''EV ÜRETİCİLERİ BAŞLIĞI''

oktaykoc

Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
koç
GECELERİ UFAK KIRMIZI VEYA TURUNCU GECE LAMBASI YAKILMASI DOGRUMUDUR YANLISMIDIR ? AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI NEDIR ?

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Evde üretimin en büyük avantajı devamlı kontrol ve bakımın kolay yapılması bende ev üreticisiyim fakat bu sezon nisana bebeğimiz olacağı için kuş odasını bebek odası yaptık 16 takımı sattım ev üretimindeki dezavantaş takım sayısını sınırda tutmak zorunda kalmak ve kiracıysanız boxları taşımanın zor olacağından kafeste üretim yapmak zorunda kalmam oldu tam evimizi aldık odayı hazırladım bu kezde bebek çıktı ortaya:) evde bi köpek 500ltre akvaryum 50ye yakın kuş olmadı ama hanımı razı ettim salona bi jumbo eğitecem inşallah:) kuşsuz yapamıyorum bide arkadaş ısşık demiş çok gerekli üretimhanede loş bi lambanın olması geceleri fazla aydınlık olmayacak çünkü gecenin bi yarısı zifir karanlıkta biri bişeyden korkuyor çarçar çırpınıyor salmada bu birden hepsine yayılıyor ısık yakınca burdan bi abimizden aldığım tavsiye üzerine hiç sorun olmuyor ve civcibv besleyen dişilerde rahat ediyor.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bazen benim kuşlarda da oluyor ürküp çırpınıyorlar bazen ben yatana kadar açık tutuyorum lamba ama sonra kapatıyorum. Gece lambası yakmak olabilir aslında.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Tam ışık değilde böyle çok az loş bi lamba kuşlarında en az bizim gişbi uykuya ihtiyaçları var çünkü bu çırpınma olayı uçan bi sinek yada ani dışardan gelen bi araba farı süzmesi tada gökgürültüsü gibi nedenlerden olabiliyor yetişkinlerden ziyade salmaya yeni düşen yavrularda gözlemledim tabi onların bu korku krizi yumurtada yatan damızlıklarada geçebiliyor bi anda ortalık karışıyor.

Mehmet Kurtt

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kurt
Oktay KOÇ' Alıntı:
GECELERİ UFAK KIRMIZI VEYA TURUNCU GECE LAMBASI YAKILMASI DOGRUMUDUR YANLISMIDIR ? AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI NEDIR ?
Bana göre doğrudur,şöyle ki patırtının,gürültünün bir gece yarısı nereden çıkacağı belli olmuyor ne yazık ki.Hayvancıklarda neyin ne olduğunu anlamayıp kafeste oradan oraya atıyorlar kendilerini.(Hele ki bu yaz aylarında düğünler yüzünden tabancalar olsun havai fişekler olsun gürültü eksik olmuyor.)

Hayvanların uykusunu bozmayacak şekilde loş bir ışık her zaman kullanıyorum.(Genellikle yeşil ışık kullanıyorum geceleri)

oktaykoc

Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
koç
bende kırmızı bı ısık taktım aksam 6 sabah 8 yanıcak bakalım kırmızı afrodızyak etkısı yapıcakmı :)))

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Üretimhaneden cıkmış kuşlarımdan nasıl yavru alabilirim :) üretimhaneye götürüyorum 2 haftada yumurtluyorlar ama eve getirince tık yok arkadaş. bir çiftte yerli aldık yanlarına gerçi onlardada tık yok :D  Yok mu Bir yöntem Verim almanın sırrı nedir arkadaşlar :) Evimde yavru büyütmek kontrollerini yapmak temizliklerini yapmak Yavrularımın büyüdüklerini görmek istiyorum 6 7 aydır :D

Meto55

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Metin
Soyadı
Özkurt
Barış URGEN' Alıntı:
Üretimhaneden cıkmış kuşlarımdan nasıl yavru alabilirim :) üretimhaneye götürüyorum 2 haftada yumurtluyorlar ama eve getirince tık yok arkadaş. bir çiftte yerli aldık yanlarına gerçi onlardada tık yok :D  Yok mu Bir yöntem Verim almanın sırrı nedir arkadaşlar :) Evimde yavru büyütmek kontrollerini yapmak temizliklerini yapmak Yavrularımın büyüdüklerini görmek istiyorum 6 7 aydır :D
kardes üretimhanedeki kuşlar toplu yaşama alısmıstır ev onlar için rahat bi ortam olmaz zaten muhabbet kuşların doğasında toplu yaşan vardır evde 1 cift ile üretceksen yavru iken almanı tavsiye ederm üretimhaneye alısmıs kusu evde üretemessin

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Metin ÖZKURT' Alıntı:
kardes üretimhanedeki kuşlar toplu yaşama alısmıstır ev onlar için rahat bi ortam olmaz zaten muhabbet kuşların doğasında toplu yaşan vardır evde 1 cift ile üretceksen yavru iken almanı tavsiye ederm üretimhaneye alısmıs kusu evde üretemessin
üretilir ancak sabır ve bilgi gerekiyor...