EV ORTAMINDA ÜRETİM YAPAN ARKADAŞLAR VERİM SİZDE NASIL

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Ortam sessizse ufak bir radyo koy ver müziği çalsın dursun..Felaket gaz veriyor..Nijer falan hikaye..
..kendi hallerine bırakacaksın..İlgileneceksin; fakat üstüne fazla düşmeyeceksin...

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
İsmail YÜCE' Alıntı:
Ortam sessizse ufak bir radyo koy ver müziği çalsın dursun..Felaket gaz veriyor..Nijer falan hikaye..
..kendi hallerine bırakacaksın..İlgileneceksin; fakat üstüne fazla düşmeyeceksin...
radyo olayı doğru onuda 3 gündür ara ara başlattım artık nasip

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
Aynı dertten bende müzdaribim 1 yılı geçti bi türlü yavru almadım cinnetin eşiğindeyim kafalarını koparmama az kaldı onunlada yetinmeyip pişirip yiyeceğim o derece yani..ne biçim bir iştir anlamadım petshoplarda pisliğin içinde ISI düşük,bakım sıfır takır takır çalışan çiftler bana gelince tık yok moduna giriyorlar.valla ustalar kusura bakmayında bakım koşulları ile bi sürü bilgiler paylaşılıyorda o paylaşılanlar ansiklopedik bilgilerden öteye pek geçemiyor benim açımdan.paylaşılanlara bişey demiyorum çok güzel bilgiler bilmediğim o kadar çok şeyi sizlerin sayesinde öğrendim teşekkür ederim.ama öyle bakım bilgileri varki ben kendime o kadar bakamıyorum.eskiden hiç bir bilgim yoktu 1 çiftten nekadar yavru aldığımı hatırlamıyorum ne maması ne ısısı ne gaga taşı ne kalamar kemiği,yem, su, altını ayda bir temizlerdim,şimdi yapmadığım kalmıyor 5 yıldızlı konfor sağlıyorum tık yok hazır yumurtlayacak olanın poposundaki yumurtada içine kaçıyor.yok yok az kaldı ilk muhabbet kuşu yiyen ben olacağım sinirimden miğrenim tutuyor ,yav yinede iyiki varsınız benbunları kimle paylaşacağım çevremde bu işlerden anlayan kimsede yok.Allah sitemizi daim yavrularımızı bol ve sağlıklı etsin..

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Kalabalık ortamdan gelen kuş ev ortamına alışması zor oluyor,haliyle stresli hayvan bunlar ortam değişikliği hemen etkisini gösteriyor.Mesela ben hobi olarak takılıyorum,bir çiftimi örnek vermek gerekirse dişi yuvayla ilgileniyor ama odada ben olduğum için benden korktuğundan dolayı girmeye cesaret edemiyordu.Verdim tanıdık üreticiye hemen yumurtladı dişi 2 hafta içinde.Kuşun huyuna suyuna bağlı bir şey ve en önemlisi doğru kuşu seçmek,baktımı belli edecek kendisini ''ben hazırım'' diye :) Üretihanelerden kuş alıp eve sokmayı pek doğru bulmuyorum,tabi kuş sayısı fazla ise ve kuşların bulunduğu ortamda insan olmayacaksa ayrı.

Jumbodan yavru almak diğerlerine oranla daha zor diye biliyorum.Tanıdık üretici dediğim kişi bir çiftini 6-7 ay bekledi daha yeni yavru aldı bu ay. 7-8 ay beklediği jumbo kırıklarına baktı hayır yok,ben göz koydum aldım getirdim eve dişi hemen yuvaya girmeye başladı bile,hayvan 7 ayda çok yağlanmış yağlarını eritmeye çalışıyorum şuan.
Zordur muhabbetten yavru almak.Kimisi üretim ortamını rahat bulur,kimisi rahat bulmaz.

Salmaya atmakta bir çözüm evde hobi olarak bakanlar için,veya kuşları ayırmak.
Ayırma yöntemi geçektende işe yarıyor,tek sorun bağırıp çağırmaları :) Sese dayanmak lazım.Tabi 2 gün ayırıp tekrar koymak gibi şey olmaması şartıyla.
2 hafta ayırın,kuşlarda yağ varsa onları eritin,tüyde olan tüyden çıksın,fazla rahatsız edilmesinler,gerekli besinleri sağlayın yağlandırmadan gerisi kolaydır.

