''EV ÜRETİCİLERİ BAŞLIĞI''

coyotex

Yeni Üyemiz
Adı
KORAY
Soyadı
DOĞAN
bende yaşıt iyi anlaşan bir çift var dişi defalarca kızışma dönemine girdi çıktı erkek te öyle ama erkek tam bir embesil bilmiyor beceremiyor bu işi birkaç kuşçuya sordum yanlarına bir çift daha koy onlardan baka baka öğrenir dediler ama bu iş iç güdüsel değil mi anlamadım.... :-[

Ersinn07

Uzman Üyemiz
Adı
ERSİN
Soyadı
SAVAŞ
Güneş,mama,kum,kalamar kemiği,su vitamini,2 cift kuş,yeşillik, kendi haline birakmak bunlarin tamamiyla basari ulaşılıyor.. benim yorumum bu arkadaslar

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
Evde üretimde karşılaştığım zorlukların başında
1-Tüyler sorun değilde beyaz toz heryeri kaplıyor.
2-En çok öttükleri saat sabah 6-9 arası.Hele ayırmak zorunda kaldığım çiftlerin birbirlerine seslenişi :)
3-Üretimhanelerde temzilik 2 ise evde 10 olmak zorunda.hem ev halkı ve ortamı için hem kuşlar için.Buda üretimde verimi düşürüyor.
4-Genişleme alanınız kısıtlı.Kuşların verimli olmasıda sıkıntı yaratıyor çok kısa sürede 20 oluyor 60, 60 oluyor 100
Hagen kafeslerle ilgili fikrim ise sadece yem saçılmasını önlüyor.Yoksa anlı şanlı bir temizlik yok.3 değişik hagen kafesim var.Büyük olanda yavrular var ve tüyleri ve tozları hepyerlerde.Cam bölümde mamalık asacak yer olmadığından tellerdeki mamayıda döküyorlar yere.Taban şeklinden dolayı altını kağıtlamak bile zor.Pvc boxlarımdan çokda farklı değiller hatta pvclerin temizliği daha kolay.

Ama
Evde üretim sizi ailenizden uzak bırakmıyor
sinirlenecek streslenecek vaktim olmuyor
sevgiyi zevki oğluma aşılıyabiliyorum
hertürlü mutfak ve temizlik aleti mevcut.
ısıtma sorun olmuyor.

Aklıma gelenler şu an bunlar iyi üretimler

muhabbet

Takipçi Üyemiz
Adı
MESUT
Soyadı
ÖNCÜ
BENİM EVDE TABİ İ ÇİFTİ FAZLA OLMUYO YANLARINA Bİ ÇİFT DAHA ALDIM GÜNDEN GÜNE DAHA FAZLA MAMA YAPIYORUM DAHA FAZLA BUĞDAY ÇİMLENDİRİYORUM. BENİM IŞIĞIM GECE 10-11 E KADAR ACIK TABİ ÖĞRENCİ OLDĞUMUZDAN :)) VİTAMİNLERİ HERŞEYLERİ TAMAM . GAGA TAŞI HAŞLANMIŞ YUMURTA HEPSİ TAM TAKIR VE ŞUAN BEKLEMEDEYİZ BAKALIM SABREDİYORUZ :)  C:)

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Ben o sesleri mp3 den dinletiyorum, kuşlarda haraketlenme ve karşılık verme oluyor.
mp3 sesi nereden bula biliriz , benim erkeğe belki faydası olur.Yada laptopu karşına koyacağım , youtube dende çiftleşen muhabbetleri bulaçam seyretsin dursun velet. C:)
terapiye ihtiyacı var dişi yanına geliyor ben hazırım diyor oralı bile olmuyor.
gece 1( boştur) yumurtam daha oldu. crazy

ömer GÜLER

Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
güler
ben  tek kuş ile başladım şuan 3 çift var ama evde  çok sıkıntı oluyo çok ses çıkarıyolar sabah ev halkı uyanıyo artık kendi odamı onlara tahsis etmek durumunda kaldım ama bir çiftim 5 yumurta yaptı diğeride çalışıyo insan bunları görünce dahada  iştahlanıyo :) verdiğiniz emeği geri size fazlası ile veriyo o minicik yuvruları görmeyi o annenin yumurta üzeride sıkılmıadan hiç pes etmeden yatması insanı değişik duygulara sürüklüyo yani artısı eksisi eşit :) ama yuvrular oldukdan sonra artısı çoğalıyo :)

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Ev üreticileri binbir zahmetle ürettikleri kuşları 8 ila 10 TL ye verdikleri zaman üzülüyorum güya kendileri para kazanıyorlar ama bizleri mağdur ediyorlar.Ev üretici kardeşlerimiz bunlara dikkat ederse süper olur

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Bugün sattım bembeyaz çek kuşu 35 lira. 8-10 liraya satan varsa bana ulaşsın :) 10 liraya kuş satan varsa, kuş üretmesin veya hediye etsin daha iyi.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Açıkcası 8-10 liraya satacağına hediye etsin.Zaten o yavrular çıktığında insanın satası gelmiyor.

