Kalabalık ortamdan gelen kuş ev ortamına alışması zor oluyor,haliyle stresli hayvan bunlar ortam değişikliği hemen etkisini gösteriyor.Mesela ben hobi olarak takılıyorum,bir çiftimi örnek vermek gerekirse dişi yuvayla ilgileniyor ama odada ben olduğum için benden korktuğundan dolayı girmeye cesaret edemiyordu.Verdim tanıdık üreticiye hemen yumurtladı dişi 2 hafta içinde.Kuşun huyuna suyuna bağlı bir şey ve en önemlisi doğru kuşu seçmek,baktımı belli edecek kendisini ''ben hazırım'' diye

Üretihanelerden kuş alıp eve sokmayı pek doğru bulmuyorum,tabi kuş sayısı fazla ise ve kuşların bulunduğu ortamda insan olmayacaksa ayrı.
Jumbodan yavru almak diğerlerine oranla daha zor diye biliyorum.Tanıdık üretici dediğim kişi bir çiftini 6-7 ay bekledi daha yeni yavru aldı bu ay. 7-8 ay beklediği jumbo kırıklarına baktı hayır yok,ben göz koydum aldım getirdim eve dişi hemen yuvaya girmeye başladı bile,hayvan 7 ayda çok yağlanmış yağlarını eritmeye çalışıyorum şuan.
Zordur muhabbetten yavru almak.Kimisi üretim ortamını rahat bulur,kimisi rahat bulmaz.
Salmaya atmakta bir çözüm evde hobi olarak bakanlar için,veya kuşları ayırmak.
Ayırma yöntemi geçektende işe yarıyor,tek sorun bağırıp çağırmaları

Sese dayanmak lazım.Tabi 2 gün ayırıp tekrar koymak gibi şey olmaması şartıyla.
2 hafta ayırın,kuşlarda yağ varsa onları eritin,tüyde olan tüyden çıksın,fazla rahatsız edilmesinler,gerekli besinleri sağlayın yağlandırmadan gerisi kolaydır.