EV ORTAMINDA ÜRETİM YAPAN ARKADAŞLAR VERİM SİZDE NASIL

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
1 YILDIR EV ORTAMINDA ÜRETİM YAPMAYA ÇALIŞIYORUM AMA MALESEF BİR TÜRLÜ VERİM ALAMIYORUM KUŞLAR HAZIR EŞ JUMBOLARIM MALESEF HALA YUMURTLAMADILAR

1'5 YAŞINDAKİ EŞ YERLİ KUŞLARDAN BEN YAVRU ALAMADIM BİR ARKADAŞA HEDİYE ETTİM 1 AYDA 5 YUMURTA VERMİŞ

AYNI ŞEKİLDE DİŞİ KUŞUMU VERDİM JUMBOYDU ONADA 1 YIL BAKTIM YAVRU ALAMADIM VERDİGİM ARKADAŞ MAŞALLAH 1 AYDA 5 YUMURTA SAHİBİ

SİZCE SORUN NEDİR ŞİMDİ KAFESİN YERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİM BAKALIM FAYDASI OLACAKMI

EVDE ÜRETİM YAPANLAR BEN BİR YERDE BİR ŞEYİ YANLIŞ YAPIYORUM AMA NEDİR BULAMIYORUM LÜTFEN YORUMLARINIZI YAZIN

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
ısı ışık ses stres çok şeyden etkileniyolar ama tabiki şans da önemli bi faktör diye düşünüyorum

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Bulunduğu ortamdan kaynaklanıyordur sakin bir yere alın veya yüksek bir yere kafesinizi asın daha iyi sonuç alırsınız ayak altında ise üreme beklemeyin saygılarımla kolay gelsin.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Ben evde hobi olarak üretim yapıyorum. 7 çiftim var. 5 tanesi çalışıyor 2 si yakında yumurtlar ama evde zor oluyor bakımı hele temizliği zor bence siz biraz daha sabretseydiniz belki de sizde yumurta olurdu.

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
EVİM BÜYÜK 200 M2 ODANIN BİRİNİ KUŞLARA AYIRDIM BENDEN BAŞKA GİREN ÇIKAN YOK KAFESİM 8 GÖZLÜ MOBİLYA KAFES ŞİMDİ 7 ÇİFT JUMBOM VAR 2 Sİ SPUNGLE TABİ 5İ YATIYOR YUVADA ÖNCEKİ YUVALIKLARIM BİRAZ KÜÇÜKTÜ KOPLE DEĞİŞTİRDİM BU İÇİ PİLASTİKLİ OLANLARDAN KULLANIYORUM ARTIK...YALNIZ KUYŞLAR CAMA BAKIYOR APARTMANIN 3 KATI AKŞAM KAFESİN YERİNİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM CAMI KAFESİN SAĞINA ALACAĞIM BİRDE KUYTU KÖŞEDE DENEYECEĞİM ŞANSIM SAYGILAR

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
ev ortamının sıcaklığı ve aldığı ışık önemidir ama kuşlar evde olunca sürekli el kafesin çine girmemesi lazım biraz fazla kurcalayınca havanları yuvadan yumurtadan küstürmede olabilir. bşka odaya dene yuvalık asılı se 15 gün çıkar. biraz  sebze takviyesi yap. ve kuşları kafesten hıiç çıkarma. yada dişi erkeği yine ayırabiliyorsan 15 gün falan ayır sonra yine bir araya koy belki faydasını bu şekilde görebilirsin.

okan ekuklu

Uzman Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Ekuklu
Ali abi bildiğin gibi evde besliyorum yazın bi sıkıntım yokta kışın gün aydınlığı süresinde sıkıntım var başka bi sıkıntı yok bende 7 ay yumurtlamayan takımda oldu başkasında 7 aydır yumurtlamayıp bana gelince 1 haftada yumurtlayan takımda oldu jumbo biraz daha sıkıntılı ama yerli takımları bu işe ilk girdiğimde geldiler 3 takım 1 hafta içinde yumurtladı bi kaç takım 1 ay sora 4 5 takım 7 ay sonra anlıyıcağın sanada zorlu kuşlar gelmiş olabilir ama alırsın meyvesini yakında sıkıntı yapma...