ömer GÜLER

Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
güler
ya 8-10 liraya kuş mu verilir arkadaşlar ev üretimi el emeği göz nuru oluyor hiç akıl olmadığını düşünüyorum o fiyata verenin tabi piyasadaki kuş üretimi yapan arkadaşların ustaların ekmeğini etkiliyo yazıklar olsun

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Katılırmisiniz bilmem ama ev üretimi saksida yetiştirilen sebze gibidir. Degil yemek koparmaya kıyamazsınız. Evde üretilen kusunda değeri benim icin odur. Emeğin karsili 8 lira olan hayvanın anasının bu durumdan haberi olsa 18 gün boyunca kuluckaya yatmaz. Ev üreticisi olarak fiyatları yüksek tutalimki bu işten evini gecindirenlerin olduğunu aklımızdan cikartmayalim. Herkese kucakdolusu sevgiler.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Soner DURMUŞ' Alıntı:
Katılırmisiniz bilmem ama ev üretimi saksida yetiştirilen sebze gibidir. Degil yemek koparmaya kıyamazsınız. Evde üretilen kusunda değeri benim icin odur. Emeğin karsili 8 lira olan hayvanın anasının bu durumdan haberi olsa 18 gün boyunca kuluckaya yatmaz. Ev üreticisi olarak fiyatları yüksek tutalimki bu işten evini gecindirenlerin olduğunu aklımızdan cikartmayalim. Herkese kucakdolusu sevgiler.

mahmut ozkur

Üyemiz
Süleyman DERMENLİ' Alıntı:
Ev üreticileri binbir zahmetle ürettikleri kuşları 8 ila 10 TL ye verdikleri zaman üzülüyorum güya kendileri para kazanıyorlar ama bizleri mağdur ediyorlar.Ev üretici kardeşlerimiz bunlara dikkat ederse süper olur

Merhabalar
Süleyman Bey'e sonuna kadar katılsam da pet shoplar 12,5 liradan kuş almakta ve 25 liradan satmakta (Adana) ve piyasa suriye kuşu dolmuş ev üretimini bile çoğu petshop almıyor.
sonuçta evde üretim yapanların alan imkanları sınırlı, kafes sayısı arttıkça ev halkı ile sorun yaşıyoruz.
Ben artık petshoplara kuş vermiyorum. aynı fiyata internet üzerinden hobicilere veriyorum. 
Birkaç hafta önce üretici arkadaşım 20 adet oldukça kaliteli çekoslavak yavrularını ki damızlık altıydı (çünkü 4 tanesini kendim alıp 2 çift yaptım, bir iki güne ilk yumurtayı alacağım) 25 liradan verebildi.
piyasayı düşüren sadece evde üretim yapanlar değil. Eğer şu yolu izlerseniz kuşları daha pahalı fiyata verir, bizide mağdur etmezsiniz derseniz, dinlemeye, öğrenmeye açığım  ;)
Sonuçta ben hobiciyim siz ticari olarak yapıyorsunuz.
Yerli üreticilerin ve derneklerin suriye üzerinden kaçak gelen kuşlar için halkı bilinçlendirme yada girişini engellemek için bir çalışması oldu mu?
Ben üretici arkadaşım olmasaydı yerli ve suriye kuşu arasında ki farkı hiç bilemeyecektim.
Lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın, amacım bilmediklerimi öğrenmek.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mehmet YILMAZ' Alıntı:
mp3 sesi dinletmeye gerek yok bence,evde varsa 2 çift kendileri yeter.Ha üretimhaneden gelen çift ise,o zaman ev ortamı sorun oluşturabiliyor illa.Mesela bizim buradaki üreticide güzel bir çift vardı,en iyi çiftidir,5-6 aydır yavru alamadı,kuşları eve getirdim yani ben aldım,dişi girip çıkmaya başladı yuvaya 2 haftada,şimdi erkeğin atlamasını bekliyorum :) Ev üretimi kolay aslında,tek sorun temizlik sadece :)
+111

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Koray DOĞAN' Alıntı:
bende yaşıt iyi anlaşan bir çift var dişi defalarca kızışma dönemine girdi çıktı erkek te öyle ama erkek tam bir embesil bilmiyor beceremiyor bu işi birkaç kuşçuya sordum yanlarına bir çift daha koy onlardan baka baka öğrenir dediler ama bu iş iç güdüsel değil mi anlamadım.... :-[
Yanlarına koyduğun kuşdan hiç birşey öğrenmez tüm varlıklarda bazı duygular icguduseldir sadece yanına koyduğun kuşlar neşelerini artırır bu da önemli bı faktör

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
ben Y:1m E:70-80 cm B:1m salma kafes yapmayı planlıyorum. bunun içine kaç adet eş alabilirim ? Sanırım dişi fazla olması gerekliymiş birde dişi erkek oranı nedir ?