Süleyman DERMENLİ' Alıntı:
Ev üreticileri binbir zahmetle ürettikleri kuşları 8 ila 10 TL ye verdikleri zaman üzülüyorum güya kendileri para kazanıyorlar ama bizleri mağdur ediyorlar.Ev üretici kardeşlerimiz bunlara dikkat ederse süper olur
Merhabalar
Süleyman Bey'e sonuna kadar katılsam da pet shoplar 12,5 liradan kuş almakta ve 25 liradan satmakta (Adana) ve piyasa suriye kuşu dolmuş ev üretimini bile çoğu petshop almıyor.
sonuçta evde üretim yapanların alan imkanları sınırlı, kafes sayısı arttıkça ev halkı ile sorun yaşıyoruz.
Ben artık petshoplara kuş vermiyorum. aynı fiyata internet üzerinden hobicilere veriyorum.
Birkaç hafta önce üretici arkadaşım 20 adet oldukça kaliteli çekoslavak yavrularını ki damızlık altıydı (çünkü 4 tanesini kendim alıp 2 çift yaptım, bir iki güne ilk yumurtayı alacağım) 25 liradan verebildi.
piyasayı düşüren sadece evde üretim yapanlar değil. Eğer şu yolu izlerseniz kuşları daha pahalı fiyata verir, bizide mağdur etmezsiniz derseniz, dinlemeye, öğrenmeye açığım

Sonuçta ben hobiciyim siz ticari olarak yapıyorsunuz.
Yerli üreticilerin ve derneklerin suriye üzerinden kaçak gelen kuşlar için halkı bilinçlendirme yada girişini engellemek için bir çalışması oldu mu?
Ben üretici arkadaşım olmasaydı yerli ve suriye kuşu arasında ki farkı hiç bilemeyecektim.
Lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın, amacım bilmediklerimi öğrenmek.