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
bende aynı dertden muzdaripim petshop da şakır şakır olan çift bana gelince sus pus anlamadım gitti ev kaloriferli ısı derdi yok ayrı bi odadalar giren çıkan yok tekde değiller 2 çift anlamadım gitti tık yok hayvanlarda beklemeye devam

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Abi ister hobi olsun ister ticari
1 düzgün damızlık alacaksın 3-5 fazla para vereceksin
2 çok aşırı ilgilenmeyeceksin
3 kalbini temiz tutacaksın kalbini bozdunmu kuşlarda bozuluyor
4 daha sonra kendi damızlığını kendin oluşturup devam edeceksin
bunlar benim düşüncem
bi kuşa 4*4 lük bakarsın verim alamazsın, fazla kurcalamadınmı takır takır yavrusunu alırsın

aspava

Yeni Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
izbudak
benimde gün ışığı problemim var..buda büyük bir etken..çift aldım kuşlarımı 15 gün oldu ama onlar bana ben onlara bakışıp duruyoruzz...siteden aldığım bilgilere göre mamalar hazırlıyorum.. yemlerini 2 günde bir tazeleyip sularını değiştiriyorum.mamalara keçiboynuzu tozu  falan ama öpüştüğünü  bile görmedim...yerimde biraz ufak girince irkiliyor resmen kuşlarr ama  sonuçta bakımları için girpi cıkmakta gerekiyorrr....valaha bilmiyorumm sabır sabır deniyorrr bakalım nasipppppp

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
evde tek çift kuştan yavru alabilmek için erkek olan kuşun hareketli olması lazım dişininde kızgın olması lazım tünek te uyup duran çiftlerden yavru almak çok zor yavru almak için hareketli cıvıl cıvıl olan kuşu alacaksın tünekde uyuyup duran kuşu gidip alırsan  niye yumurtlamıyor diye bekler durursun

r.kars

Üyemiz
Adı
M.Ramazan
Soyadı
Kars
bi kuşa 4*4 lük bakarsın verim alamazsın, fazla kurcalamadınmı takır takır yavrusunu alırsın
[/quote]
+

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Murat KARS' Alıntı:

+
+ 10 numara tespit katılıyorum vede hatamı  düzeltiyorum slmlar

F

fenerbahçeli

Guest
Murat KARS' Alıntı:

+
aynen öyle oluyor bide evde besliyorsanız kesinlikle erkeğin biraz daha hareketli ve istekli olması gerek

aliozen

Uzman Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Özen
evdeki odamın teki kuşlara ait (8 çift) . iki çiftim yuvalıklara girip çıkmaya başladı (bakalım sonuç nasıl olacak). fakat şu bir gerçekki biz ev bakıcıları fazla haşır neşir oluyoruz kuşlarla, öpüştü mü, yedi mi, içti mi vırt mı zırt mı derken sanırım rahatsız edip şımartıyoruz... tabi mamasıydı vitaminiydi yükleniyoruzda... ben kestim abi iki hafta önce mamalarını, sadece yavrulu olana veriyorum mamayı. diğerlerine haftada bir vitaminli su haftada bir de mama... ne yem döküyorlar ne de beğenmemezlik edip yem mama dağıtıyorlar... hafta da bir de brokoli, havuç haşlayıp veriyorum. dikkat ettim gayet güzel öpüşüp koklaşıyorlar :)

huseyin06

Üyemiz
Adı
hüseyin
kimi kuş ferah ortamlarda iş yapmaz kimide bir metre lik yerde verimlidir bende evde üretiyorum hemde ayakkabılıkta duruyorlar kapının ağzında 3 çift biri boş birinde dört yavru büyüyo birinde 6/5 dolu çıkmak üzere hayvanların bekleme zamanı varyeni çift ise bekle eskiyse eşleri değiştir