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
verdiğiniz cevaptan dolayı teşekkür ederim mehmet bey,havalar ısınıyor hele biraz daha bekleyelim oldu oldu olmadı.  neeee  başka çare kalmıyor.İnşaallah sabrın sonu selamet olur.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Ömer ADAM' Alıntı:
Abi ister hobi olsun ister ticari
1 düzgün damızlık alacaksın 3-5 fazla para vereceksin
2 çok aşırı ilgilenmeyeceksin
3 kalbini temiz tutacaksın kalbini bozdunmu kuşlarda bozuluyor
4 daha sonra kendi damızlığını kendin oluşturup devam edeceksin
bunlar benim düşüncem
bi kuşa 4*4 lük bakarsın verim alamazsın, fazla kurcalamadınmı takır takır yavrusunu alırsın

A.VOLKAN AK

Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
AK
Bence de evde bakmanın en büyük dezavantajı sürekli gözümüzün kuşların üzerinde olması.İster istemez sürekli kafesi temizlemek ve müdahale etmek zorundasınız buda kuşları huzursuz ediyor.Bende geçenlerde hazır olmak üzere olan eşlerimi durup dururken huzursuz ettim.Bakıyorum üretim hanede kafesin altı pislik dolmuş ama kuş rahatsız eden olmadığı için mutlu.Bence üretim hanenin en büyük avantajı şu: Anladığım kadarı ile bu kuşları en çok heyecanlandıran çiftleşen kuşların sesi,bu diğer kuşları acayip motive ediyor.Çift sayısı fazla olunca şansınız biraz daha artıyor ve çiftler birbirine bakarak daha hızlı ve kolay bir şekilde hazır oluyorlar.Bu şansınız evde bakılan bir iki çiftle biraz daha zor bence.Herkese saygılar...

Ladre

Yeni Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
Aydin
Selam arkadaslar ben gecen pazar es muhabbet aldim ewe getrdikten bir kac gun snra aldgm yerdeki calisan kutuda yumurtalar wardi gormedik onlari sana veremedk dedi kuluckaya yatmadgndan yumurtalar oldu sizce bir daha ne zaman yavru alabilirim uzun surer mi?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Püf nokta şudur.. ışık zaman ayarlı olması lazım sabah belirli saate yanip aksam belirligi saatte sönüp.. ışık söndükten sonra kesinlikkle odaya girilmemesi lazım.. ve ısı ısıyı sabit tutmanız lazım.. 17 ila 20 dereceler arasi oynaması yeterlidir.. bunlar cok buyuk etken...
bunlardan ziyade.. Kuşların kalitesi ve bakım şartları.. ve sabır.. sabır..

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Arkadaslar benim jumbolarda ev ortaminda bir turlu yumurtlamiyor aylardir.en son dayanamadim jumbo ile yerliyi deneme amacli ese attim suanda 3 yumurta var.toplamda 6 cift kusum oldu aceba sesmi yetersiz diye dusunuyorum yarin bir cift yerli daha alacam belji etkisi olur.odadaki isi ve isik sartlarida yetersiz olabilir tabiki.denemeye devam

evrenakbunar

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
twitter.com
Adı
Evren
Soyadı
AKBUNAR
Ben kuşlarımı alalı bir yıl oldu. İlk başta evin bir odasını tahsis etmiştim ancak hiç verim alamadım 5 ay sonra balkonun bir bölümünü kapattım hemen başladılar üremeye şu an 5 çiftim üretimde İnşallah daha iyi günleri göreceğiz sabırla.

