eşleşme(erkek ilgisiz)

asaf

Üyemiz
Adı
emin
Soyadı
emren
selam 10 gün önce 6 aylık dişiye erkek aldım.erkek 12 aylık.
dişi erkeğin kuyruğunu kaşımaya çalışıyor oyun yapıp ötüyor(kafasını aşağı yukarı sallıyor).erkeğin tüylerini düzeltmek için yaklaşıyor. yaklaşır yaklaşmaz veya kuyruğuna değer değmez sinirli şekilde öterek bir gaga atıyor dişiye.önceki erkek denemelerimde dişinin ayak kanamasına neden olacak şekilde sert davranan erkeklerden daha fazla korkuyor pek üzerine gidemiyor dişi erkek kuşun(erkek üstünlüğünü ispatladı mı bunun yorumu..) normalde erkekte tık yok bu kadar ilgisiz kalabilir mi? Erkeğin hasta olma ihtimali nedir ne yapmalıyım. şimdiden teşekkür ederim

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
bana kalırsa erkek daha ortama alışma döneminde.acele etmeyin..dişi kuşunuz bence kızışmış.erkek ortama adapte olduktan sonra ilgi gösterecektir.erkek üstünlüğüde benim kuşlarımda gözlemlediğim kadarıyla öyle gaga vurmala kavga etmele olmuyor.kızıştığı zaman sürekli kur yapar dişiye yaklaşır yem kusar ayak atma hareketlerinde bulunur.hakimiyet budur bence...mmuhabbet kuşu üretiminin en büyük kısmı sabırla aşılıyor.1 yaşını geçik çiftim vardı daha 2 hafta önce yumurtladı..ama sabrettim şu an13 takım kuşum 10 takımı faal durumda 25 tane damızlık altı kuşum var.sabrettim bu durumlara getirdim hedefim 40 takım.allah sizlerede nasip etsin...

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
İNŞALLAH Amacına Ulaşırsın Emin Kardeş Ahmet Abinin Deiği Gibi İşin Başı Sabır

asaf

Üyemiz
Adı
emin
Soyadı
emren
ilginize çok teşekkür ederim.allahım feryadımı duydu herhalde en azından dişi gagayı yiyince tünek değiştirmemeye başladı şu an itibariyle. bi 10 gün daha verelim erkeğe yem yesin kaşınsın :)