama hepsinde üreyen tek bakteri e.coli o yüzden bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim benim naçizane tavsiyem ne kadar göz önüne alınır bilmiyorum vet hek adayı olarak ama 5*2 gün baytrill kullanımından sonuç alınmazsa kuruma(megabacteriosis) tedavisine başlamanız.