evrenakbunar

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
twitter.com
Adı
Evren
Soyadı
AKBUNAR
Ali ŞENER' Alıntı:
EVİM BÜYÜK 200 M2 ODANIN BİRİNİ KUŞLARA AYIRDIM BENDEN BAŞKA GİREN ÇIKAN YOK KAFESİM 8 GÖZLÜ MOBİLYA KAFES ŞİMDİ 7 ÇİFT JUMBOM VAR 2 Sİ SPUNGLE TABİ 5İ YATIYOR YUVADA ÖNCEKİ YUVALIKLARIM BİRAZ KÜÇÜKTÜ KOPLE DEĞİŞTİRDİM BU İÇİ PİLASTİKLİ OLANLARDAN KULLANIYORUM ARTIK...YALNIZ KUYŞLAR CAMA BAKIYOR APARTMANIN 3 KATI AKŞAM KAFESİN YERİNİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM CAMI KAFESİN SAĞINA ALACAĞIM BİRDE KUYTU KÖŞEDE DENEYECEĞİM ŞANSIM SAYGILAR
Bende sizin gibi evin bir odasını kuşlarıma tahsis etmiştim yaklaşık 6 ay hiç verim alamadım daha sonra balkonun bir bölümünü pvc lambri ile kapattım 1 hafta sonra başladılar yumurtlamaya

evrenakbunar

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
twitter.com
Adı
Evren
Soyadı
AKBUNAR
Gökhan İZBUDAK' Alıntı:
benimde gün ışığı problemim var..buda büyük bir etken..çift aldım kuşlarımı 15 gün oldu ama onlar bana ben onlara bakışıp duruyoruzz...siteden aldığım bilgilere göre mamalar hazırlıyorum.. yemlerini 2 günde bir tazeleyip sularını değiştiriyorum.mamalara keçiboynuzu tozu  falan ama öpüştüğünü  bile görmedim...yerimde biraz ufak girince irkiliyor resmen kuşlarr ama  sonuçta bakımları için girpi cıkmakta gerekiyorrr....valaha bilmiyorumm sabır sabır deniyorrr bakalım nasipppppp
Bende sizin gibi uğraşıyordum sürekli mamalar aktardan bişeyler alıyordum kendimi harap ediyordum ne zaman hevesim kırıldı kuşlarla ilgilenmemeye başladım o zaman verim almaya başladım hayırlısıyla çok sabır isteyen bi iş.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ARKADAŞLAR BU BAKTIĞIMIZ KUŞLAR ANALIK VE BABALIK İÇ GÜDÜSÜNÜN EN YOĞUN OLDUĞU  TEKE GELEN HAYVANLARDIR BUNLAR EN ÇOK NE ZAMAN ÜRER BAHARIN BUTUN HAYVAN ALEMİ GİBİ oysa bizde verim alma açısından taklitçilik yaptığımıza göre baharın doğayı TAKİP EDERSEK YANİ ISI IŞIK GÜNEŞ VE YEM VS GİBİ ETKENLERLE DOĞRU KUŞ SEÇTİĞİMİZ SÜRECE SORUNLARIMIZIN HİÇBİRİ KALMAYACAKTIR SİTEMİZİ TAKİP EDER VE ÇALIŞIRSANIZ BAŞARILMAYACAK HİÇBİRŞEYİN ALLAH cc İZNİYLE OLMAYACAĞINA VE ELİMİZDEN GELDİĞİ ÖLÇÜDE YARDIMCI OLACAĞIMA VE OLACAKLARINA İNANIYORUM ÇALIŞAN HERKESE BOL BOL YAVRU ALMALARI DİLEĞİYLE HERKESİ SEVİYORUZ SLM ARZULAR ŞELALE

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
ARKADAŞLAR DÜZELTİYORUM

mart ayının gelmesiyle doğru kuşlarla kemal abimin dediği gibi patır patır eşleşmeler yavrular gelmeye başladı Allaha çok şükür ..şimdi bir çoğu yuvada yatıyor

en büyük yanlışım KUŞ SEÇİMLERİM miş

hepinize doğru adamlarla doğru kuşlar secilmesi dileğiyle

evrenakbunar

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
twitter.com
Adı
Evren
Soyadı
AKBUNAR
Ali ŞENER' Alıntı:
ARKADAŞLAR DÜZELTİYORUM

mart ayının gelmesiyle doğru kuşlarla kemal abimin dediği gibi patır patır eşleşmeler yavrular gelmeye başladı Allaha çok şükür ..şimdi bir çoğu yuvada yatıyor

en büyük yanlışım KUŞ SEÇİMLERİM miş

hepinize doğru adamlarla doğru kuşlar secilmesi dileğiyle
Aynen katılıyorum benimde ağzım yandı İnşallah bu işe başlarken doğru insanlar çıkar karşınıza