Evcil Muhabbet Kuşları İçin Havuzluk :) (Kendi Yapımım)[Video Eklendi]

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
Merhaba herkese

Kendi yapımım olan ve herkesinde yapabileceği kolay buluna bilen bir havuz yapımı

İnşAllah herkes yapar.

Materyellerimiz

-Saksıların altına konulan plastik tabak
-Eski bir tünek
-Akvaryum Hortumu
-Ucuz Akvaryum Motoru (15 TL ideal)
-3 Adet Takoz

Resimleri açamayanlar için

1.Resim = http://img585.imageshack.us/img585/9122/69863984.jpg
2.Resim = http://img17.imageshack.us/img17/8654/61605216.jpg
3.Resim = http://img545.imageshack.us/img545/4733/29607047.jpg
4.Resim = http://img829.imageshack.us/img829/9474/dscn0498aq.jpg
5.Resim = http://img547.imageshack.us/img547/3798/dscn0497.jpg

Çalıştığını göstermek için çektiğim fotoğrafta su damlaları tek tek gidiyor gibi gözükmüş onlar ip gibi akıyor yanlışlık olmasın ;) :D

Herkesin Yapması dileğiyle...İyi forumlar :)

İşte Video

Muhabbet Kuşu Havuzu( El Yapımı)

Eğer video gözükmüyorsa "Muhabbet Kuşu Havuzu( El Yapımı)" yazısına tıklayınız

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
Müslüm GÖYCE' Alıntı:
Elinize sağlık Ege kardeşim. Güzel bir buluş.
Estafurllah buluş değil sadece fazla para verip satılan ve pahalı olan şeyleri almamanız için yaptığım bir olaydır yorumunuz için çok teşşekür ederim :)

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Buluş güzel ancak bir kaç defadan sonra motor bozulacaktır .
Kullanılan motor akvaryum iç filtre motorudur.
birincisi kuşlar banyo yaparken pis su tekrar üstünü boşalacak . misal orada kuş pisliğini yapsa motor onu ezecek ve kuşun üstünden tekrar atacak . o kısma yeni su hortumu koyarsanız ve kuşun üstüne sürekli yeni su gelirse çok daha güzel olur bence . birde kuşun tüyleri dökülecektir yıkanırken ,o da motorun pervanesine dolanacaktır ve suyu çekmez hale gelecektir .
sonuncusu ve en önemlisi o motorun tamamı suyun içinde olmalı , o şekilde 3-4 dk bile çalışsa kendi sıcaklığından yanacaktır ve çalışmaz hale gelecektir .

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
Murat AKDAL' Alıntı:
Buluş güzel ancak bir kaç defadan sonra motor bozulacaktır .
Kullanılan motor akvaryum iç filtre motorudur.
birincisi kuşlar banyo yaparken pis su tekrar üstünü boşalacak . misal orada kuş pisliğini yapsa motor onu ezecek ve kuşun üstünden tekrar atacak . o kısma yeni su hortumu koyarsanız ve kuşun üstüne sürekli yeni su gelirse çok daha güzel olur bence . birde kuşun tüyleri dökülecektir yıkanırken ,o da motorun pervanesine dolanacaktır ve suyu çekmez hale gelecektir .
sonuncusu ve en önemlisi o motorun tamamı suyun içinde olmalı , o şekilde 3-4 dk bile çalışsa kendi sıcaklığından yanacaktır ve çalışmaz hale gelecektir .

1.)Çok basit bir yolla dediğiniz şeyleri kaldıra bilirsiniz motorun etrafını saracak filtre görevi yapacak bir sünger olayı bitirir :D

2.)Motorun hepsini suya daldırmaya gerek yok sadece su çeken yerini 1 serçe parmağı geçecek su koymak yeterli çünkü motor 2 ye ayrılır temizleme yeri ve asıl suyu çeken yer :) ben asıl suyu çeken (Kafa motoru) kullandım ve suyu ceken yerden 1 serçe parmağı üstünde su

3.) Filterenin suda olması motoru soğutmaz :)

İnşAllah yazdığınız sorulara cevaplarınızı alabilmişsinizdir :)

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
Cihad ERGÜN' Alıntı:
MaşAllah güzel bir tasarım :) kuşunuzun banyo yaparkenki resmini de bekleriz :)

Bugün yaptığım için şuan ona ilgi duymuyor çalışıp bırakıyorum arada su içiyor :D ama en yakın zamanda koyucam :)

deniz

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
SEMA
güzel bir tasarım  güzel fikir eline sağlık  alkisd alkisd alkisd alkisd

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Ege GÜLBAHAR' Alıntı:
1.)Çok basit bir yolla dediğiniz şeyleri kaldıra bilirsiniz motorun etrafını saracak filtre görevi yapacak bir sünger olayı bitirir :D

2.)Motorun hepsini suya daldırmaya gerek yok sadece su çeken yerini 1 serçe parmağı geçecek su koymak yeterli çünkü motor 2 ye ayrılır temizleme yeri ve asıl suyu çeken yer :) ben asıl suyu çeken (Kafa motoru) kullandım ve suyu ceken yerden 1 serçe parmağı üstünde su

3.) Filterenin suda olması motoru soğutmaz :)

İnşAllah yazdığınız sorulara cevaplarınızı alabilmişsinizdir :)
sünger ile filtreleme halledilir . ancak motorun yanması kısmında size hala katılmıyorum . 2 yıldır akvaryumum var ve 4 tane iç filtre motoru yaktım hepside en fazla 5 dk su üstünde kaldı ve yandı . akvaryum suyunu değiştirirken boşaltıyorum ve unutuyorum motoru o da suyun üstünde kalınca yanıyor . yani o motoru su soğutur yoksa yanar . bunu ben değil hangi pet shopcuya hangi akvaryumcuya hatta 2-3 yıl akvaryumu olan hangi hobiciye sorarsanız aynı şeyi söyler.  bu motorların ne yazık ki tek eksik yanı budur ama o altındaki kabı biraz daha derin bir malzeme ile değiştirirseniz yani motorun tamamı suyun içinde kalacak şekilde olursa işte o zaman  çok daha güzel bir tasarım olur  ;)

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
Murat AKDAL' Alıntı:
sünger ile filtreleme halledilir . ancak motorun yanması kısmında size hala katılmıyorum . 2 yıldır akvaryumum var ve 4 tane iç filtre motoru yaktım hepside en fazla 5 dk su üstünde kaldı ve yandı . akvaryum suyunu değiştirirken boşaltıyorum ve unutuyorum motoru o da suyun üstünde kalınca yanıyor . yani o motoru su soğutur yoksa yanar . bunu ben değil hangi pet shopcuya hangi akvaryumcuya hatta 2-3 yıl akvaryumu olan hangi hobiciye sorarsanız aynı şeyi söyler.  bu motorların ne yazık ki tek eksik yanı budur ama o altındaki kabı biraz daha derin bir malzeme ile değiştirirseniz yani motorun tamamı suyun içinde kalacak şekilde olursa işte o zaman  çok daha güzel bir tasarım olur  ;)

Bugün bu konuyu açtığımdan beri motor çalışmakta yaklaşık 12 de yaptım şuan saat 18:11 aradan 6 saat geçmiş ve motoru elliyorum buz gibi :)