Evde Organik MİNERAL BLOK alçısız,kimyasalsız yapımı....

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Refik abi senden mama konusunun resimlerini de bekliyoruz :)

eses026

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
sert
Abi paylaşımın için teşekkürler.
Grit nerden temin edebiliriz nerelerde satılır ve birinci kaliteyi nasıl anlayabiliriz

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
grit kumu buklmak  sıkıntı  olacak  sanıyorum  bunun nerde satıldıgını  goren duyan bılen varmı :)?

Suat OKAN

Üyemiz
Adı
SUAT
Soyadı
OKAN
Muhabbet kuşu beslemeye başladığım ilk zamanlarda Refik TÜRK adını hafızamda yer etmiştim. Haksızda değilmişim. Paylaşım için teşekkürler.

Erhan KİRET' Alıntı:
macun kıvamına geldikten sonra içerisine yumurta kabuğu tozu veya kalamar kemiği tozu atmamız da bir sakınca var mı acaba usta?
bu soruyuda merak ediyorum.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Orhan KÜPELİ' Alıntı:
grit kumu buklmak  sıkıntı  olacak  sanıyorum  bunun nerde satıldıgını  goren duyan bılen varmı :)?
Murat SERT.' Alıntı:
Abi paylaşımın için teşekkürler.
Grit nerden temin edebiliriz nerelerde satılır ve birinci kaliteyi nasıl anlayabiliriz
Grit kum tüm petşoplarda ve toptan kuş malzeme ve ekipman satan yerlerde satılır. Birinci kalite olan markalar Witte Molen, Versele Laga - Prestige, Ostrea ve Natural gibi sıralayabiliriz.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Emin olmamakla birlikte bu tarifte tek bir sakınca görüyorum Refik abi...o da grit gumu bir arada tutmak için kullanılan nişasta. Sonuçta nişasta bir gıda, ve belli bir süre sonra tüm gıdalarda olduğu gibi küflenme ve mantar yapacaktır. En geç 1 hafta - 10 gün içinde küflenme oluşacak...buna nasıl bir çözüm bulacağız?

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Emin olmamakla birlikte bu tarifte tek bir sakınca görüyorum Refik abi...o da grit gumu bir arada tutmak için kullanılan nişasta. Sonuçta nişasta bir gıda, ve belli bir süre sonra tüm gıdalarda olduğu gibi küflenme ve mantar yapacaktır. En geç 1 hafta - 10 gün içinde küflenme oluşacak...buna nasıl bir çözüm bulacağız?
abi dişci alçısı kullansak bence pek de bir sakıncası olmiyacaktır...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Erhan KİRET' Alıntı:
abi dişci alçısı kullansak bence pek de bir sakıncası olmiyacaktır...
Dişçi alçısındaki slikonun kuşlara büyük zararı var abi kullanıyorsan bence artık kullanma.